کد خبر: ۳۲۴۰۷۵
زمان انتشار: ۱۴:۱۱     ۱۱ تير ۱۳۹۴
گاهی اگر کمی شانس با شما یار باشد میتوان با کسب روزی حلال هم راه صد ساله را در یک شب طی کرد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از  طلوع کنارک، چند روز گذشته خبری در فضای مجازی منتشر شد که شاید در وهله اول باور کردنش کمی سخت به نظر می رسید.خبری که در آن عنوان شده بود چهار صیاد در یک شب با صید پر برکت میش ماهی یا همان ماهی کر،حدود سی میلیارد ریال سود نمایند.

صید سه میلیاردی صیادان خوش شانس در یک شب/گنجی حلال که درون شکم میش ماهی پنهان است

صید سه میلیاردی صیادان خوش شانس در یک شب/گنجی حلال که درون شکم میش ماهی پنهان است

عبدالله دیودل یکی از صیادان شهرستان کنارک با اشاره به تایید این موضوع گفت: اگر کمی خوش شانس باشی و در فصل صید ماهی کر در محدوده ای که این ماهی وجود دارد تور پهن کنیم،میشود در یک شب سود بسیاری از محل فروش کیسه شنای داخل شکم این ماهی که در زبان محلی به آن "پوتون” می گویند،کسب نماییم.

وی که خودش دو سال پیش در یک شب حدود دو میلیارد ریال از صید و فروش این ماهی سود کرده است می گوید: کیسه شنایی که داخل شکم ماهی کر موجود است بسیار ارزشمند است و در صنایع پزشکی و داروسازی استفاده دارد،از همین رو هر کیلو این کیسه شنا که بعضی از ماهی ها حدود ۴۰۰ گرمی آن را داخل شکم خود دارند به قیمت ۵ میلیون تومان و ماهی های بزرگتر که کیسه شنای یک کیلویی دارند تا ۱۲ میلیون تومان نیز بفروش می رسد.

سود اصلی در جیب دلالان و واسطه ها

قاسم رز یکی از فعالان صید وصیادی نیز در گفتگو با خبرنگار طلوع کنارک با اشاره به سود بالای صید ماهی کر(میش ماهی) گفت: گوشت میش ماهی ارزش چندانی ندارد و چیزی حدود کیلویی ۱۰ هزار تومان بفروش می رسد،اما سود اصلی درون شکم این ماهی است.

وی با اشاره به اینکه کیسه شنای داخل شکم میش ماهی قیمت بالایی در حدود بیشتر از ۱۲ میلیون تومان دارد،گفت: سود اصلی در جیب دلالان و واسطه ها می رود.

این فعال صیادی تصریح کرد: متاسفانه این محصول هنوز داخل کشور بفروش نمیرسد و ساز و کار مشخصی برای فروش آن نیست و از این رو پس از اینکه صیادان ایم ماهی را صید میکنند، دلالان به سراغ آنها رفته و کیسه شنا داخل میش ماهی را به قیمت پایین تر از آنها خرید کرده و برای فروش به واسطه بعدی می فروشند و یا به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و یا کشور پاکستان صادر میکنند.

 

میش ماهی . ماهی کر

 

مدیر شیلات کنارک در گفتگو با خبرنگار طلوع کنارک اظهار داشت:از آنجایی که فصل صید میش ماهی در فاصله زمانی اردیبهشت لغایت پایان تیرماه است لذا صید ماهی مذکور در ماه های دیگر سال غیرمنتظره در سوابق صید و صیادی منطقه محسوب می‌شود که درآمد خوبی از نظر فروش گوشت و کیسه شنا سود زیادی را نصیب صیادان منطقه میکند.

وی افزود: صید میش ماهی به علت داشتن کیسه شنا از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است چراکه قیمت هر کیلو به ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال است و از محصولات صادراتی با ارزش استان سیستان و بلوچستان تلقی می‌شود که این محصول در خارج از کشور تبدیل به فرآورده‌های پزشکی و دارویی می‌شود.

آرش ثنایی ادامه داد: میش ماهی یکی از مهم‌ترین گونه‌های ماهی خوراکی خلیج فارس و دریای عمان در محدوده آب های هرمزگان و سیستان و بلوچستان است که ارزش اقتصادی بالایی نیز دارد و از همین رو  شیلات هر سال بر اساس تحقیقات و پژوهش کار‌شناسان برخی از فصول سال را برای حفظ ذخایر آبزیان برای بعضی از گونه‌ها از جمله میش ماهی ممنوع می‌کند.

مدیر شیلات شهرستان کنارک تصریح کرد: صید میش ماهی هرساله در زمانی که این ماهی بیشترین میزان تخم ریزی را دارد برای حفظ نسل این گونه معمولا به مدت ۴۵ روز ممنوع میشود.

ثنایی تاکید کرد: وجود کیسه شنا در بدن میش ماهی که در صنایع پزشکی و دارویی کاربرد دارد موجب ارزش اقتصادی زیاد این گونه شده که به کشورهای چین، مالزی و جنوب شرق آسیا صادر می شود.

 

مشخصات میش ماهی یا ماهی کر

میش ماهی یا ماهی کر

میش ماهی یا ماهی کر

 

میش ماهی یا ماهی کر(KER): ماهی درشت و بزرگی است، رنگ شکم آن تقریباً کاهی سفید و سرش بزرگ است، پولکهای نسبتاً پهنی داشته و در پشت قهوه ای رنگ و در ناحیه شکم سفید متمایل به زرد می باشد.

میش ماهی از خانواده ی شوریده ماهیان است و یکی از ماهی های درجه یک دریای جنوب است. یکی از پرطرفدارترین ماهیان دریا می باشد که در اندازه های کوچک آن برای سرخ کردنی استفاده می کنند و در اندازه و وزن های بزرگتر که بصورت تیکه ای یا فیله شده بفروش می رسد را برای قلیه استفاده می کنند و اگر شما از یک آبادانی بپرسید چه ماهی برای قلیه بهتر است اول اسم میش ماهی را به شما می گوید. میش ماهی در هنگام پاک شدن ضایعات زیادی ندارد و از هر کیلوی این ماهی در نهایت ۲۰۰ گرم ضایعات دارد. میش ماهی برای سرخ کردنی و قلیه مناسب می باشد.گوشت بی تیغ و لخم این ماهی لذیذ است و کمتر کسی پیدا می شود که بعد از یکبار استفاده و میل نمودن از میش ماهی ،این ماهی خوشمزه را در سبد غذائی خود قرار ندهد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها