کد خبر: ۴۵۳۹۴
زمان انتشار: ۱۰:۵۶     ۲۳ اسفند ۱۳۹۰
"ابوالقاسم طالبی" در پارک ملت تشریح کرد
شب گذشته ابوالقاسم طالبی مهمان برنامه پارک ملت بود. کارگردان سیاسی ترین فیلم جشنواره فجر با اشاره به حوادث فتنه 88 از قتل ندا آقا سلطان تا عاطفه امامی و حمله بسیج و ... گفت: همه این اتفاقات پشت صحنه هایی دارد که...

يبه گزارش سرويس نقد رسانه 598 به نقل از خبرنامه دانشجویان ایران، کارگردان سیاسی‌ترین فیلم جشنواره فجر در این برنامه تلویریونی با اشاره به حوادث فتنه 88 از قتل ندا آقا سلطان تا عاطفه امامی و حمله بسیج و ... گفت: همه این اتفاقات پشت صحنه‌هایی دارد که باید به مردم نشان داده شود من کاری ندارم که تلویزیون هر کدام از این اتفاقات را به چه نحوی برای مردم بازگو کرد اما تک تک این اتفاقات سوژه‌هایی است برای فیلم سازی که باید افراد دغدغه‌مند با دید مصالحه وارد میدان شوند و فیلم بسازند.

وی در ادامه درباره این که فیلم وی را سیاسی ترین فیلم تاریخ سینما می نامند گفت: این کار است که رسانه ها و مطبوعات انجام دادند و من به شخصه نگفتم که سیاسی ترین فیلم را ساختم اما به شما بگویم که ما در دیداری که هنرمندان با رهبری معظم داشتیم، ایشان فرمودند که شما اگر وارد یک سازمان و ارگانی شوید و نشان دهید که مثلا 4 نفر انسان خطاکار در سازمان هستند و مثلا 40 نفر انسان درستکار که در قبال این افراد ایستادگی می کنند، من رهبری به شما می گویم که بروید و بسازید و نشان دهید و نقد کنید اما با دید مصلحانه نه مغرضانه. این جملات را قریب به مضمون خود رهبری به همه هنرمندان در جلسه فرمودند نه تنها به شخص بنده که برخی می گویند که من پشتم به کسی یا ارگانی گرم بوده است که توانستم این گونه فیلم بسازم.

وی در ادامه گفت: من هیچ‌گاه پز اپوزسیون بودن ندادم و دنبال این نبودم که نظر افرادی را به خودم جلب کنم و لذا با دید مصالحه پیش رفتم و نقد کردم و اعتماد را جلب کردم برخی از هنرمندان وارد این عرصه نمی شوند و دغدغه ندارند و برخی هم دغدغه دارند و می خواهند وارد این فضا شوند لذا باید این افراد دید منصفانه داشته باشند.

وی افزود: در ابتدا وقتی وارد ارگانی می شدیم و می گفتیم که در طرح می خواهیم این ارگان را نقد کنیم ابتدا با مقاومت رو برو می‌شدیم مثلا وقتی من می خواستم که جاسوس در نیروی انتظامی نشان بدهم با مقاومت ناجا رو به رو شدم و اگر این دوستان همکاری نمی کردند، ما نمی توانستیم این فیلم را بسازیم اما من پیش سردار مقدم رفتم و گفتم: می‌خواهم همچین موضوع را بسازم و این ویژگی ها را دارد، اما می‌خواهم درش جاسوس را هم نشان بدهم و وقتی فهمید که واقعا دید من مصلحانه است، پذیرفت.

طالبی در پاسخ به سوال مجری برنامه که پرسیده بود که واقعا این فیلم برای سازمان اطلاعات نبود؟ گفت: خیر زمانی که ما استارت تحقیقات را برای این فیلم زدیم زمانی بود که وزارت اطلاعات در گیر و دار اتفاقات 88 بود و دو تا ملاقات انجام دادیم با وزیر محترم. در دیدار اول به هیچ نتیجه‌ای نرسیدم اما در دیدار دوم گفتم که من فلان اسناد را می‌خواهم و چون این پرونده‌ها زنده و باز بود این ها را در اختیار ما قرار نمی‌دادند. حتی اولش مشکوک هم شدند.

وی ادامه داد: لذا دو راه برای ما وجود داشت یا به طور کل قید کار را بزنیم یا اینکه خودمان به تحقیقات بپردازیم و من تصمیم گرفتم راه دوم را انتخاب کنم و وارد میدان شدم برای تحقیقات.

وی افزود بنده در ابتدا توقع داشتم که وزارت اطلاعات ما را حمایت کند چرا که فیلم تماما راجع به وزرات اطلاعات بود اما زمانی که فهمیدند که بحث جاسوس داشتن بین نیروهای اطلاعات را قرار است نشان دهم، دو نظر وجود داشت برخی حاضر به همکاری بودند و گروهی هم به طور کل مخالف بودند و ما هم نمی‌توانستیم صبر کنیم. وارد عمل شدیم و به تحقیقا میدانی پرداختیم.

وی درباره نحوه شکل‌گیری کار و استارت کار گفت: ما از دی ماه 88 به دنبال این سوژه بودیم و در زمان انتخابات هنوز ما درگیر فیلم "به کجا چنین شتابان" بودیم و روزهای آخر فیلم‌برداری بود و با بچه‌ها مینی‌بوس گرفتیم و رفتیم رای دادیم و تقریبا هفته دوم بود که به تهران آمدیم و از همان روز من در خیابان بودم و در اوج درگیری ها حضور داشتم و برایم رنج‌آور بود که می دیدم دو برادر سر قضیه ای با هم می جنگند که قرار نبود اتفاق بیفتد.

طالبی در ادامه در پاسخ به سوال مجری که پرسیده بود که شما پشتتان به چی گرم بود که این فیلم را ساختید و برخی معتقدند که غیر از طالبی کسی نمی‌تواند این گونه فیلم بسازد، گفت: من پشتم به اعتقاداتم و اسلام گرم است در این مملکت اگر کسی دغدغه‌های طالبی را داشته باشد می‌تواند این گونه فیلم بسازد. این فیلم را روایت فتح ساخته است نه وزارت اطلاعات و نه دولت بلکه روایت فتح برای نظام است.

وی افزود: در سال 88 برای نظام جمهورسی اسلامی یک اتفاق افتاد که دل همه ما را سوزاند. من احساس دین کردم که این فیلم را بسازم و واقعیت هایی را به مردم نشان دهم که وقتی این فیلم را می دیدند در بهت فرو می رفتند. من بعد از فتنه 88 احساس کردم که شهدا و امام راحل در اذیت هستند و امام دارد رنج می‌برد از اتفاقاتی که دارد برای جمهوری اسلامی می‌افتد، لذا وارد میدان شدم من در تمام فیلم دنبال اطلاع رسانی و روایت‌گری بودم نه قضاوت و فیلم خالی از قضاوت است.

وی افزود در این نظام به هر ارگانی که نقد می‌کنید و یا کوتاهی‌هایش را گوشزد می‌کنید، می‌گوید خیر ما نبودیم و نمی‌پذیرد و این گونه می شود که تمام اتفاقات را رهبر انقلاب باید متحمل شوند. رهبری که هنوز که هنوز است مردم به خاطر ایشان است که به صحنه می آیند؛ نمونه آن انتخابات اخیر.

ابولقاسم طالبی در ادامه به بیان جزئیات و اخباری راجع به فیلم پرداخت و گفت: با تمام مشکلات و حواشی که در پخش این فیلم به وجود آمد انشالله از 26 اسفند این فیلم به نمایش در خواهد آمد.

وی همچنان افزود: در جریان ساخت این فیلم هیچ کجا از مستند استفاده نشده است و تمام پلان‌ها از اعتراضات گرفته تا حمله به پایگاه بسیج را ما خودمان فیلم‌برداری کردیم و بسیار مشکل بود.

طالبی در ادامه افزود در جریان ساخت فیلم ارگانهایی بودند که پای کار آمدند که اگر این ارگانها همکاری نمی‌کردند، قطعا نمی‌شد این فیلم را ساخت. اما خیلی‌ها هم پای کار نیامدند. هرچند که ارگانهایی که پای کار آمدند انتظار داشتند که بهتر به آن‌ها پرداخته شود، اما به دور از انصاف و هدف فیلم بود لذا ما آن چه رخ داده بود را روایت کردیم.

وی در آخر گفت: من در جریان ساخت این فیلم 60 – 70 کتاب خواندم و به طور مثال سایت وزارت خارجه اسرائیل از سه ماه قبل از انتخابات تا 22 بهمن را پرینت گرفتم و خواندم و فیش‌برداری کردم حتی در جزئیات فیلم بسیار دقیق شدم که مثلا اولین سنگ را چه کسی چه ساعتی دقیقا پرتاب کرد و برای فهمیدن این مسئله از گزارشگر آن اتفاق تا افرادی که دستگیر شده بودند، تحقیق کردم لذا فیلم بسیار مستند و دقیق است و سعی شده که جزئیات درش رعایت شود.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها