به گزارش خبرگزاری فارس از همدان حجت الاسلام محمد مهدی گرجیان در همایش بینالمللی "دین در آینه هنر" اظهار کرد: مبانی زیرساختی هر علم نقش تعیین کنندهای در انسان داشته و افق دید فرد را نسبت به دانش مورد نظر همراه و همسان میکند.
وی افزود: زیباییشناسی هنر بهعنوان یک علم از این امر مستثنی نیست و نگرش آن بر اساس هستیشناسی، انسانشناسی و ابزارهای معرفتی خاص هر مکتب میتواند زیباییشناسی را متناسب با علم مذکور تبلیغ کند.
معاون پژوهشی دانشگاه باقرالعلوم خاطرنشان کرد: معرفت یک انسان ماتریالیست از زیبایی که جهان را به عالم ماده منحصر کرده است تنها در افق محدود مادیات و زیباییهای سطحی باطل است.
وی تصریح کرد: برای انسان الهی و غیرالهی هنر رویکردهای متفاوتی دارد چرا که محدوده فکری انسان آنقدر وسیع است که هیچگاه محدودیتهای عرشی و زمینی را بر نمیتابد و دائماً به افقهای بالادستی میاندیشد.
گرجیان ادامه داد: علم برای علم و یا هنر برای هنر نباید در نظر گرفته شود چرا که این نوع تفکر به تعبیر بوعلی سینا و ملا صدرا شرک آلود است و اگر کسی علوم را برای ذات اقدس الهی بگوید فرد موحدی است.
وی اضافه کرد: هنر و اخلاق باید مورد عنایت ویژه قرار بگیرد و اگر موسیقی، معماری و سایر شاخههای هنری برای جلب رضایت پروردگار انجام نشود انسان به گمراهی کشیده خواهد شد.
معاون پژوهشی دانشگاه باقرالعلوم با بیان اینکه هنر باید از تمامی جوانب مورد ارزیابی قرار گیرد، خاطرنشان کرد: نگاه به ظاهر هنر و امور جانبی اشتباه است و نباید تنها به کمیت پرداخت.
وی گفت: هنرخوانی، هنردانی و هنریابی از شاخههای متفاوت این حوزه به شمار میآید و باید دانست که تنها خواندن هنر علاوه بر اینکه بر روح و روان انسان تأثیرگذار نیست موجب دور شدن انسان از مسیر درست و الهی میشود.
گرجیان اظهار کرد: هنر باید در راستای انسانشناسی به کار گرفته شود و در وهله نخست هنر باید علاوه بر القای آرامش هدایت کننده انسان به حق و مسیر الهی باشد.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به هنر سینما گفت: در حال حاضر فضای سینما علاوه بر اینکه آرامش بخش نیست موجب ایجاد نگرانی و استرس نیز در انسانها میشود.