کد خبر: ۳۹۸۱۲۴
زمان انتشار: ۱۱:۲۹     ۲۹ مهر ۱۳۹۵
پشت پرده تغییرات کابینه؛
درحالی همزمان سه وزیر با هدف ترمیم کابینه تغییر کردند که انتظار جامعه از دولت آن بود که این ترمیم در حوزه اقتصادی باشد نه فرهنگی و اجتماعی!
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، کمتر از ۶ ماه به پایان کار دولت یازدهم، دولتی که رئیس آن نامش را «دولت تدبیر و امید» گذاشت باقی مانده است. دولتی که کمترین تغییرات را در سطح مدیران ارشد خود داشت و علی رغم فشار منتقدانش بخصوص اصلاح طلبان برای تغییر برخی وزرا، ترکیب کابینه را حفظ کرد. حتی بعد از انتخابات مجلس دهم این انتظار می رفت که دولت برای اقناع هواداران و بخصوص اصلاح‌طلبان دست به برخی تغییرات در سطح کابینه بزند اما روحانی زیر بار فشارها نرفت و تصمیم داشت کابینه یازدهم را با همین ژنرال هایش به اتمام برساند.

حال سونامی تغییر در کابینه همه را شگفت زده کرده است. درحالیکه از ابتدای دولت همواره موضوع تغییر نعمت زاده، وزیر صنعت و معدن به علت کهولت سن و عدم کارآیی و رحمانی فضلی  به علت فشار اصلاح طلبان مطرح بود، نمایندگان از عملکرد وزارت خانه‌های رفاه و وزارت راه و شهرسازی راضی نبودند و بارها و بارها وزرای این وزارت خانه ها برای پاسخگویی به مجلس شورای اسلامی احضار شدند و سیاسیون از عملکرد زنگنه بدلیل قراردادهای جدید نفتی ناراضی بودند؛ اما برکناری سه وزیر آموزش و پرورش، ارشاد و فرهنگ اسلامی و ورزش و جوانان تامل برانگیز بود.

درحالیکه کشور با مشکلات اقتصادی روبروست و رکود سنگین اقتصادی بر بازار حاکم است و از طرفی دیگر برجام نیز دستاوردی تقریبا معادل هیچ داشته است این انتظار می رفت که تغییرات در کابینه در حوزه اقتصادی باشد نه فرهنگی و اجتماعی!

به نظر می رسد تدبیر دولت برای تغییر علی جنتی به دلایلی غیر از ناکارآمدی این شد که برای انحراف افکار عمومی، دو وزیر دیگر را قربانی جنتی کند تا بعد از ماجرای فیش های حقوقی، حواشی وزارت ارشاد نیز برای دولت دردسر آفرین و دستخوش انتقادات رسانه ای و مردمی نشود.

ابتدا محمود گودرزی در اجابت خواسته رئیس جمهور در نامه ای استعفای خود را تقدیم دولت کرد. در نامه استعفای گودرزی آمده است: «بابت اعتمادی که ظرف سه سال گذشته به اینجانب مبذول فرمودید بسیار سپاسگزارم و خشنودم اگر توانسته ام باری ولو اندک و حقیر از دوش دولت بزرگوار بردارم. همانگونه که استحضار دارید چند ماه قبل نیز استدعا کردم که اجازه بفرمایید تا در سنگری دیگر ارائه خدمت بدهم. مجددا استدعا دارم با استعفای اینجانب موافقت بفرمایید.»

اما وزیر آموزش و پرورش که استیضاح‌اش در مجلس شورای اسلامی کلید خورده است حاضر به استعفا نشد و در نهایت در نامه ای به رئیس جمهور نوشت: «علی رغم آمادگی کامل برای حضور در جلسه استیضاح، آمادگی خود را برای عمل به هرگونه تصمیم حضرتعالی در خصوص ادامه کار خویش اعلام می‌نمایم.»

تنها ساعتی پس از انتشار نامه فانی در سایت وزارت آموزش و پرورش، خبر انتصاب سید محمد بطحائی به عنوان سرپرست این وزارت خانه در رسانه ها منتشر شد و رئیس جمهور تصمیم به برکناری فانی گرفت.

اما بدون آنکه  بطور رسمی نامه استعفای جنتی مانند دو وزیر بداقبال دیگر منتشر شود، روحانی در حکمی جایگزین وی را انتخاب کرد و بعد از انتشار خبر رسمی جایگزین های سه وزیر معزول، نامه استعفای جنتی در شبکه های مجازی منتشر شد.

بررسی نامه‌های استعفای این سه وزیر نشان می دهد که علی_جنتی شنبه ۲۴ مهر، محمود گودرزی سه‌شنبه ۲۷مهر استعفا داده‌ بودند و علی‌اصغر فانی هم روز گذشته برکنار شد.

حال حامیان دولت از این تغییرات به عنوان ترمیم کابینه نام برده و از آن استقبال کرده اند. اما آنچه که  مردم از دولت انتظار داشتند این بود که حال که بعد از سه سال تغییراتی در دولت رخ داده است این تغییرات مربوط به  اولویت اول کشور یعنی حوزه اقتصادی باشد و نه مسائل اجتماعی. البته تا انتخابات زمان زیادی باقی نمانده است و این دولت هم مانند همه دولت های دیگر درصدد حفظ و بقای خود است و تصمیمات و اقدماتش بیش از آنکه متوجه منافع و مصالح عمومی باشد انتخابات را نشانه گرفته است؛ و به نظر می رسد نمایش ترمیم نیز با اهداف انتخاباتی صورت گرفت و در واقع تدبیری است برای حفظ پاستور!


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۰ - ۲۹ مهر ۱۳۹۵
۱
۰
جنتی حالا وقت زیادی دارد تا درباره اسلام تحقیق کند تا اسلام را بهتر بشناسد .
پاسخ
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۴ - ۲۹ مهر ۱۳۹۵
۱
۰
خداوکیلی کی دولت قبل دنبال حفظ خودش بود.فقط به فکرخدمت بود
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها