- استراحت در منزل و خواب کافی
- استفاده از مایعات فراوان مانند آب، آب میوه طبیعی و سوپ رقیق.
- مصرف میوهها و سبزیجات حاوی ویتامین C
- پرهیز از مصرف غذاهای چرب، سرخ کرده و ادویهدار
- مصرف وعدههای غذایی کوچک حاوی مواد نشاستهای بدون ادویه مانند برنج، پوره، غلات پخته شده، سیب زمینی پخته و ... در روزهای ابتدای بیماری
- غرغره آب نمک (سرم فیزیولوژی) و استنشاق آن از بینی، چند بار در روز جهت بهبود سوزش گلو و کاهش ترشحات بینی
- خودداری از استعمال دخانیات، سیگار و الکل
- روشن کردن دستگاه بخور جهت افزایش رطوبت هوا و رقیق شدن ترشحات ریه. البته مخزن دستگاه را به صورت روزانه تمیز کنید.
- ورزش ملایم و سبک جهت تقویت قدرت بدن و سیستم ایمنی
- دوری از فشارها و استرسهای روحی و روانی
باید توجه کرد که گروههایی، چون نوزادان و کودکان کمتر از پنج سال و به ویژه زیر دو سال، مبتلایان به بیماریهای مزمن مثل دیابت، مشکلات قلبی، ریوی، کلیوی، اختلالات نورولوژی و خونی، سرطان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، زنان باردار، افراد بالای ۵۰ سال و به خصوص سالمندان بالای ۶۵ سال بیشتر از سایرین، در ریسک ابتلا به بیماری آنفلوآنزا و عوارض آن قرار دارند.