برای اخذ مجوز و ورود به عرصه فیلمسازی باید آنقدر دوید و تلاش کرد تا از سوراخ ریز سازرمان سینمایی عبور کنی اما برای خروجی هیچ نظارت درستی در کار نیست و عرصه گشادهتر از این حرفاست. البته همه این مشکلات مربوط به فیلمسازان مستقل است و اهالی رانت کوچکترین مشکلی برای ورود به هیچ عرصهای ندارند.
دولت حسن روحانی که برای تحول در همه زمینهها آمده بود، نه تنها به وعدههای اقتصادیاش عمل نکرد بلکه در عرصه فرهنگی نیز صرفا به شعار کفایت کرد و وضعیت فیلمسازی در ایران همچون سایر حوزهها مشکلاتش چندین برابر شده است.
تا قبل از دولت حسن روحانی، یک کارگردان اولی برای ساخت فیلمش تنها باید یک تهیه کننده را مجاب میکرد تا به او اعتماد کنند و اگر خود کارگردان سرمایه داشت، به راحتی فیلمش را میساخت اما در دولت حسن روحانی علاوه بر سنگ اندازی در مسیر پیشرفت هستهای و علم و دانش و همچنین موانع متعدد بر سر کسب و کار و معیشت مردم، راه تقریبا ساده قبلی برای ورود کارگردانان جوان به سینما نیز تقریبا مسدود شده است. حالا هم باید صلاحیت داشته باشی، هم روزمه، هم شرایط متعددی که سازمان سینمایی تصویب کرده و هم باید توانی داشته باشی که اعضای شورای پروانه ساخت را برای بررسی درخواستهای فیلم سازان اول بر سر میز بنشانی!
در این دولت شرایط دشواری برای ورود کارگردان اولی به سینما اتخاذ شده است اما باز اگر کسی بتواند از این شرایط عبور کند، مسئولان سازمان سینمایی را نخواهد توانست متقاعد کند که حداقل در هر ماه یکبار برای فیلمسازان اولی وقت بگذارند و درخواستها را برررسی کنند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی بیباک، در شش ماهه دوم سال جاری تنها یکبار جلسه شورای پروانه ساخت معاونت ارزشیابی و نظارت به منظور بررسی درخواستهای کارگردان اول برگزار شده است و بسیاری از فیلمسازان جوانان وقت و پیشرفت خود را قربانی بیکفایتی سازمان سینمایی دولت روحانی میدانند و با آمدن رئیس سازمان سینمایی نیز انگار اتفاقی نخواهد افتاد و صرفا برای بهره برداری انتخاباتی و قربانی کردنهای مرسوم سیاسی این تغییرات انجام شده است.
گزارشات حکایت از این دارد که جلسهای که از مدتها پیش قولش را به فغیلمسازان اول داده بودند تا در اسفندماه برگزار شود، قرار است تا بعد از انتخابات برگزار نشود و مدیران ارشاد هیچ انگیزهای برای فعالیتهایی از این قبیل تا بعد از انتخابات ندارند.