محمد رویانیان در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص حواشی دیدار تیمهای فوتبال پرسپولیس و داماش ضمن بیان مطلب فوق گفت: من اعتقاد دارم که تیم ما مقابل داماش بازی ضعیفی را به معرض نمایش گذاشت و به دلایل متعدد روز خوبی برای پرسپولیس نبود.
وی درهمین خصوص افزود: نه من و نه دنیزلی هیچگاه علیه داوران صحبت نکردیم و همواره احترام زیادی برای داوران قائل هستیم اما نوع قضاوت داور بازی پرسپولیس و داماش باعث شد که هواداران احساسی پرسپولیس تحریک شوند و برخی از تماشاگران اهانت کنند.
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس با تاکید بر اینکه به شدت مخالف توهین به داوران تحت هرشرایطی هستیم، اظهارداشت: تماشاگران پرسپولیس خیلی بزرگ و با متانت هستند آنها نباید درخصوص مسائل داوری شتابزده عمل کنند، مطمئن باشید اتفاقاتی که روی سکوها افتاد خارج از اراده ما در باشگاه پرسپولیس بود و مسئولان و بازیکنان پرسپولیس تلاش زیادی کردند تا جو سکوها را آرام کنند تا مانع از اهانت به داور شوند اما متاسفانه موفقیت چندانی در این خصوص حاصل نشد.
وی تاکید کرد: متاسفانه داور خطای هند باتیستا را که منجر به یک پنالتی به سود تیم پرسپولیس می شد نگرفت، در اخراج زارع شتابزده اعلام کرد و نصرتی را در حالی اخراج کرد که پیش از آن بازیکن تیم داماش بروی علی عسگر مرتکب خطا شده بود. این ها اشتباهات کمی نیست، ما ادعایی نداریم که باخت خود را به گردن داور بیندازیم و همانطور که گفتم بد بازی کردیم، اما این ادعا را داریم چرا داوری که سابقه اشتباهاتش در گذشته کم نیست برای چنین بازی حساسی انتخاب می شود؟
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس درهمین خصوص افزود: بازیکنان ما با اینکه تحت فشار بودند و برغم اخراجهای پی در پی و اشتباهات تاثیر گذار داور کوچکترین توهینی به وی نکرده و حتی موجب تحریک تماشاگران نیز نشدند که این موضوع نشان دهنده فرهنگ غنی بازیکنان پرسپولیس است.
وی اظهار داشت: درحال حاضر ما علاوه بر بازیهای لیگ، رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا را پیش رو داریم، انتظار ما از کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال این است که در این خصوص با درایت و طمانینه برخورد کنند چون بازیکنان پرسپولیس حتی در زمان اخراج نیز به تصمیمات داور احترام می گذاشتند.
رویانیان تاکید کرد: متاسفانه در دقایقی از بازی هواداران تیم داماش از الفاظ بسیار زشتی علیه مازیارزارع استفاده کردند که این موضوع نیز در تحریک برخی از هواداران احساسی ما بی تاثیر نبود. سوالی که در اینجا پیش می آید این است که آیا توهین به یک بازیکن کار درستی است؟ چرا داور در مواجه با این صحنه ها عکس العمل نشان نداد و یا بازی را به حالت تعلیق در نیاورد؟
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس تاکید کرد: امیدوارم در کمیته انضباطی تصمیم گرفته نشود که به این موضوع دامن زده شود، چون یکسری اتفاقات بد در حاشیه بازی افتاد که گسترش و بزرگنمایی آن زشت تر است، ضمن اینکه داور می توانست با بزرگواری که از خود نشان داده بود 2 یا 3 دقیقه دیگر نیز تحمل می کرد تا بازی بدین شکل تمام نمی شد.
وی با ابراز اینکه ما در باشگاه پرسپولیس از اتفاقات پیش آمده متاسف هستیم، خاطر نشان کرد: بازیکنان پرسپولیس از نظرعملکرد فنی مقابل داماش نمره تجدیدی گرفتند اما اگر داور می توانست بازی را مدیریت کرده و جو آرامی را حاکم کند، شاید نتیجه چیز دیگری رقم می خورد و حداقل مقابل داماش مساوی می کردیم.
رویانیان تاکید کرد: در حال حاضر ما در حال بررسی این موضوع هستیم که چرا بعضی از تیمها مانند پرسپولیس زمانی که به ثبات رسیده، نتیجه می گیرند و در حال اوج گرفتن هستند با روشهای مختلف دچار حاشیه و اتفاقات ناخواسته می شوند؟ چه عواملی یا چه افرادی پشت این موضوع هستند؟ هواداران پرسپولیس مطمئن باشند که ما پیگیر این موضوع هستیم.
وی درهمین خصوص اظهار داشت: متاسفانه در فوتبال ایران همه، حتی کارشناسانی که به برنامه های تلویزیونی می روند به دنبال معلول ها هستند نه علتها. آنهایی که به دنبال اخلاق گرایی در فوتبال ایران هستند به این پرسش پاسخ دهند که آیا علت این بی اخلاقی ها در فوتبال ایران تنها تعدادی تماشاگر هستند؟ آیا دلیل این بی اخلاقی ها بی توجهی به چنین اتفاقاتی در گذشته و پیشگیری نکردن از این موارد نیست؟
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس تاکید کرد: متاسفانه هنوز دلالها در فوتبال ایران به راحتی فعالیت می کنند و یا همچنان شاهدیم که اشتباهات داوری به طور مستمر تکرار شده و سرنوشت تیمها عوض می شود. داوری که با قضاوت صحیح خود می تواند جو حاکم بر ورزشگاه را آرام کند با اشتباهات مستمر و بی عدالتی های خود باعث تحریک هواداران می شود.
رویانیان در خاتمه تصریح کرد: باشگاه پرسپولیس در حد توان خود کارهای فرهنگی را از طریق کانون هوادارانش انجام داده که اجرای برنامه های فرهنگی در صدا و سیما، توزیع بسته های فرهنگی بین هواداران، برگزاری مراسم فرهنگی مختلف و ایجاد مرام نامه هواداران از جمله آن است اما آیا یک باشگاه به تنهایی می تواند در جریان فرهنگی فوتبال ایران تاثیر بگذارد یا نیاز به حضور نهادهای دیگری نیز هست؟