وی به ایجاد مجتمع صبح رویش ویژه کودکان کار اشاره کرد و افزود: ایجاد چنین مجتمعی وظیفه دستگاه آموزشی کشور بوده، اما شهرداری ورود بسیار خوبی در این زمینه داشته است.
وزیر بهداشت افزود: شهرداری تهران طی ماههای اخیر با افتتاح مراکز بهاران، گام موثری در حل معضلات اجتماعی برداشته است. وزارت بهداشت نیز با توجه به ظرفیت خود تمهیداتی برای ارائه خدمات درمانی افراد حاضر در مراکز بهاران در نظر خواهد گرفت. در حال حاضر 44 مرکز توسط شهرداری تهران راهاندازی شده که وزارت بهداشت مسائل پزشکی، درمانی و روانشناسی آنها را تامین خواهد کرد.
هاشمی به محدودیتهای بودجهای کشور اشاره کرد و افزد: متاسفانه در هیچ یک از ردیفهای بودجهای منابعی برای ارائه خدمات به معتادان دیده نشده است و همه اقدامات انجام شده برحسب وظایف انسانی بوده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا چهره شهر به دلیل وجود معتادان متجاهر شایسته است یا خیر؟ ضمن ابراز ناراحتی از چهره شهر، گفت: مسوولان در گذشته و طی 30 سال پس از انقلاب باید به این سوال پاسخ دهند که چرا چهره شهر به این شکل در آمده است. من به وظایف خود در این حوزه عمل میکنم اما ستاد مبارزه با موادمخدر سالهاست که فعال است، اما آیا تعداد معتادان کاهش یافته است. باید به این سوال پاسخ دهند؟
وزیر بهداشت ادامه داد: باید به دنبال علتها و ریشهها برویم تا بتوانیم مشکلات را مرتفع کنیم. قطعا باید از کمک مردم، خیرین و سازمانهای مردم نهاد در حل این مشکل استفاده کنیم. جلب مشارکت های مردمی برای مشکلات اجتماعی از اهمیت بسیاری برخوردار است. دولت نیز فضای لازم را برای تحقق این مهم ایجاد کرده است.
هاشمی در جریان بازدید از مرکز بهاران منطقه 12 با مددجویان حاضر در این مرکز به گفتوگو نشست و به آنها وعده ارائه خدمات درمانی به ویژه در حوزه دندانپزشکی و چشمپزشکی را داد و تاکید کرد: افرادی که در این مراکز حضور دارند، پس از معاینههای پزشکی، در صورت نیاز به مراکز بیمارستانی اعزام میشوند تا در آنجا سیر تکمیلی درمان برای آنها اجرایی شود. بسیاری از افرادی که در این مراکز حضور دارند، پس از طی یک دوره ترک اعتیاد، دچار بیماریهای چشمی و دندانپزشکی میشوند.