کد خبر: ۳۴۲۸۱۵
زمان انتشار: ۱۳:۴۱     ۰۹ مهر ۱۳۹۴
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: برای این که بستر حضور سرمایه گذاران خارجی در بورس کشور فراهم شود باید اطلاعات با شفافیت بیشتر در دسترس سرمایه گذاران قرار بگیرد و کشف قیمت در بورس در فضایی رقابتی انجام شود.
به گزارش پایگاه 598، علی زارعی با اشاره به این که تصویب توافق هسته ای و رفع تحریم ها بستری مناسب برای سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی برای ایجاد تحرک و رونق در اقتصاد و بازار سرمایه کشور فراهم خواهد کرد گفت: یکی از پتانسیل های اصلی بورس در ایران و سایر کشورها تامین مالی برای بنگاهای تولیدی است که باید از این فرصت استفاده شود و برای آن برنامه ریزی کنیم.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: برای این که بستر حضور سرمایه گذاران خارجی در بورس کشور فراهم شود باید به گونه ای اقدام کنیم تا اطلاعات با شفافیت  بیشتر در دسترس سرمایه گذاران قرار بگیرد و کشف قیمت در بورس در فضایی رقابتی انجام شود.
وی با اشاره به این که در کشور چهار نوع بورس از جمله بورس اوراق بهادار، فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی فعالیت می کنند اضافه کرد: جمع‌آوری سرمایه‌ها و پس‌اندازهای کوچک باید با برنامه ریزی مناسب در این بورس ها صورت گیرد و رفته رفته به سوی بین المللی شدن بازار سرمایه کشور قدم برداریم.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: برداشته شدن تحریم‌ها موجب می شود تا ارز و پول‌های بلوکه‌ شده به کشور برگردانده شود که باید برای این میزان نقدینگی، برنامه ریزی های لازم را با بعمل آوریم و بجای صرف این پول ها به عنوان هزینه های جاری و عمومی به فکر ورود تکنولوژی روز دنیا به صنایع مختلف باشیم.
وی گفت: بهبود روابط بین‌المللی، افزایش سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در اقتصاد را به همراه خواهد داشت که این موضوع می تواند آثار مثبت خود را برای بورس کشور به ارمغان بیاورد.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که در چه دوره زمانی بورس از این اتفاق تاثیر می پذیرد اذعان داشت: در کوتاه‌مدت نباید انتظار تغییرات اساسی در سودآوری بنگاههای تولیدی و در پی آن رونق بورس را داشت.
وی در خصوص اثرات کوتاه مدت رفع تحریم ها بر بازار سهام گفت: اثرات روانی و هیجانی بیشترین عامل اثرگذار رفع تحریم ها بر بورس خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تاثیرت میان مدت رفع تحریم ها نیز اذعان داشت: در میان‌مدت می‌توان انتظار جهش قابل توجه در بورس را داشت چرا که با گذشت زمان تصمیمات هیجانی در بازار سهام کمرنگ شده و بنگاههای تولیدی نیز از نتایج رفع تحریم ها اثرپذیری را به خود دیده اند.
وی ادامه داد: این روزها از کاهش نرخ سود بانکی به عنوان یکی از محرکهای بازگشت نقدینگی به بورس در حالی صحبت به میان می آید که نکته مهم در این زمینه این است که کاهش نرخ تسهیلات بانکی مهمترین دغدغه تولید کنندگان و فعالین صنایع در کشور است که باید مورد توجه قرار گیرد. از طرفی دیگر باید به این پرسش پاسخ داده شود که آیا بورس جذابیت لازم برای سرازیر شدن نقدینگی در پی کاهش نرخ سود بانکی را دارد یا نه؟
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها