به گزارش پایگاه 598، کمتر کسی از لغزش و اشتباه مصون است؛ بنابراین چنین افرادی بسیار نادرند و دور از انتظار است که تمامی کارهای یک فرد درست و پسندیده باشد، اما نکته مهم این است که زیان ناشی از این لغزشها در برخی از موارد موجودیت و منافع دیگران را به خطر میاندازد. و این در حالی است که بخشش و گذشت از پسندیده ترین رفتارهای انسانی هستند که با ایجاد عواطف و احساسات انسان دوستانه در دلها موجب از بین رفتن کینه و دشمنی و تبدیل خصومتها به دوستی و محبت میشوند.
از طرفی با مجازات تمام خطاکاران در هر شرایطی صحنه زندگی مملو از کینه و نفرت خواهد شد، به همین دلیل توسعه فرهنگ بخشش و گذشت در قوه قضاییه و شوراهای حل اختلاف مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
دادگستری استان تهران نیز در راستای ایجاد صلح و سازش پروندهها و اختلافات اقدامات گستردهای انجام داده و به همین منظور شعب ویژه صلح و سازش نیز در زندانها و شوراهای حل اختلاف استان تاسیس شده است.
علی القاصیمهر، رئیس کل دادگستری استان تهران، از بازگشت به زندگی 27 نفر از محکومان به قصاص با تلاش شوراهای حل اختلاف استان تهران و اخذ رضایت اولیای دم طی 10 ماهه ابتدایی سال جاری خبر داد و گفت: در 10 ماهه اول سال جاری، هزار و 864 نفر از مددجویان جرایم مالی و غیرعمد با تلاش شوراهای حل اختلاف پس از اخذ رضایت شکات، از زندان آزاد شدند و به آغوش خانواده خود بازگشتند.
رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه مجموع ورودی شوراهای حل اختلاف در شهر تهران طی 10 ماهه سال جاری 422هزار و 694 پرونده بوده است، گفت: از این میزان، تعداد281هزار و 160 پرونده قابل گذشت بوده که در نهایت 156 هزار و 929 پرونده منتهی به صلح و سازش قطعی شده است.
وی با اشاره به اینکه ورودی شوراهای حل اختلاف در شهرستانهای استان تهران طی 10 ماهه سال جاری 238 هزار و 930 پرونده بوده است، اظهار کرد: از این میزان، 164هزار و 385 پرونده قابل مصالحه بوده که در نهایت 71 هزار و 355 پرونده با صلح و سازش قطعی مختومه شده است.
القاصیمهر با بیان اینکه میانگین سازش کشوری در حال حاضر 39 درصد است، گفت: با تلاش همکاران شوراهای حل اختلاف استان، میانگین سازش در تهران به حدود 51 درصد رسیده است. رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین از استقرار 17 شعبه ویژه صلح و سازش در زندانهای هشتگانه استان تهران خبر داد و اظهار کرد: در زندان تهران بزرگ هشت شعبه ویژه صلح و سازش استقرار دارد و اقدامات لازم در جهت ایجاد صلح و سازش در پروندههای قابل مصالحه را دنبال و پیگیری میکنند.
منبع: میزان