خسرو ارتقایی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سؤال که معاون وزیر نیرو قیمت تمام شده آب را هزار تومان اعلام کرده افزود: این که قیمت تمام شده آب هزار تومان باشد یک موضوع است و اینکه سیاست وزارت نیرو این باشد که این قیمت را بخواهد دریافت کند یک موضوع دیگر است.
وی افزود: سد طالقان، کرج و لتیان در سالهای قبل احداث شدهاند و هزینه بسیار زیادی برای ساخت آنها صرف شده است اما وزارت نیرو که نمیخواهد این پول ساخت را در حال حاضر بر روی قیمت تمام شده آب بکشد و سپس از مصرفکننده آن را دریافت کند.
ارتقایی گفت: سیاست وزارت نیرو در سال 91 این است که ارزش اقتصادی آب را در بخش شرب و کشاورزی جا بیاندازد اما به هر حال باید دید سیاست گرفتن پول آب خام از شرکتهای آب و فاضلاب از سوی وزارت نیرو چگونه است.
وی افزود: اخذ هزار تومان قیمت تمام شده آب از شرکتهای آب و فاضلاب نیاز به یک سیاستگذاری و هدفگذاری دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران تأکید کرد: این که اعلام میشود قیمت تمام شده هر متر مکعب آب هزار تومان است به معنی این نیست که شرکتهای آب و فاضلاب بخواهند این مبلغ را بابت هر متر مکعب آب به شرکتهای آب منطقهای پرداخت کنند چرا که شرکتهای آب و فاضلاب در حال حاضر هر متر مکعب آب را 290 تومان به فروش میرسانند.
*فروش 30 تا 35 تومانی هر متر مکعب آب خام به شرکتهای آبفا
ارتقایی در پاسخ به این سؤال که شرکتهای آب منطقهای آب خام را به چه مبلغی به شرکتهای آب و فاضلاب به فروش میرسانند تصریح کرد: فروش آب خام به شرکتهای آب و فاضلاب متفاوت است اما به طور متوسط قیمت آب خام 30 تا 35 تومان برای هر متر مکعب است.
وی افزود:تعیین مبلغ فروش آب خام از سدی به سد دیگر متفاوت است که به عنوان مثال قیمت فروش آب سد طالقان که حدود 70 کیلومتر خط انتقال دارد و هزینههای انتقال آن بالاست با سد لیتان که نزدیکتر است گرانتر است.
وی ادامه داد: هرچه سدها دورتر و هزینههای نگهداری آن بالاتر باشد قیمت فروش آب خام به شرکتهای آبفا بیشتر است.
ارتقایی گفت: چالش میان شرکتهای آب منطقهای و شرکتهای آب و فاضلاب بر سر قیمت تمام شده آب خام همچنان وجود دارد.