پيش از اين مقامات سعودي اعلام كرده بودند كه كسري بودجه اين كشور 98.5 ميليارد دلار است.
همچنين اين نهاد بينالمللي درباره ايران اعلام كرده در صورتي كه نفت بشكهاي 55.30 دلار باشد دولت ايران خواهد توانست شكاف كسري بودجه خود را پوشش دهد.
صندوق بينالمللي پول اين رقم را در سال 2015 بشكهاي 60 دلار اعلام كرده بود كه اين رقم در مقايسه با عربستان سعودي بسيار رقم پايينتري است و نشان ميدهد كه تا چه اندازه ايران توانسته است اقتصاد خود را نسبت به عربستان متنوعتر كند.
صندوق بينالمللي پول همچنين اشاره كرده است كه هر دو كشور ايران و عربستان تحت تاثير فشار كسري بودجه قرار دارند. شاخص نفت خام برنت به طور ميانگين بشكهاي 45 دلار در سال 2016 معامله شده و قيمت اين نوع نفت روز گذشته در لندن 52 دلار معامله شد و قيمت احتمالاً بين 50 تا 60 دلار در آينده باقي بماند.
مونيكا ماليك رئيس اقتصاددانان در كامرشيال بانك ابوظبي در آغاز انتشار گزارش صندوق بينالمللي پول در دوبي گفت: در حاليكه انتظار ميرود قيمت نفت بين 50 تا 60 دلار در سال آينده باشد نياز است تا عربستان ملاحظات مالي بيشتري داشته باشد.
در گزارش صندوق بينالمللي پول آمده است بين كشورهاي حاشيه خليج فارس تنها كويت است كه ميتواند با نفت بشكهاي كمتر از 50 دلار اقتصاد خودش را بچرخاند، ساير كشورها نياز دارند تا نفت را گرانتر بفروشند. به طور مثال الجزيره براي نجات وضعيت اقتصادي خود بايد نفت را حدود 90 دلار بفروشد. عراق نياز به نفت حدود 60 دلاري دارد، كويت با نفت كمتر از 50 دلار هم ميسازد، ليبي لازم است نفت خود را به 216.5 دلار بفروشد، قطر به نفت 61 دلاري نياز دارد و امارات متحده عربي هم تنها در صورتيكه نفت 60 دلار باشد مشكلات كسري بودجهاش برطرف خواهد شد.