به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، ارتش سوریه و باقیمانده عناصر مسلح محاصره شده در شهر «الزبدانی» واقع در ریف دمشق و دو شهرک شیعهنشین «کفریا» و «فوعه» در حومه ادلب در آغاز ماه مهر گذشته به توافق جدیدی تحت نظارت سازمان ملل رسیدند.
بر اساس توافق به دست آمده بین طرفین درگیر، قرار بود در یک دوره شش ماهه ساکنان این مناطق تخلیه شوند و عناصر مسلح از آن عقبنشینی کنند. در این توافق همچنین تاکید شده بود که تبادل زندانیان بین دو طرف طی شش ماه صورت بگیرد.
یک منبع سوری اعلام کرد، کاروان امدادرسانی که چندی پیش وارد شهرکهای شیعهنشین فوعه و کفریا در ریف شمال شرق ادلب شد نیاز ساکنان این مناطق را تأمین نمیکند.
روایت جدید از بحرانی که گریبانگیر مردم فوعه-کفریا شده است
روزنامه «الوطن» سوریه درباره وضعیت اسفبار ساکنان این شهرک ها گزارش داد؛ مردم با کمبود شدید آب شرب و گازوئیل روبهرو هستند. این در حالی است که تروریستهای ائتلاف «جیش الفتح» همیشه توافق فوعه-زبدانی را نقض میکنند؛ گروهی که چندین ماه است که این شیعیان را محاصره کرده است.
یک منبع میدانی از شهرک فوعه خبر داد که کودکان به خاطر نوشیدن آبهای غیر بهداشتی شدیدا مسموم شدهاند و گازوئیل نیز برای خارج کردن آب از چاهها موجود نیست.
این منبع همچنین تأکید کرد: «گازوئیل مهمترین نیاز ساکنان است تا بتوانیم آب را چاه خارج کنیم... اکنون فقط از باقیمانده آب باران استفاده میکنیم؛ به گونهای که برای نوشیدن آن را تصفیه میکنیم. ولی برخی از منازل چند طبقه بامی ندارند که آب آن را تصفیه کنند. همچنین سقف سایر منازل نیز بر اثر بمباران نابود شده است. اگر باران دیر ببارد چه کنیم؟».
وی با اشاره به وعدههایی مبنی بر ورود کامیونهای حامل مواد بشردوستاننه تأکید کرد، یکی از عواملی که سبب شد این کامیونها با تأخیر بیایند تلاش برای وارد کردن گازوئیل بود ولی از موادی هم که وارد شد «چیزی به دست ما نرسید».
این منبع با بیان اینکه تروریستیها یک نفتکش را در «کراج البولمان» شهر ادلب بردند تصریح کرد، تروریستها منبع سوخت کامیونها را تخلیه کردند و به اندازهای رفت و برگشت در آن سوخت نگه داشتند تا گازوئیل به دست ساکنان نرسد.
الوطن در ادامه به نقل از این منبع مینویسد، علاوه بر گازوئیل دارو، شیر خشک و شکر نیز مورد نیاز ساکنان است. هر چند این مواد وارد شده است ولی قیمت یک لیتر گازوئیل 7 هزار و قبل از وارد کردن قیمت یک کیلو شکر 6 هزار لیره بود.
این منبع با اشاره به اینکه برای گرم شدن از «چوبهای باقی مانده» استفاده میکنند درباره توافق فوعه-زبدانی گفت: « تیراندازی متوقف نشده است...با وجود توقف بمباران و پرتاب خمپاره ولی هر روز و در چند محور تیراندازی صورت می گیرد».
وی ورود نیروهای کمیته بینالملل صلیب سرخ و هلال احمر سوریه به این دو شهرک برای بررسی وضعیت انسانی را تکذیب و تأکید کرد کسانی که وارد این منطقه شدند نمایندگان هلال احمر سوریه بودند و «آنگونه که انتظار داشتیم هیچ نمایندهای از صلیب سرخ وارد نشده است و امروز (شنبه) اطلاعاتی به دست ما رسید که برخی از نمایندگاه صلیب سرخ قصد دارند یکشنبه وارد این شهرک شوند و وضعیت خطرناک این دو شهرک را خواهند دید».
به گزارش این روزنامه، این در حالی است که مدارس در این دو شهرک همچنان دایر هستند و فعالیت خود را با کادرهایی ادامه میدهند که به صورت داوطلبانه و بدون دریافت حقوق فعالیت میکنند.
کمیته بینالملل صلیب سرخ چهارشنبه گذشته با انتشار بیانیهای لغو محاصره را در همه مناطق سوریه خواستار شد. کمیتههای صلیب سرخ با همکاری هلال احمر سوریه نیز به دهها هزار نفر از ساکنان فوعه و مفریا و مضایا غذا، دارو و پتو رساندند.