غلامرضا میری در گفتگو با مهر با بیان اینکه قیمت زعفران بدون هیچ تغییری طی هفتههای اخیر بین ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تا ۷ میلیون تومان است، اظهارداشت: در حال حاضر رکود عجیبی بر بازار این محصول حاکم است و خرید و فروش آن بسیار کم انجام میشود.
وی در مورد علت کاهش تقاضا برای زعفران گفت: افزایش ۵۰ درصدی قیمت طلای سرخ در طول ۲ ماه، مبلغ زیادی بوده و خریداران خارجی تن به خرید آن با این قیمتهای گران نمیدهند.
میری با بیان اینکه حدودا بین ۲۰ تا ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف و نزدیک به ۸۰ درصد آن صادر میشود، گفت: با شرایط پیش آمده، خریداران خارجی ما کم شدهاند، ضمن اینکه در خردادماه سالجاری صادرات زعفران نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲۵ درصد کاهش یافته است و پیشبینی میشود در تیرماه نیز تقریبا با همین میزان کاهش صادرات مواجه باشیم.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که از چه زمانی با کاهش قیمت زعفران در بازار مواجه خواهیم بود؟ پاسخ داد: اگر شرایط فعلی حاکم بر بازار ادامه پیدا کند و تا اول مردادماه وضعیت به همین شکل باشد، قیمت زعفران در بازار کاهش پیدا میکند.
میری با اشاره به اینکه معمولا هر سال در مرداد و شهریورماه صادرات طلای سرخ کاهش پیدا میکند و به فصل برداشت محصول نو نزدیک میشویم، گفت: معمولا خریداران زعفران ایرانی از شهریور و مرداد منتظر ورود محصول نو به بازار هستند، چراکه محصول جدید باکیفیت تر است و به همین خاطر، کسی اقدام به خرید نمیکند یا اینکه میزان خریدشان را بسیار محدود کرده و به اندازه مصرف روزانه خود خرید میکنند، ضمن اینکه زعفران جدید هر ساله حدود ۲۰ تا ۲۵ مهرماه وارد بازار میشود.
وی اضافه کرد: پیش بینی ما این است کسانی که اقدام به دپوی طلای سرخ در منازل خود کردهاند تا آن را گرانتر بفروشند، در این زمان احساس خطر و محصول را به بازار عرضه کنند که در این صورت، با افزایش عرضه و کاهش قیمت زعفران مواجه خواهیم بود، البته تمامی این مسائل پیشبینی و در حد احتمال است.
به گفته میری، بعد از ورود محصول نو به بازار عرضه زعفران فراوان و قیمتها نیز متعادل خواهد شد.