به گزارش پایگاه 598، سيده سارا حكيم؛ كارشناس ارشد علوم تغذيه دانشگاه تهران گفت: این سبزی بومی
مدیترانه میباشد و از نظر گیاهشناسی، آلیوم آسكالونیكوم نامیده میشود.
نام گیاهشناسی آن از آسكالون كه شهری در جنوب فلسطین میباشد، مشتق شده
است و احتمالا منشاء این سبزی از این منطقه میباشد. این گیاه جزء خانواده
سیر و پیاز است، اما فاقد بوی سولفوریك قوی و بخارات آزاردهنده میباشد.
مصرف موسیر در فرانسه بسیار رایج است، موسیر نسبت به پیاز برای پخت
مناسبتر میباشد (به ویژه برای افرادی كه به طعم و بوی پیاز حساس هستند).
موسیر نسبت به پیاز شیرینتر و هضم آن نیز آسانتر است.
اغلب
قسمتهای بالایی برگ دور ریخته میشوند، اما این قسمتها سرشار از ویتامین و
قابل استفاده در سالاد هستند. همچنین میتوان آنها را به صورت پخته مصرف
نمود. موسیر سرشار از ویتامین C، پتاسیم، فیبر، اسید فولیك، كلسیم و آهن
است و منبع خوبی از پروتئین محسوب میشود، بنابراین یك سبزی مفید برای
سبزیخواران میباشد.موسیر دارای تركیبات سولفوری مانند آلی پروپیل دی
سولفین و فلاوونوئیدهایی از قبیل كوئرستین است.
بررسیها نشان
دادهاند افرادی كه به میزان زیادی از فلاوونوئیدها مصرف میكنند، شانس
پیشرفت سرطان، بیماریهای قلبی و دیابت در آنها كاهش مییابد. از دیگر خواص
فلاوونوئیدها، اثرات آنتی باكتریال آنها میباشد. همچنین این مواد، دارای
خواص ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد آلرژیك هستند. موسیر در حذف سموم از بدن،
به كبد كمك میكند.
همچنین موسیر حاوی ساپونینها میباشد كه این
ماده در مهار و كشتن سلولهای سرطانی نقش دارد. علاوه بر آن موسیر دارای
خواص شفابخش زیادی است كه از آن جمله میتوان به تولید پروستاگلاندینها و
رقیق نمودن خون اشاره نمود.