به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلامآباد، "علامه قاضی احمد نورانی صدیقی" از رهبران جمعیت علمای پاکستان با اشاره به آغاز حرکت کاروان جهانی الی بیتالمقدس از هند و عبور از خاک پاکستان و حرکت به سوی مرزهای فلسطین اشغالی، این کاروان انسانی را یکی از بزرگترین راهپیماییها در این زمینه خواند.
این رهبر سیاسی و مذهبی پاکستان که با پایگاه خبری "اسلامتایمز" گفتوگو میکرد، با بیان اینکه راهپیمایی جهانی فلسطین که 30 مارس (10 فروردین) به مقصد خواهد رسید، یکی از بزرگترین راهپیماییها در این زمینه خواهد بود، گفت: بنیاد فلسطین در پاکستان برای شرکت در این راهپیمایی برنامه ریزیهای متعددی انجام داده و پیش بینی میشود تعداد زیادی از پاکستانیها در این راهپیمایی شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه در تمام مراکز خود از کسانی که میخواهند در راهپیمایی شرکت کنند ثبت نام به عمل آوردهایم و برای رفاه متقاضیان سایت اینترنتی نیز برای ثبت نام در اختیار آنان قرار گرفته است، افزود: با تمام دوستان نزدیک خود در ارتباط هستم و عزم خود را جزم کردهایم تا تعداد بیشتری از مردم در راهپیمایی جهانی فلسطین شرکت کرده و از ملت مظلوم این سرزمین دفاع کنند.
علامه نورانی پیش بینی کرد که تعداد زیادی از مردم پاکستان از 14 مارس (24 اسفند) که تاریخ ورود این کاروان به خاک پاکستان است، خود را برای شرکت در این راهپیمایی آماده کنند.
*از کاروان اعزامی از هند استقبالی گرم بعمل خواهد آمد
این رهبر جمعیت علمای پاکستان با بیان اینکه با مسئولان راهپیمایی در هند ارتباط برقرار کرده و قرار شده آنان در تاریخ 11 مارس وارد پاکستان شوند، گفت: استقبال گرمی از کاروان هند به عمل خواهد آمد و این کاروان با عبور از شهرهای لاهور، ملتان و حیدرآباد وارد کراچی خواهد شد و سپس حرکت خود را به سمت شهر کویته ادامه میدهد و از این مسیر وارد ایران میشود و به مسیر خود ادامه خواهد داد.
علامه نورانی با اشاره به ممانعت از حرکت این کاروان در سال گذشته، گفت: کاروان فلسطین متعلق به یک کشور نیست و مردم کشورهای مختلف در آن شرکت دارند و اعضای شرکت کننده همه مسلمان نیستند بلکه تمام آزادی خواهان جهان در آن حضور دارند که مسیحی، هندو و سکولار را شامل میشوند بنابراین تصور من این است که هیچ کشوری مانع حرکت آن نخواهد شد زیرا ما برای دفاع از حقوق انسانها بپا خواستهایم.
*اختلاف گروههای فلسطینی زمینه سوءاستفاده دشمنان را فراهم میکند
عضو بنیاد آزادی فلسطین در پاکستان با اشاره به اختلافات گروههای فلسطینی، گفت: اختلاف فتح و حماس یک موضوع داخلی است اما کاروان فلسطین یک کاروان جهانی است که همه قدرتها آن را پذیرفتهاند.
وی اقدام حماس در برقراری روابط با فتح را اقدامی مثبت ارزیابی کرده و با اظهار اینکه این موضوع یک استراتژی خوب برای حل مشکل فلسطین میباشد، تصریح کرد اگر فتح و حماس متحد شوند آزادی فلسطین محقق خواهد شد اما اختلاف میان این دو گروه موجب سوء استفاده دشمن میشود.
علامه نورانی با اشاره به نقش سوریه در حمایت از مردم فلسطین، گفت: سوریه فداکاریهای زیادی برای فلسطین انجام داده است و حمایت این کشور از حماس نیز واضح و روشن است و مردم سوریه همیشه از حماس حمایت کردهاند و تحولات این کشور تأثیری بر حماس نخواهد داشت.
*انتظار برای حل مسئله فلسطین از سوی قدرتهای خارجی توقع بیجایی است
این رهبر جمعیت علمای پاکستان با اشاره به وعدههای روسای جمهور آمریکا برای حل مسئله فلسطین، گفت: فرقی نمیکند چه کسی رئیس جمهور آمریکا باشد زیرا روسای جمهور آمریکا توان تغییر سیاستهای از پیش تعیین شده را ندارند و آمریکا کشوری نیست که احزاب سیاسی بتوانند سیاست آن را تدوین کنند بلکه سیاستهای این کشور از پیش تعیین شده است و همه مجبورند به آن عمل کنند البته ممکن است اوباما تصمیماتی برای بهبود وضعیت فعلی داشته باشد اما لابی یهودی وی را نیز به زانو درآورده است اما ما نباید از هیچ قدرتی توقع داشته باشیم که مشکل فلسطین را حل کند.
وی افزود: آمریکا، فرانسه و انگلیس قادر به حل مشکل فلسطین نیستند بلکه حرکتهای فلسطینی و اتحاد جهان اسلام است که میتواند فلسطین را نجات دهد بنابراین وقت آن رسیده تمام امت اسلامی با یکدیگر متحد شوند.
*دولت پاکستان در حمایت از بینالمللی از فلسطین جدی و فعال باشد
علامه نورانی با اشاره به نقش پاکستان در حمایت از انتفاضه فلسطین، گفت: پاکستان در سطح بینالمللی از فلسطین حمایت کرده و از دولت انتظار داریم به حمایتهای خود از فلسطین ادامه داده و در نشستهای بینالمللی این موضوع را مطرح کند.
وی تأکید کرد که حمایت سیاسی از مردم فلسطین به تمام اشکال و در تمام سطوح وظیفه ماست زیرا قلبهای مردم پاکستان برای مردم فلسطین میتپد.
وی همچنین با اشاره به انعطاف پرویز مشرف رئیس جمهور پیشین پاکستان در قبال رژیم صهیونیستی، وی را از معتمدان این رژم خوانده و گفت: مشرف به این باور غلط رسیده بود که برای اقتدار پاکستان جلب رضایت آمریکا لازم است و نمیتوان بدون به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی، آمریکا را راضی کرد.
*تأثیر سیاستهای آمریکا بر پاکستان از نقاط ضعف اسلاماباد است
این فعال سیاسی و مذهبی پاکستان با اشاره به دخالتهای آمریکا در امور داخلی پاکستان، تأثیر سیاستهای آن کشور بر پاکستان را از ضعفهای اسلامآباد خوانده و تصریح کرد: آمریکا در امور داخلی پاکستان دخالت میکند و تا کنون فعالیت آمریکا به ایالت خیبر پختونخواه محدود بود اما در حال حاضر فعالیت خود را به ایالت بلوچستان نیز افزایش داده است.
وی با بیان اینکه این تصور آمریکا که به راحتی میتواند بلوچستان را از پاکستان جدا کند اشتباه است زیرا این ایالت با پیچیدگیهای زیادی مواجه است، افزود: کشورهای دیگری نیز در اوضاع بلوچستان دخالت میکنند اما اگر دولت هر چه زودتر به درخواستهای مردم بلوچستان جامه عمل بپوشاند و با جداییطلبان کنار بیاید بهتر است زیرا در غیر این صورت پاکستان نمیتواتند خود را از آسیبهای غیر قابل پیش بینی وخامت اوضاع در بلوچستان حفظ کند.
*باید برای رهایی از چنگال آمریکا تلاش کنیم
علامه نورانی با اشاره به برگزاری نشست سه جانبه ایران، افغانستان و پاکستان و هشدار آمریکا نسبت به ایجاد همگرایی منطقهای گفت: آمریکا و متحدانش نمیخواهند پاکستان به کشوری خودکفا و پیشرفته تبدیل شود بلکه نیاز همیشگی پاکستان به آنان بیشتر به نفع آمریکا و دوستانش میباشد.
وی با تصریح اینکه پاکستان باید بداند که گسترش روابط با افغانستان، ایران و دیگر همسایگاه به نفع این کشور است، افزود: با اینکه ما به افغانستان اعتماد نداریم اما کمترین فایده ارتباط با این کشور این است که همانطور که هند از روابط خود با افغانستان برای کسب منافع تجاری استفاده میکند ما نیز میتوانیم منافع تجاری خود را از این کشور کسب کنیم گرچه توان ما در این زمینه کمتر از هند است اما به هر حال به نفع پاکستان میباشد.
وی تأکید کرد که نادیده گرفتن منافع پاکستان براثر فشار کشوری که در آن طرف دنیا قرار دارد اقدام عاقلانهای نیست بلکه ما باید برای نجات از چنگال آمریکا به هر طریق ممکن تلاش کنیم.
علامه نورانی یکی از رهبران جمعیت علمای پاکستان بوده و از جمله شخصیتهایی است که از مسئله فلسطین در پاکستان حمایت کرده و ضمن طرح آن در محافل مختلف تلاشهای زیادی در این زمینه انجام داده است.
وی از اعضای اصلی بنیاد فلسطین در پاکستان نیز میباشد و تا کنون تظاهراتهای متعددی را در شهرهای مختلف این کشور در حمایت از مردم فلسطین سازماندهی کرده است.
اعضای کاروان جهانی الی بیتالمقدس در 30 مارس 2012 (10 فروردین 91) از سه مسیر زمینی و یک مسیر هوایی از نقاط مختلف جهان وارد اردن شده و به همراه آوارگان فلسطینی به صورت پیاده به سوی مرز شرقی کرانه باختری تظاهرات عظیمی برپا میکنند.
شاخه آسیایی این کاروان، حرکت خود را روز چهارشنبه 16 اسفند از دهلینو آغاز و در تاریخ 20 اسفندماه وارد خاک پاکستان شده و در ادامه پس از حدود یک هفته از طریق مرز تفتان – زابل وارد ایران میشوند و ظرف سه روز به سمت مرزهای ترکیه حرکت خواهند کرد.