کد خبر: ۳۳۷۵۵۵
زمان انتشار: ۱۲:۵۹     ۱۵ شهريور ۱۳۹۴
طرح از کجا آورده ای، در طول سال های گذشته بارها چکش کاری شده و بین مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشحیص مصلحت نظام دست به دست می شود.
به گزارش پایگاه 598، سایت شیرازه نوشت: «از کجا آورده ای؟!» از جمله طرح هایی است که هر از چند گاهی در سطح رسانه ها مطرح می شود و با گذشت اندک زمانی به بایگانی می رود. این طرح پر فراز و نشیب مسیر طولانی را برای قانون شدن طی کرده است. از مجلس هفتم تاکنون.

براساس طرحی که نمایندگان مجلس آن را «طرح صیانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادی» نامیدند و به «از کجا آورده ای؟!» مشهور شد؛ علاوه بر مسئولان مشمول اصل 142 قانون اساسی، معاون وزرا، مدیران کل، نمایندگان مجلس، قضات دادگستری و مسئولان دفاتر آنان، اعضای شورای نگهبان، رئیس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت، اعضای مجلس خبرگان رهبری، ائمه جمعه، سفرا، اعضاء هیئت مدیره بانک‌ها، استانداران، فرمانداران، بخشداران، شهرداران و اعضای شوراها و خانواده این مسئولان موظف به ارائه سالانه فهرست اموال خود هستند.

این طرح در طول این سال ها بارها چکش کاری شده و بین مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشحیص مصلحت نظام دست به دست می شود.

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز در یک نشست خبری از بررسی قریب الوقوع این طرح در مجمع خبر داد. گرچه رضایی بارها در سال های اخیر از بررسی این طرح مهم و حیاتی در مجمع خبر داده بود اما به نظر می رسد این بار، «از کجا آورده ای؟!» تبدیل به قانون می شود.

محسن رضایی با اشاره به در دستور کار بودن طرح رسیدگی به اموال و دارایی‌های مسئولان در این مجمع اظهار داشت: مباحث مربوط به این طرح تمام شده و به محض اتمام رسیدگی به قانون پیشگیری از وقوع جرم در یک یا دو جلسه آینده مجمع، قانون رسیدگی به اموال و دارایی مسئولان نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت و پیشنهاداتی نیز ارائه شده است که باید بررسی شود.

رضایی با بیان اینکه قانون مصوب مجلس در این رابطه قدری گسترده شده است، افزود: بر اساس مصوبه مجلس قرار شده است که علاوه بر رسیدگی به اموال مسئولان، اعلام عمومی اموال و دارایی‌ها نیز مد نظر باشد که الان نمی‌دانم آیا در صحن مجمع اضافه بر قانون مصوب مجلس چیزی تصویب خواهد شد یا خیر؟

وی خاطرنشان کرد: کمیسیون‌های مجمع موافق این مساله هستند، اما در صحن هنوز تصمیم‌گیری نشده است و اگر تصویب شود که علاوه بر رسیدگی بر اموال مسئولان، اموال و دارایی آنها در یک سایت اعلام شود که معلوم شود هر مسئولی چه اموالی دارد، این مساله به اطلاع عموم خواهد رسید.

به نظر می رسد با سخنان امروز رضایی باید منتظر بود تا این طرح ظرف چند ماه آینده پس از 10 سال از بلاتکلیفی خارج شود. اما این که آیا دامنه شمول این قانون (که به گفته محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس 100 هزار نفر را شامل می شود) محدود می شود و برخی را استثناء می کنند یا نه؟ باید منتظر ماند و دید مجمع تشخیص مصلحت نظام چگونه و با چه جزئیاتی یکی از قدیمی ترین طرح های مجلس را تصویب می کند.

حداقل ثمره اجرایی شدن قانون «از کجا آورده ای؟!» شاید این باشد که دست آقازاده ها از کیسه بیت المال کوتاه خواهد شد (البته اگر راهی برای دور زدن پیدا نشود) و یا این که به لطف این قانون، صاحب برج هایی که برای دیدن آخرین طبقه آن کلاه از سر می افتد شناخته می شوند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها