ویکیپدیا مدعی است آنچه در آن آمده حقیقت محض است
بسیاری از شما آگاهید که ویکیپدیا یکی دیگر از نیروگاههای اینترنت است که برای گسترش تبلیغات و نظرات مخدوش درباره رویدادهای تاریخی و سیاسی خاص درست شده است. مضاف بر این، این وبگاه موضوعات خاصی را برمیگزیند و به دیگران هم اجازه ویرایش و تصحیح آن را نمیدهد.
این هم برای رساندن این پیام است که آنچه در ویکیپدیا آمده حقیقت محض است و جز این نیست. مثلا اگر به موضوع هولوکاست در ویکیپدیا نظری بیندازید متوجه میشوید که امکان هر نوع ویرایش از شما گرفته شده است. پس تصادفی نیست که در محتوای این مطلب به هیچکدام از شواهدی که هولوکاست را دروغی بزرگ میداند اشارهای نشده است.
ویکیپدیا: دقیق در مسائل انتزاعی و نادرست در مسائل شخصی و سلیقهای
ویکیپدیا ابزار شستشوی مغزی نسل هزاره جدید و "عصر اطلاعات" است؛ نسلی که با اتکا به این منبع اطلاعاتی دروغزن و به شدت نادرست بار آمدهاند. در نتیجه میبینید که بسیاری از جوانان ویکیپدیا را به عنوان مدرک حقیقتگویی خود در منابع میآورند که اصلا درست نیست. ما حتی میبینیم که نسل پیشین نیز شستشوی مغزی داده شده و به این باور سوق داده شده که محتوای ویکیپدیا حقیقت است.
البته تا وقتی که پای مطالب انتزاعی در میان باشد ویکیپدیا بسیار دقیق است، اما وقتی که کار به مسائل شخصیتر کشیده میشود، محتوایش تماما نادرست میشود. نویسندگان اغلب منابع رسانهای را برای تأیید گفتهها و تصویرسازیهایشان از بخشهای شخصیتر وقایع ذکر میکنند و لابد تصورشان هم این است که هیچکس نمیرود رسانهها را به دقت زیرورو کند.
"ویلز" یهودی است، در وال استریت بوده و پیشتر وبگاهی درباره پورنوگرافی داشته است
استدلال من این است که موسس ویکیپدیا، "جیمی ویلز"، همانقدر مورد اعتماد است که "مارک زاکربرگ". بیایید نگاهی دقیقتر به این آدم، یعنی "ویلز"، بیندازیم.
نخست، "ویلز" یهودی است، که خب تعجبی هم ندارد، زیرا تمامی رسانهها، مطبوعات، برنامههای تلویزیونی، و اینترنت تحت کنترل مافیای یهود است. شایان ذکر است که "ویلز" ذهن اقتصادی خوبی هم دارد و مدرکش هم در زمینه اقتصاد است. به عبارت دیگر، افرادی که مدرک اقتصاد و بازرگانی دارند عموما به دنبال پول درآوردن از تمامی کارهای تجاری تا سر حد ممکن هستند. با این وجود، این اطلاعات به تنهایی کسی را رسوا نمیکند.
باید این نکته را نیز مد نظر داشته باشیم که "ویلز" در وال استریت هم فعالیت داشته که خود پشتیبان این پیشفرض است که این آدم ذهنیتی کرکسمآبانه دارد، و البته باز هم منظورم این نیست که هر متخصص امور بورس در وال استریت ذهنیتی کرکسمآبانه دارد. من فقط قصد دارم که به گرایشهای کلی اشاره کنم.
در آخر اینکه، اگر آنچه فوقا گفتیم کافی نبود، این را هم اضافه کنم که "ویلز" پیش از راهاندازی ویکیپدیا وبگاهی هرزهنگارانه (پورنوگرافی) را اداره میکرد.
دلایل محکمی برای مشکوک شدن به ویکیپدیا و موسس آن در دست داریم
با تمام اینها، ممکن است که برخی ادعای من، مبنی بر اینکه انگیزههای منحرفی پشت راهاندازی ویکیپدیا است، را باور نداشته باشند. اما احساس من این است که پس از دانستن پیشینه "ویلز"، اینکه این وبگاه چطور اداره میشود، چه محتوایی مجوز ثبت شدن در آن را دارد، چه محتوایی حذف میشود، و چه کسی حرف آخر در مورد چگونگی ارائه محتوا را میزند، منطقی است که به "ویلز" مشکوک شویم.
شاید مأیوس کنندهترین بعد ویکیپدیا این باشد که "ویلز" به بسیاری از مردم اینطور باورانده که ویکیپدیا اطلاعات دقیقی عرضه میکند و برای همگان امکان دسترسی آزادانه به مطالب و ویرایش آن فراهم است؛ که اصلا صحت ندارد. در واقع، بسیاری از متعهدترین نویسندگان ویکیپدیا پس از اینکه فهمیدند محتوای مطالب را معدودی ناظر کنترل میکنند، این وبگاه را ترک گفتند.
ویکیپدیا ابزار نفوذ مافیای قدرت بر گفتمان عمومی است
"ویلز" تنها یهودی کنترل کننده ویکیپدیا نیست. اگر کارکنان این وبگاه را چک کنید، به تعداد زیادی کارمند یهودی برمیخورید. اما اوضاع از این هم بدتر است. چندین گروه در اسرائیل مشغول آموزش یهودیان اسرائیل برای دستکاری مطالب ویکیپدیا هستند. اگر چنین بساطی در آمریکا جریان نداشته باشد که دیگر باعث تعجب است. نهایت اینکه، اگر واقعیت داشته باشد که سازمان سیا از ویکیپدیا به عنوان راهی برای نفوذ بر گفتمان عمومی در مورد مسائل مهم و حیاتی سود میبرد که دیگر هیچ جای شک و تردیدی باقی نمیماند.
با این حال، یهودیان تنها گروه مسئول نادرستیهای ویکیپدیا نیستند. به نظر میرسد افرادی که بالاترین مقامات را در ویکیپدیا دارند مشغول مخدوش کردن یا حذف وقایعی درباره درگیری اسرائیل ـ فلسطین، تسلط یهودیان بر آمریکا و دیگر مسائلی هستند که همگان انتظار چاپ شدنش در وبگاهی را دارند که ادعای ارج نهادن به آزادی را دارد.
منابع ویکیپدیا رسانهها هستند که در زمینه صحت مطالب حرفی برای گفتن ندارند
شاید نامحسوسترین صدمه از جانب ویکیپدیا استفادهای باشد که از آن جهت اعتباربخشی به اشکال سنتی یا عموما پذیرفته شده اطلاعات، دادهها یا تعاریف صورت میگیرد. به بیان دیگر، در مداخل ویکیپدیا اغلب به منابع رسانهای مانند "نیویورک تایمز"، "واشنگتن پست"، "شبکه سیبیاس"، "شبکه انبیسی" و غیره به عنوان منابعی موثق ارجاع داده میشود و دیگر منابع خارج از این رسانههای رسمی را رد میکنند. هر کس میداند که رسانهها در زمینه اعتبار و صحت مطالب حرفی برای گفتن ندارند. استدلال من این است که وقتی ویکیپدیا از منابع رسانهای استفاده میکند، یا باید این استفاده را محدود سازد، یا مشوق این بحث باشد که آیا این وبگاه واقعا قصد انتشار اطلاعات درست را دارد یا نه.
تعریف توطئه "افزایش کاذب و سقوط ارزش" در ویکیپدیا ناقص است
مثلا تعریف توطئه "افزایش کاذب و سقوط ارزش" که در فیسبوک آمده (و از ویکیپدیا نقل شده) را به عنوان تعریفی رسمی ارائه میکنند و واقعیت این است که بسیاری از افراد نمیدانند که این تعریف ناقص است، زیرا اشکال معاصرتر توطئه "افزایش کاذب و سقوط ارزش" را در بر نمیگیرد. اما معدود افرادی هستند که اصلا از آن اشکال جامعتر و معاصرتر توطئه "افزایش کاذب و سقوط ارزش" خبر داشته باشند، زیرا کسانی که این تعاریف را مینویسند کارشناس صنایع نیستند.
در نهایت این ویراستاران ویکیپدیا هستند که اجازه ویرایش مطلب را میدهند
اما در ویکیپدیا حتی ویراستارهای ارشد نیز خود تصمیمگیرندهاند و آنها هم جزء کسانی هستند که مشخص میکنند کسی اجازه وارد کردن اطلاعات اضافی را دارد یا نه. ممکن است کسی هم که اجازه وارد کردن این اطلاعات را مییابد یکی از برجستهترین کارشناسان جهان در آن زمینه باشد، ولی در نهایت این ویراستاران ویکیپدیا هستند که تصمیم میگیرند اجازه ویرایش مطلب را بدهند یا نه. این درست مثل این میماند که به یک میمون اجازه دهیم تعیین کند که آیا باید اجازه ثبت توضیح یک پروفسور رشته فیزیک از نظریه ریسمان در وبگاه را صادر کرد یا نه و معیار این پذیرش را هم مطابقت این توضیح با تعریف رسمی رسانههای عمومی بگذاریم. در نتیجه، ویراستاران ویکیپدیا به تعاریف کتابهای درسی بسنده میکنند که اغلب چندان هم دقیق نیستند.
منبع : پایگاه خبری تحلیلی اهل البیت