حمیدرضا ترقی در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به اقدام اوباما در امضای تحریم بانک مرکزی ایران افزود: فکر مسئله تحریم بانک مرکزی ایران از گذشته هم میشد لذا به نظر میرسد دستگاههای اقتصادی کشور و مقامات تصمیمگیر در رابطه با جلوگیری از آثار و تبعات این تصمیم اقدامات لازم را انجام دادند اما چون تحریم یکجانبه از سوی آمریکا است و از سوی دیگر کشورهای غربی مورد استقبال قرار نگرفته است، تحریم بانک مرکزی نیز مانند تحریمهای دیگر آمریکا تأثیر آنچنانی در محاسبات و معادلات اقتصادی ایران نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به طور طبیعی در قبال سیاستهای تحریمی آمریکا هم سیاستهای خنثیکننده را دنبال میکند و هم از ابزارهای حقوقی برای برخورد با این فعل و انفعالات استفاده خواهد کرد.
معاون بینالملل حزب موتلفه اسلامی اقدام آمریکا برای تحریم بانک مرکزی ایران را خلاف قوانین سازمان ملل دانست و گفت: تحریم بانک مرکزی کشورها که پشتیبان سیستم بانکی کشورها به حساب میآید بر خلاف قوانین بینالمللی است و طبیعتاً مورد پذیرش دیگر کشورها نخواهد بود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران حق دارد از این اقدام آمریکا به مجامع قضایی بینالمللی شکایت کند ضمن اینکه راهکارهای خنثی شدن آثار تحریمها را ادامه میدهد.
ترقی در پاسخ به اینکه تحریم بانک مرکزی ایران از سوی آمریکا چه تأثیری در وضعیت اقتصادی مردم ایجاد میکند، گفت: به نظر نمیرسد که این تحریم تأثیر خاصی در اقتصاد عمومی جامعه ایران داشته باشد چون محاسبات بانک مرکزی ایران با آمریکا مدتهاست که صفر است و هیچ تبادلی در این زمینه نداریم. لذا به دلیل اینکه این تبادلات از سالها قبل متوقف بوده است، اقدام آمریکا در تحریم بانک مرکزی ایران تأثیری جز تأثیر روانی بر اقتصاد ایران نخواهد داشت.
وی افزود: آثار روانی این تحریمها معمولاً منجر به تورمهای مقطعی میشود اما این تورمهای مقطعی نیز با تبیین موضوع رفع میشود.