کد خبر: ۳۹۱۴۷
زمان انتشار: ۱۸:۰۱     ۱۹ بهمن ۱۳۹۰
مصطفي كواكبيان بعدازظهر امروز در همايش «انقلاب اسلامي و انتخابات مجلس شوراي اسلامي و بيداري اسلامي» كه به همت نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران برگزار شد، با بيان اينكه حكومت امانت است و نگاه به حكومت از منظر امانت بسيار نگاه دقيقي است كه مي‌تواند ما را در حل بسياري از مشكلات و بداخلاقي كه امروز در ادبيات برخي سياست‌مداران وجود دارد، كمك كند، گفت: امروز هر چه از انقلاب فاصله مي‌گيريم نوع نگاه امانتي به حكومت كاهش پيدا می كند.
به گزارش سرویس پارلمان 598 به نقل از «خبرگزاري دانشجو»، مصطفي كواكبيان بعدازظهر امروز در همايش «انقلاب اسلامي و انتخابات مجلس شوراي اسلامي و بيداري اسلامي» كه به همت نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران برگزار شد، با بيان اينكه حكومت امانت است و نگاه به حكومت از منظر امانت بسيار نگاه دقيقي است كه مي‌تواند ما را در حل بسياري از مشكلات و بداخلاقي كه امروز در ادبيات برخي سياست‌مداران وجود دارد، كمك كند، گفت: امروز هر چه از انقلاب فاصله مي‌گيريم نوع نگاه امانتي به حكومت كاهش پيدا می كند.
 
وي افزود: نگاه انقلاب اسلامي براي غلبه بر رژيم ستم‌شاهي اين بود كه پيام‌آور نوعي مردم‌سالاري بود.
دبيركل جبهه مردم سالاري عنوان كرد: امروز يكي از ويژگي‌هاي مشترك خيزش‌هاي اسلامي اين است كه مردم سالاري را مي‌خواهند و هر انديشه‌اي كه مردم را از تعيين سرنوشت توسط خود آنها حذف كند، هم  با انقلاب اسلامي و هم با آموزه‌هاي ما بيگانه است.
 
كواكبيان با اشاره به اينكه مردم بايد اين امانت را به اهل آن واگذار كنند، افزود: البته نبايد اين گونه باشد كه برخي در اتاق‌هاي دربسته تصميم گرفته و قدرت را بين خود تقسيم كنند؛ بايد اين امانت به دست مردم واگذار شود.
 
وي با تاكيد بر اينكه نمي توان اين امانت را به هر كسي واگذار كرد، گفت: تشخيص بخشي از اين اهليت مربوط به مردم است؛ البته بايد ضوابط قانوني هم رعايت شود، اما نهايتاً مردم بايد تشخيص دهند.
 
اين نماينده مجلس با اشاره به اينكه امروز در آستانه انتخابات مجلس نهم قرار داريم، ادامه داد: در بين اصلاح طلبان دو ديدگاه طي يك سال گذشته وجود داشته است، از اين رو عده‌اي معتقد بودند كه با توجه به حوادث انتخابات 88 لازم نيست در عرصه انتخابات فعال شويم و ليست بدهيم و عده‌اي ديگر معتقد بودند كه آن ماجرا نبايد به انتخابات پيش رو گره زده شود؛ زيرا اين انتخابات مجزا است.
 
كواكبيان ادامه داد: اين دوستان خواسته‌هايي از جمله آزادي زنداني‌هاي سياسي دارند كه البته رسيدگي به اين خواسته آنها بايد در جاي خود پيگيري شود.
 
وي تاكيد كرد: ما معتقديم  كه داشته‌هاي خودمان را مي‌توانيم ليست كنيم و براين اساس مي توانيم يك ليست صدنفره براي كل كشور و يك ليست 15نفره براي تهران داشته باشيم.
 
عضو كميسيون امنيت ملي مجلس گفت: 30 نفر هم مورد حمايت ما هستند كه تكليفشان هنوز از سوي شوراي نگهبان مشخص نشده است، اما تا جمعه اعلام مي‌شود.
 
كواكبيان ادامه داد: با توجه به شرايط بين المللي كه در آن به سر مي‌بريم و با فشارها، تحريم‌ها و تهديدهايي كه بر ما وارد مي كنند، بايد در صحنه حضور داشته باشيم.
 
وي افزود: تلقي ما اين است كه نه مجلس در انحصار يك عده است و نه انقلاب متعلق به عده‌اي ديگر؛ بلكه انقلاب و انتخابات متعلق به همه است و تنوع و سلايق افراد بايد در انتخابات وجود داشته باشد.
 
دبيركل جبهه مردم سالاري با اشاره به دو ديدار نمايندگان مجلس هشتم با رهبرانقلاب ادامه داد: رهبر انقلاب در يكي از ديدارهايی كه نمايندگان با ايشان داشتند؛ فرمودند كه تركيب مجلس هشتم يك تركيب انقلابي است؛ ايشان همچنين در يكي ديگر از ديدارهايشان فرمودند كه چه كسي گفته كه ما مجلس يك دست مي‌خواهيم، ما مي خواهيم افكار مختلف در مجلس باشد.
 
كواكبيان گفت: بعضي از دوستان كه بدون ابا عنوان مي كنند كه مي خواهيم در انتخابات آخرين ميخ را بر تابوت اصلاحات بكوبیم، اين بداخلاقي‌ها را كنار بگذارند و حداقل از رهبرانقلاب حرف شنوي داشته باشند.
 
وي افزود: من به دوستان جبهه متحد گفتم كه شما حتي تحمل سه نفر منتقد دولت را هم نداشتيد، علي مطهري يا اصولگرا هست يا نيست؛ به هر حال سليقه‌اش با شما فرق مي‌كند.
 
عضو كميسيون امنيت ملي مجلس ادامه داد: ما استقبال مي‌كنيم، اگر كسي واقعاً مي‌تواند مطالبات مردم را نمايندگي كند اشكالي ندارد كه در ليست ما باشد.
 
كواكبيان گفت: قانون ما مشكل دارد؛ بعضي جبهه‌ها پوسترهايشان را چاپ كردند، اما ما هنوز نمي دانيم ليستمان چيست؛ ما معتقديم يك ماه قبل از انتخابات بايد جواب دهند تا بعد هول و ولا نداشته باشند.
 
اين نماينده مجلس در ادامه سخنانش با اشاره به اينكه برخي دوستان از امكانات دولتي سوء استفاده مي كنند و بي اخلاقي‌هايي را انجام مي‌دهند كه قابل تحمل نيست، گفت: اينكه فردي كانديدا مي شود و از فيلترها عبور مي كند و آبروي خود را به ميان مي گذارد، بايد حق داشته باشد از هر صندوقي كه تمايل دارد صورتجلسه داشته باشد؛ اين حق هر كانديدا است.
 
كواكبيان با اشاره به هيئتي كه در قوه قضائيه براي جلوگيري از تخلفات تشكيل شده است، گفت: اميدواريم اين هيئت وظيفه خود را به خوبي انجام دهد.
 
وي ادامه داد: هرچقدر بتوانيم مردم را به حضور در صحنه تشويق كنيم، مقدار زيادي از انرژي اقتدار نظام را در برابر سلطه گران ملي بالا برده‌ايم.
 
در ادامه اين سخنراني كواكبيان در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه مواضع روشن جبهه اصلاحات بعد از اتفاقات 88 و فتنه چه بود، گفت: وقتي مي‌گوييم جبهه اصلاحات، اينها يك طيفي هستند و اين طور نيست كه لزوماً همه با هم هماهنگ باشند.
 
وي ادامه داد: بارها مطرح كردم كه انتخابات تمام شده و اتفاقاتش را بايد كنار بگذاريم و بايد كساني كه نسبت به انتخابات اعتراض داشتند را با كساني كه هدفشان براندازي بود، تفكيك كنيم.
 
اين نماينده مجلس تصريح كرد: آنها يك مشت آدم بودند كه بعدها از گروه هخامنشي و تندرو و پادشاهي حرف زدند و جزو اصلاح طلبان خط امام محسوب نمي شوند.
 
كواكبيان گفت: سه بار خدمت آيت الله مهدوي كني رفتم و گفتم يك دعوتنامه با دعوت خود شما براي همه نامزدهاي انتخاباتي و ستادهاي آنها و نمايندگان خبرگان و مجلس شوراي اسلامي و مجمع تشخيص مصلحت بنويسيد تا آنها بيايند و اختلافات را مطرح كنند و بگويند كه اولويت‌ها و اصول قانون اساسي چيست؛ ولي ديدم كه كسي به پشنهاد ما گوش نمي دهد با خودم گفتم كه «خر ما از كره‌گي دم نداشته است».
 
وي در مورد استفاده از تعبير «لويي جرگه» گفت: تعبير «لويي جرگه» را هم به كار برديم به اين خاطر بود كه افغاني‌ها هم وقتي اختلافشان بالا مي گيرد، ريش سفيدهايشان دور هم جمع مي شوند مشكلاتشان را حل مي كنند.
 
دبير كل جبهه مردم سالاري در پاسخ به سوال ديگري در مورد اينكه نظرات در مورد افراد مورد توجه بعد از جريان فتنه انتخابات 88 و ماجراي فتنه چيست، گفت: ديدگاهمان را گفتيم ولي من تعجب مي‌كنم كه ما چرا بايد در گذشته باشيم؟ نگاهمان بايد به آينده باشد، بايد از اساتيد بپرسيم ويژگي نماينده شايسته چيست و اشكالات مجلس هشتم چه بود؛ اينكه بگوييم آقاي كروبي و موسوي اين طور و آن طور بوده است، دردي از ما دعوا نمي‌كند.
 
كواكبيان درباره آرايش سياسي انتخابات مجلس گفت: جبهه متحد اصولگرايان، جبهه ايستادگي، جبهه پايداري، جبهه بيداري و بصيرت، جبهه دانشگاهيان و جبهه تازه تاسيس شده مردم سالاري شش ليست است كه آرايش سياسي را تشكيل مي‌دهند و ممكن است با هم هم‌پوشاني داشته باشند.
 
وي ادامه داد: نگاه اين جبهه‌ها با هم فرق مي‌كند؛ برخي معتقدند آقاي احمدي نژاد شخصيتي است كه در 11 روز دوركاري كه داشتند، وارد جاده خاكي شدند و بعد دوباره به جاده آسفالت برگشتند و مجلس آينده بايد با دولت همكاري بيشتري داشته باشد؛ زيرا پايدار بودن را با دولت مي دانند، اما برخي معتقدند بعد از اينكه آقاي احمدي نژاد به صراحت در مقابل رهبري موضع گيري كرد و آقاي مصلحي را از جلسه بيرون كرد، نمي‌توانيم به او دل ببنديم و برخي ديگر معتقدند بايد شفاف‌تر نسبت به دولت موضع بگيريم اين سه ديدگاه حداقلي در انتخابات پيشرو است.
 
دبيركل جبهه مردم سالاري در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه اگر امروز احمدي نژاد و موسوي كانديد شوند به كدام راي مي‌دهيد، گفت: اگر آقاي موسوي التزام به قانون داشته باشد، جاي تامل دارد.
 
كواكبيان در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه با فضايي كه در مجلس هشتم با آن مواجه بوديم آرايش مجلس نهم را چطور ارزيابي مي كنيد، پاسخ داد: مطلوب ما اين است كه يك مجلس پنجم بوجود بیاوريم؛ من به مجلس ششم هم اعتقاد ندارم.
 
وي ادامه داد: در مجلس هشتم هم يك نفر از اقليت را در هيئت رئيسه راه ندادند، اما در مجلس پنجم اگرچه اكثريت با يك جريان بود، اما اكثريت طوري نبود كه هر كاري دلش مي خواهد انجام دهد.
 
این نماینده اقلیت گفت: بايد در مجلس نهم تركيبي پيش آيد كه اگر اكثريت با اصولگراها بود، يك اكثريت شكننده باشد.
 
كواكبيان تاكيد كرد: در مجلس نهم اكثريت اصولگرا خواهند بود، اما نه به اين تعداد كه مجموعه مستقل‌ها و اقليت‌ها 70 تا 80 نفر باشند و بقيه اصولگرا باشند.
 
وی همچنین در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران درباره‌‌ آرايش سياسي انتخاباتي اصلاح‌طلبان گفت:‌ ما در تهران نمي‌توانيم ليست كامل داشته باشيم در تهران ليست 15 نفره و در كل كشور ليست 100 نفره داريم.
 
این نماینده اقلیت افزود: البته 30 نفر هم در ليست ما وجود دارند كه منتظر نظر قطعي شوراي نگهبان هستند و احتمالا تا جمعه اين هفته نتيجه آن اعلام مي‌شود.
 
كواكبيان با اشاره به اينكه نمي‌توانيم براي همه حوزه‌هاي سراسر كشور ليست بدهيم، افزود: در سبد كالاهاي انتخابات كشور اين ميزان فرد را نداريم بنابراين نمي توانيم براي همه حوزه هاي سراسر كشور ليست بدهيم.
 
نماينده مردم سمنان در مجلس تصريح كرد: تا 27 بهمن ليست‌ ما قطعي خواهد شد.
 
وي همچنين درباره اينكه آيا با گروه علي مطهري به نام منتقدان دولت ائتلاف خواهيد كرد يا نه پاسخ داد: شايد با آقاي مطهري هم‌پوشاني داشته باشيم.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها