به گزارش پایگاه 598 به نقل از بولتن نیوز، در روزهای پایانی سال 90 و در یک حرکت هماهنگی و از پیش تعیین شده همه روزنامه های اصلاح طلب به غیر از روزنامه شرق تصویر روی جلد سالنامه های نوروزی خود را به اکبر هاشمی رفسنجانی اختصاص داده و در پرونده های مفصلی هاشمی را چهره سال سیاست ایران معرفی کردند . هر چند در ماه های اخیر هاشمی رفسنجانی در یک حرکت زیرکانه تلاش کرده است سکوت خفقان آور خود بعد از اتفاقات و حوادث ناگوار انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری را بشکند و در عرصه سیاست حضوری دیگر بار داشته باشد اما به طور حتم اصلی ترین ترین تلاش برای بازگردانده شدن هاشمی به این عرصه را اصلاح طلبانی انجام می دهند که روزی یکی از منتقدین سرسخت وی محسوب می شدند و امروز در دوران انزوای خود خواسته می خواهند از وی ققنوسی بسازند که از خاکستر آتش سکوت برخیزد .
هاشمی رفسنجانی که بعد از شکست در انتخابات ریاست جمهوری نهم به تدریج خود را به اصلاح طلبان نزدیک کرد در انتخابات دهم ریاست جمهوری به طور کامل به حمایت از کاندیدای مورد نظر اصلاح طلبان پرداخت و حتی پا را فراتر از این ها گذاشت و عملا جریان هدایت فتنه را گاه با نوشتن نامه بدون سلام و السلام و گاه با خطبه نماز جمعه 26 تیر و گاه با سکوت طولانی هدایت کرد . هاشمی نشان داده است هیچ گاه حاضر به کناره گیری از عرصه قدرت نیست و هربار حتی اگر جریانات سیاسی بخواهند وی را از دور خارج کنند به نحوی بر همه فائق می آید و حتی شده به دشمنان سابق خود روی می آورد تا بقاء سیاسی خود را حفظ کند . در دو سال گذشته اگرچه هاشمی سعی کرد در خیلی از موارد مانند کنار کشیدن خود از عرصه انتخابات خبرگان رهبری و غیره را بی اعتنایی خود به عرصه قدرت تعبیر کند اما ساده انگارانه بود که کسی بخواهد هاشمی را بیرون از معادلات سیاسی روز فرض کند .
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به نوعی پس از سال 88 مشغول بازنگری خود و نزدیک شدن به جریان رادیکال اصلاح طلبان بوده است و سیاست وی برای کمتر حاضر شدن در فضای عمومی از آنجایی نشأت می گیرد که اولا وی با این سکوت و تایید چندباره مواضع قبلی اش ابتدا قصد داشت دل اصلاح طلبان و هوادارن جنبش سبز را به دست آورد و ثانیا مسیر را برای بازگشت پر قدرت در عرصه سیاست مهیا کند . هاشمی بازی سیاست را خوب بلد است و بالا و پایین هایش را می شناسد اما از آنجایی که وی هیچ گاه عنصر هوشمندی در این حوزه نبوده است اکنون روی موجی سوار شده است که در در بخش دوم دهه 70 همین موج وی را از اوج اقتدار به زیر کشید و از سردار سازندگی یک کاندیدای نفر آخر تهران در انتخابات مجلس ساخت . از سوی دیگر جریان اصلاحات نیز که با سپردن عنان خود به دست افراطیونی که از الفبای سیاست هم بی خبر بودند به قهقرا کشیده شده و تا جایی جایگاه خود را از دست داده که در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی نتوانست به طور جدی در صحنه حاضر شود و به ارائه لیست بپردازد اکنون به جایی رسیده است که بقایش را در حمایت از هاشمی می داند که اساس گفتمان اصلاحات بر پایه مخالفت با سیاست های دولت وی شکل گرفت .
اکنون جریان اصلاحات با عبور از موسوی و کروبی و حتی با عبوری سطحی از خاتمی بازگشتی تعجب برانگیزی را به هاشمی داشته و کار را تا جایی پیش برده که وی را پدرخوانده جریان خود دانسته و از انتقادهای رسانه ها به هاشمی برآشفته اند . جریان رسانه ای اصلاح طلبان در روزهایی که بخش مهمی از انرژی اصلاح طلبان صرف تایید و یا تکذیب خبر شرکت سید محمد خاتمی در انتخابات شده بود با به راه انداختن یک موج رسانه ای و در یک اقدام هماهنگ و در تحلیل ها و مصاحبه های گوناگونی به دفاع از هاشمی رفسنجانی پرداختند . روزنامه ها آرمان روابط عمومی، اعتماد و نشریات آسمان، نسیم بیداری و چشم انداز ایران در آستانه سال جدید پرونده های ویژه سالنامه های خود را تماما به دفاع از مواضع هاشمی اختصاص دادند و عکس های وی را به روی جلد بردند . این جریان رسانه ای که توسط نظریه پردازان جریان اصلاحات اداره می شود در نوشتارهای خود به دفاع تمام قد از هاشمی پرداخته و در مصاحبه های اختصاصی با خود او پروژه ناجی سازی هاشمی را کلید زدند .
تئوریسینی که اصلی ترین تئوری انقلاب را زیر سوال می برد
رسانه های اصلاح طلب در چند فاز سناریوی حمایت از هاشمی را آغاز کردند که مهم ترین آن فاز مظلوم نمایی هاشمی در سال های اخیر بود این فاز مظلوم نمایی تاجایی پیش رفت که این رسانه ها حکم صریح قاضی به خاط اتهامات فائزه هاشمی و یا فیلتر شدن سایت به اصطلاح آیت الله را در راستای افزایش فشارها به هاشمی قلمداد کردند .از سوی دیگر حمایت همه جانبه از بقاء هاشمی در مسند مجمع تشخیص مصلحت نظام و تاکید بر کارنامه درخشان هاشمی در عرصه های مختلف سیاسی و تقبیح واگذاری ریاست مجلس خبرگان به فرد دیگراز جمله موارد مطرح شده در این ویژه نامه هاست . در حالی که هاشمی رفسنجانی در طول فتنه 88 بدترین عملکرد را در میان سیاسیون داشته است و حمایت های وی از جریان فتنه برکسی پوشیده نیست وی در مصاحبه های خود با زیر سوال بردن بسیاری از امور و همچنین انگ زنی به نظام و اصراربر اشتباهات گذشته اش همچنان تاکید دارد که نمی خواهم از نظام جدا شوم . وی که خود را از تئوریسین های انقلاب می داند در حالی به بیان این اظهارات می پردازد که در مصاحبه اش با نشریه آسمان عملا تئوری ناب اصل ولایت مطلقه فقیه را زیر سوال می برد .
مصاحبه های کنایه آمیز و بعضا توهین آمیز هاشمی و طرفدارانش در راستای سیاه نمایی وضعیتی به کار می رود که هاشمی را تنها ناجی بیرون آمدن از آن بشناساند . در حقیقت اصلاح طلبان با توجه به چند دستگی های به وجود آمده در میان خودشان و قطع امید طیفی از آن ها از محمد خاتمی تلاش دارند با مطرح کردن هاشمی رفسنجانی هم سنخان خود را به تبعیت از هاشمی به خصوص در انتخابات آتی ریاست جمهوری ترغیب کنند . موضوعی که بسیار مهم است این است که تاکتیک جدید اصلاح طلبان که با چراغ سبز هاشمی روبرو شده است به عنوان راهی برای خروج از بن بستی است که افراد رادیکال برای جبهه اصلاحات به وجود آورده اند و قصد آن ها بهره برداری از هاشمی است اما غافل از اینکه مردم هوشیار تر از آنند که فریب مهره سوخته ای مانند هاشمی را برای بازگشت جریانی طرد شده به نام اصلاحات را بخورند .