کد خبر: ۴۳۲۷۱۶
زمان انتشار: ۱۴:۱۷     ۲۹ مهر ۱۳۹۶
براساس گزارش بانک مرکزی؛
ضریب جینی در سال ۱۳۹۵ به عدد ۰.۴۰۴۶ افزایش یافت که بالاترین رقم از سال ۱۳۸۲ تاکنون است. به عبارت ساده‌تر، وضعیت شکاف طبقاتی در سال ۱۳۹۵ به بدترین شرایط خود از سال ۱۳۸۲ بدین سو رسیده است.
به گزارش سرویس اقتصادی پایگاه 598، بانک مرکزی سرانجام از آمار شاخص ضریب جینی در سال ۱۳۹۵ رونمایی کرد، البته احتمالاً چون این آمار به مذاق دولتی‌ها خوش نمی‌آید، برخلاف سایر آمارها و گزارش‌ها، بانک مرکزی خبر انتشار ضریب جینی را به طور رسمی منتشر نکرد.

با این حال، به تازگی در بانک اطلاعات سری‌های زمانی اقتصادی (TSD) رقم شاخص ضریب جینی مربوط به سال ۱۳۹۵ درج شده است.

ضریب جینی از شاخص‌های مهم اندازه‌گیری نابرابری توزیع درآمد می‌باشد. اندازه این شاخص بین صفر (معرف جامعه‌ای با برابری کامل توزیع درآمد) و یک (نمایانگر عدم برابری توزیع درآمد در جامعه) تغییر می‌کند.

بر اساس گزارش بانک مرکزی، شاخص ضریب جینی در سال ۱۳۹۵ به عدد ۰.۴۰۴۶ افزایش یافت که بالاترین رقم از سال ۱۳۸۲ تاکنون است. به عبارت ساده‌تر، وضعیت شکاف طبقاتی در سال ۱۳۹۵ به بدترین شرایط خود از سال ۱۳۸۲ بدین سو رسیده است.

مطابق گزارش بانک مرکزی، شکاف طبقاتی از پایان دولت اصلاحات تا سال ۱۳۹۰ روند نزولی داشت اما از سال ۱۳۹۱ بدین سو روند آن صعودی شده و در دولت یازدهم به اوج خود رسیده است.

دیگر شاخص سنجش توزیع درآمد، نسبت هزینه دهک دهم (ثروتمندترین) به دهک اول (فقیرترین) می‌باشد و هر چه این نسبت بالا باشد نشان‌دهنده نابرابری بیشتر است.

بر اساس گزارش بانک مرکزی، نسبت سهم ۱۰ درصد ثروتمندترین به ۱۰ درصد فقیرترین افراد در مناطق شهری کشور در سال ۱۳۹۵ به بدترین نقطه خود در یک دهه اخیر یعنی از ۱۳۸۶ به این طرف رسیده است به طوری که ۱۰ درصد ثروتمندترین افراد جامعه ۱۴.۴ برابر ۱۰ درصد فقیرترین، از درآمدهای جامعه سهم برده‌اند.

این آمار نشان می‌دهد سهم پولدارها از درآمدهای کشور در دولت یازدهم، سال به سال بیشتر شده و سهم فقرا به همان مراتب، کمتر شده است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها