کد خبر: ۳۶۵۴۲۵
زمان انتشار: ۱۲:۴۸     ۰۶ اسفند ۱۳۹۴
دولت و در رأس آن وزارت خارجه بایستی پیگیری کند که ایران در چه حوادث تروریستی دست داشته که به این خاطر نصفی از دارایی هایش به این علت پرداخت نشود.
به گزارش پایگاه 598، یکی از مانورهایی که دولت یازدهم برای اجرای برجام وعده هایی را در این رابطه داده بود بحث دارایی های آزاد شده ایران است موضوعی که حتی بعد از اجرای برجام میزان دقیق آن مشخص نشد و همواره با اظهارت و آمارهای ضد و نقیض مسئولان دولتی همراه شد.

از همین رو معاون رئیس جمهور طبق اظهارت خود در برنامه روی صندلی برنامه «از تهران» شبکه العالم نشسته و درباره برجام و تعامل ایران با جهان پس از توافق هسته ای صحبت می کرد؛ اولین سوال مجری اما درباره پول هایی بوده که ایران پس از برجام قرار است بدست بیاورد.

نوبخت از یک رقم جدید درباره دارایی های آزاد شده ایران رونمایی می کند؛ معاون روحانی می گوید چیزی که مربوط به این مرحله بود، افزون بر صد میلیارد دلار است اما آن چیزی که سهم دولت از این مرحله بود، در حد ۶ تا ۷ میلیون دلار است، ولی اموال متعلق به بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی زیاد است.

این آمار جدید نوبخت از پول های بلوکه شده ایران که پس از برجام آزاد شده، سریعا به تیتر یک روزنامه رسمی دولت تبدیل شد؛ روزنامه ایران در تیتری درشت از اظهارات نوبخت نوشت: ۱۰۰ میلیارد دلار از دارایی ایران آزاد شد

اما تنها دو روز پس از رونمایی نوبخت از رقم ۱۰۰ میلیارد دلاری پول های آزاد شده ایران پس از برجام، ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی رقم میلیاردی دیگری را اعلام کرد که فاصله زیادی با رقم ۱۰۰ میلیارد دلاری نوبخت داشت.

سیف که پیش از این گفته بود که دارایی‌های آزاد شده ایران ۳۲ میلیارد دلار است، در حاشیه جلسه شورای مدیران ارشد بانک مرکزی با معاون اول رئیس جمهور درباره درباره رقم ۱۰۰ میلیارد دلاری که از سوی نوبخت اعلام شد و تناقض آن با رقم ۳۲ میلیاردی اعلام شده از سوی خود، گفت: ۳۲ میلیارد دلاری که من از آن سخن گفته‌ام منابعی است که اکنون آزاد شده و در اختیار ما قرار دارد.

توضیحات دولت اما چیزی از تناقض‌ها در اعلام مبلغ دارایی‌های آزاد شده ایران کم نکرد و حتی پاسخ روشنی به این مساله نداد که بالاخره سخنگوی دولت رقم ۱۰۰ میلیارد دلار را با استناد به کدام اطلاعات پولی و مالی (که قطعا بانک مرکزی باید از آن مطلع باشد) بیان کرده است.

اظهارات سیف و نوبخت اما در یک نکته مشترک بود و آن اینکه تنها حدود «۶ میلیارد دلار» از این دارایی‌ها به دولت تعلق دارد؛ نکته ای که تلاش می شود در تبلیغات رسانه ای و تیترهای درشت روزنامه های حامی دولت برای نشان دادن دستاوردهای پسابرجام، به صورت کم‌رنگ بیان می شود.

پرداخت نصف و نیمه دارایی های ایران

تمامی این اظهارات در حالی است که خبرگزاری رویترز به نقل از جان کری، وزیر امور خارجه امریکا از پرداخت نصف دارایی های ایران خبر داده است.

آمریکا میزان دارایی بلوکه شدن ایران را حدود ۱۰۰میلیارد دلار اعلام کرده، ولی جان کری می گوید تنها نیمی از آن به ایران می رسد.

کری می گوید: رقمی که ایران از دارایی های بلوکه خود دریافت می کند به سختی به ۵۰ میلیارد دلار می رسد، بعد از توافق هسته ای و اعلام برجام درآمدهای بلوکه شده ایران آزاد خواهد شد ولی این رقم کمتر از نصف آن خواهد بود.

وزیر خارجه امریکا خبر داده که نیمی از درآمدهای ایران به خاطر بدهی های این کشور و دیگر تعهداتش برداشته خواهد شد  و برای توجیه این اقدام خود ادعا می کنند ایران در سالهای گذشته در حوادث تروریستی در سراسر جهان نقش داشته است.

این در حالی است که بسیاری از احزاب جمهوری خواه کنگره از دولت اوباما خواسته بودند بخشی از درآمدهای ایران را به خسارت خانواده های حوادث تروریستی اختصاص دهند.

افزایش گستاخی ها با رفتارهای منفعلانه

این رفتارهای امریکا و تناقض های مسئولان دولتی نشان دمی دهد که دولت خود را برای این اقدام امریکا خود را از قبل آماده و بلکه با ارائه این ارقام بنا داشته اند تا این ذهنیت را برای مردم به وجود بیاورند.

با وجودی که امریکا بر طبل توخالی خود می کوبد و با بهانه های واهی از پرداخت کامل دارایی ها سر باز می دهد اما دولت هیچ عکس العمل جدی از خود نشان نداده است.

دولت و در رأس آن وزارت خارجه بایستی پیگیری کند که ایران در چه حوادث تروریستی دست داشته که به این خاطر نصفی از دارایی هایش به این علت پرداخت نشود.

مطمئنا رفتارهای منفعلانه در قبال این موضوع می تواند بر گستاخی های طرف مقابل بیافزاید.


منبع : راه دانا
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها