کد خبر: ۴۸۷۶۲۳
زمان انتشار: ۱۴:۰۹     ۱۸ خرداد ۱۴۰۰
مهمترین قانون حمایت از تجاری‌سازی شرکت‌های دانش بنیان هم دچار ترک فعل مسئولان اجرایی شده است
به گزارش پایگاه 598 به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، در ادامه بررسی ۷ قانون مرتبط با تولید، قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات مورد بررسی قرار گرفته است. این قانون را می توان مهمترین  قانونی دانست که تاکنون برای حمایت از تجاری سازی نوآوری ها به تصویب رسیده است و اجرای کامل آن توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دیگر دستگاه های موظف در قانون می‌تواند تا حد زیادی نیازهای حوزه دانش بنیان کشور را پوشش دهد اما علیرغم اهمیت بالای این قانون، تنها حدود ۳۹ درصد از مفاد آن به اهداف مدنظر در تکالیف قانون رسیده و بیش از ۲۲ درصد از بندها تاکنون فاقد عملکرد بوده‌اند.

بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور، مهمترین دلیل عدم اثربخشی قانون مذکور (حدود ۹۱ درصد) به ضعف اجرا و ترک فعل مسئولان مرتبط می‌شود.

نکته قابل توجه این که پوشش بیمه ای مناسب برای کاهش خطر پذیری محصولات و دستاوردهای دانش، نوآوری و فناوری در تمام مراحل تولید، عرضه و به کارگیری، در سنوات ابتدایی اجرای قانون وجود نداشته و بیمه مرکزی هنوز به تکالیف خود عمل نکرده است.

همچنین، طبق قانون، سرمایه اولیه صندوق نوآوری و شکوفایی باید به میزان ۳ هزار میلیارد تومان به تدریج و حداکثر ظرف ۳ سال از محل صندوق توسعه ملی یا حساب ذخیره ارزی تامین می شد که تا پایان سال ۱۳۹۹ جمعاً حدود ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بابت سرمایه اولیه به صندوق پرداخت شده است.

لازم به ذکر است شرکت های دانش بنیان با کمبود سرمایه در گردش مواجه هستند و اولویت با استقرار واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی و تولیدی شرکت ها و موسسات دانش بنیان موضوع این قانون در محل پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، مناطق ویژه اقتصادی و یا مناطق ویژه علم و فناوری است که به دلیل عدم وجود متولی مشخص تا پایان سال ۱۳۹۹ اجرایی نشده است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها