به گزارش پایگاه 598، به نقل از باشگاه خبرنگاران، جراحی حداقل تهاجمی در حفره شکمی با استفاده از رباتهای کنترل از دور یکی از جدیدترین افتخاراتی است که محققان و دانشمندان کشورمان به آن دست پیدا کرده اند، این تکنولوژی تا سال ۲۰۰۴ تحت انحصار یک شرکت آمریکایی بود و بیش از ۷ هزار بیمارستان در جهان به رباتهای جراحی از راه دور این شرکت آمریکایی مجهز بودند.
ایران از ۱۸ سال گذشته تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرد و نهایتا در اوایل تابستان امسال اولین جراحی از راه دور توسط ربات ایرانی به نام سینا بر روی یک حیوان انجام گرفت.
این عمل جراحی در دو بیمارستان سینا و امام خمینی انجام شد، به طوری که بیمار در بیمارستان امام خمینی تحت عمل جراحی با ربات قرار گرفت و کنترل کننده ربات در فاصله ۷ کیلومتری با بیمار در بیمارستان سینا قرار داشت.
در همین راستا امید پاکشن از محققان این ربات ایرانی اظهار کرد: ربات ایرانی سینا ۳ برتری مهم و بزرگ نسبت به نمونه آمریکایی دارد، مثلا تجهیزات این جراحی به تخت جراحی متصل هستند و این امکان را برای یک که جراحی با دقت بیشتر به وجود می آورد.
او افزود: از ویژگی های دیگر این ربات می توان به کارایی ربات جراحی ایرانی نسبت به مشابه آمریکایی که از ابعاد کوچک تری برخوردار است اشاره کرد زیرا این موضوع بازدهی جراحی را بالاتر و ضد عفونی کردن ابزار بعد از هر عمل جراحی راحتتر خواهد کرد.
این محقق ربات ایرانی سینا، بیان کرد: سومین برتری عمده ربات سینا نسبت به نمونه آمریکایی، قیمت ارزان آن است، به طور کلی این موضوع باعث میشود تا در بازارهای جهانی موفقتر از قبل عمل کنیم، همچنین علاوه بر قیمت تمام شده محصول، هزینه نگه داری و سرویسهای سالانه ربات ایرانی یک پنجم کمتر از نمونه آمریکایی است.
پاکشن ادامه داد: تاکنون ۳ بیمارستان کشور مجهز به دستگاه ربات جراح سینا شده اند و تا به امروز ۲ نمونه از آن را به کشور اندونزی صادر کرده ایم که استقبال خوبی هم در کشورهای آسیایی به ربات سینا شده است.