به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا، دکتر «مهتاب شاهماری» با اعلام این هشدار، اظهار کرد: با توجه به
اوضاع جوی و بارندگیهای اخیر رویش قارچ خودرو طبیعتاً افزایش یافته و برخی
از افراد ممکن است برای تأمین معاش به چیدن قارچهای خودرو و فروش آنها
اقدام کنند.
وی با تأکید بر اینکه تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی بر اساس ظاهر برای
اغلب افراد دشوار بلکه ناممکن است، تصریح کرد: در واقع معیار تشخیص دقیقی
بر اساس ظاهر وجود ندارد و متأسفانه بخشی از قارچهایی که در طبیعت بوده و
افراد استفاده میکنند سمی است و هر ساله صدها نفر مسموم و متأسفانه تعدادی
از هموطنان مان در اثر مصرف این قارچها جان خود را از دست میدهند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: توصیه میشود از
قارچهای خودرو و فلهای استفاده نشود و مردم از قارچهای دارای بستهبندی
مشخص و مجوز بهداشتی استفاده کنند و بدانند که مصرف قارچها توسط پرندگان و
سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نیست.
شاهماری گفت: برخی از روشها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در
اثر تماس با قارچ، وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و
صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.
وی تاکید کرد: هر چند در برخی موارد حرارت برخی از مواد سمی موجود در
قارچها را از بین میبرد، با این وجود برخی از سموم موجود در قارچها
مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز
کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ
نیست.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خصوص علائم مسمومیت گوارشی
ناشی از مصرف قارچهای سمی، تصریح کرد: تهوع، استفراغ، سرگیجه، دل درد،
کاهش هشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی و … از علائم این نوع مسمومیت است و
در صورت بروز علائم و نشانههای گوارشی به صورت تأخیری بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس
از مصرف خوراکی قارچ، فرد را باید هر چه سریعتر به مراکز درمانی منتقل
کرد.