به گزارش فارس، پایگاه تحلیلی "فیسکال تایمز" در گزارشی تحت عنوان "چرا استراتژی اوباما در قبال ایران کاملا اشتباه است" به بررسی ابعاد مثبت و منفی این راهبرد پرداخت و تأکید کرد: جنبه مثبت این راهبرد این است که در حال حاضر دور جدیدی از گفتوگوها با ایران برای اواسط ماه آوریل در استانبول برنامه ریزی شده و البته جنبه منفی این راهبرد نیز این است که هم اکنون ما یک میز مذاکره تشکیل داده ایم که تنها اندکی با بنزین گالنی ۵ دلار و شکست روند بهبود بحران اقتصادی فاصله داریم.
این گزارش افزود: پس از آنکه "باراک اوباما" رئیسجمهوری آمریکا در پایان ماه دسامبر گذشته دور جدید تحریمها علیه ایران را اعلام کرد، قیمت بنزین در آمریکا به بالای بشکه ای ۴ دلار رسید و تا کنون نیز ذره ای کمتر نشده است. این افزایش قیمت نتیجه گمانهزنیهای تجاری بود که انتظار کم شدن ذخایر نفت خام در صورت اجرای تحریمهای واشنگتن در قبال ایران را میکشیدند.
پایگاه تحلیلی فیسکال تایمز همچنین تأکید کرد: تمام این مسائل برخی سؤالات را در ذهن مطرح میکند. یکی از این سؤالات این است که آیا ادامه این تحریمها به گفتوگوها با ایران کمک می کند و یا مانع از به نتیجه رسیدن آن خواهد شد. آنچه مسلم است این تحریم ها اصلا مسئله خوشایندی نخواهد بود و میتواند مانع از به نتیجه رسیدن گفتوگوها و حاصل شدن توافقات بیشتر با مقامات ایران شود.
بنا بر این گزارش، "سؤال دیگری در این رابطه مطرح می شود این است که آیا واشنگتن خواهد توانست نفت ایران را جایگزین کند. هم اکنون آمریکا سخت در تلاش است فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی را متقاعد سازد تا ذخایر نفت استراتژیک خود را آزاد کنند تا در صورت نیاز مورد بهره برداری قرار گیرد".
فیسکال تایمز در پایان تأکید کرد: با وجود اینکه راهبرد دیپلماتیک اوباما به خوبی برای همگان شناخته شده است و این راهبردی مناسب در قرن ۲۱ به حساب می آید، اما به نظر می رسد علاوه بر رویکرد دیپلماتیک، رئیسجمهوری آمریکا از وضعیت تحریمها علیه ایران بسیار خشنود است، و به هر حال باید بداند که این بخش از رویکرد دیپلماتیک وی یک اشتباه است.