به گزارش پایگاه 598، دکتر پیام فرخ بخش در خصوص جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی گفت:سلامتی
مجاری تنفسی به دریافت هوای فاقد میکروب و آلودگی وابسته می باشد. بیش از
200نوع ویروس شناخته شده که به دستگاه تنفسی فوقانی اثر گذاشته و باعث
سرماخوردگی می شوند.
برای اینکه سیستم ایمنی
بدن به بهترین نحو وظیفه ی خود را که مبارزه علیه ویروس های سرماخوردگی و
آنفولانزا است، انجام دهید، باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند. این مواد
عبارتند از:
ویتامین c: برای کاهش سرماخوردگی بیش ترین ماده ای که
اثبات شده و توصیه نیز میشود، ویتامین c است. برخی از منابع دارای ویتامین
cمانند: لیمو شیرین، لیموترش، پرتغال، گریپفروت و فلفل.
روی:
افرادی که بیش از حد معمول سرما می خورند، میتوانند از مکمل های روی که
سطح ایمنی بدن را بالا می برند استفاده کنند. روی یک ماده ی معدنی مورد
نیاز برای سیستم ایمنی است. برخی از مواد حاوی روی عبارتند از:برخی از مواد
حاوی روی عبارتند از: انواع صدف، گوشت های قرمز بدون چربی، مرغ، غلات سبوس
دار حاوی روی.
امگا3: برخی از مواد حاوی امگا3 مانند: ماهی قباد، قزل آلا، ساردین و ماهی های روغنی غنی از اسیدهای چرب امگا3 هستند.
امگاها:
دانه کنجد، تخمه کدو و حلوایی و آفتابگردان منابع غنی اسیدهای چرب در
مبارزه علیه عفونت های سرما خوردگی به سلول های دستگاه تنفسی کمک می کنند.
ویتامین
A: این ویتامین در موادی از قبیل : جگر، انواع ماهی از جمله قزل آلا،
قباد و شاه ماهی، کره، تخم مرغ هستند، همچنین هویج، انبه، سیب زمینی، زرد
الو، کدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره نیز تأمین کننده ی بتا کاروتن می
باشند که در بدن فرد به ویتامین A تبدیل می شوند.
کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.
پروتئین:
برخی از موادی که حاوی پروتئین می باشند عبارتند از: ماهی، مرغ، گوشت قرمز
بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات ، مغزها، دانه و غلات سبوس دار. اگر
فردی دچار کمبود پروتئین شود، خطر ابتلای او به عفونت افزایش می یابد.
ویتامینB6 و پانتوتنیک اسید: حبوبات ، گوشت، شیر تأمین کننده ی ویتامین B6 و پانتوتنیک اسید می باشند.
ویتامین B6 و پانتوتنیک اسید برای سلامتی سیستم ایمنی اهمیت بسیاری دارند.
اسید
فولیک: غلات صبحانه (برشتوک)، عصاره مخمر ونان، اسید فولیک مورد نیاز را
تأمین کرده و برای تقویت سیستم ایمنی و سلامتی افراد مفید می باشند.
کنسروها
و غذاهای آماده ی بسته بندی شده از نظر ویتامین ها و مواد معدنی فقیر می
باشند، پس بجای استفاده از این نوع غذاها باید از انواع میوه و سبزیجات
تازه، ماهی، غلات، مغزها، گوشت، و دانه ها استفاده کرد.
وی در ادامه
گفت: در طول دوره ی سرماخوردگی و آنفولانزا، بهتر است تا بیکار از مایعات
مغذی و مقوی نظیر: انواع آش ها و سوپ ها به عنوان جایگزین وعده ی اصلی
استفاده کند. البته در این امر باید تعادل صحیح انواع مواد مغذی را دارا
باشند.
استراحت کنید تا سریعتر بهبود یابید
دکتر فرح بخش در
پایان گفت: برای تجدید قوای سیستم ایمنی، بیمار نیاز به استراحت دارد و عدم
توجه به علائم یک عفونت ویروسی و ادامه ی کار و فعالیت در حین بیماری مدت
ابتلای وی به این بیماری را طولانی تر می کند.