به گزارش پایگاه 598، مجید انوشیروانی دربارۀ گل گاوزبان اظهار داشت: گاوزبان مورد
استفاده در ایران، با گاوزبان مشهور در منابع گیاهدرمانی نوین متفاوت است.
بهگفته
وی گاوزبان مفرح، مقوی ارواح و حرارت غریزی و اعضای رییسه (مثل قلب، مغز و
کبد) و حواس است. هر دو جنس و گونۀ گاوزبان کاربردهای مشابهی دارند ولی
برخی عوارض در گاوزبان اروپایی (ناشی از آلکالوئیدهای پیرازولیدن) مصرف آن
را بهخصوص در بیماران کبدی و در زنان باردار محدود میکند.
مدیر
گروه آموزشی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: گاوزبان موجود
در ایران طبیعت گرم و تر در درجۀ اوّل دارد و به همین دلیل ایمن شمرده
میشود.
انوشیروانی ادامه داد: کیفیت گرم و تر گاوزبان مصرف آن را
در فصل پاییز و فصول سرد مناسبتر میکند بهخصوص برای کسانی که به هر دلیل
دچار استرسهای جسمی، فکری و عاطفی زیادی باشند.
وی اضافه کرد:
جوشاندۀ گل گاوزبان برای تقویت قلب و سیستم عصبی، پاکسازی بدن و قلب از
برخی مواد تباه سودمند است. مقدار لازم در یک فرد بالغ عبارت است از ۵ گرم
در حجم حدود ۲۵۰ سیسی آب جوش، که باید آرام و ملایم تا حد رسیدن به ۱۵۰
سیسی جوشانده و سپس با اندکی لیموعمانی یا آبلیموی تازه و تنها اندکی عسل
یا نبات مصرف شود.
مدیر گروه آموزشی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی
مشهد یادآور شد: مصرف گل گاوزبان بهتنهایی در افرادی که فشارخون بالا
دارند، میتواند بهشدت مخاطره انگیز باشد.
منبع: تسنیم