بنا بر اعلام این سایت، آژانس امنیت ملی آمریکا طی سال های گذشته از ژاک شیراک، نیکلا سارکوزی و فرانسوا اولاند روسای جمهور اسبق، سابق و کنونی فرانسه جاسوسی کرده و به شنود مکالمات دولتی و رصد مکاتبات آنها پرداخته است.
ویکی لیکس همزمان با انتشار این خبر، هزاران سند که برخی از آنها «فوق سری» هستند، از ارتباطات دولتی فرانسه طی ۱۰ سال گذشته، در مجموعه ای تحت عنوان «جاسوسی از الیزه» منتشر کرده است.
آمریکا در این مدت علاوه بر روسای جمهور، از وزرا، مقامات ارشد دولتی و همچنین سفیر فرانسه در واشنگتن نیز جاسوسی کرده است. در میان اسناد، شماره های تماس صدها تن از اعضای برجسته دولت فرانسه و همچنین شماره مستقیم رئیس جمهور این کشور به چشم میخورد.
در بخشی از بیانیه ویکی لیکس آمده است: «از جمله اسناد برجسته در مجموعه فوق سری اسناد، خلاصه گزارشهای اطلاعاتی از مکالمات میان مقامات دولتی در ارتباط با برخی از مهمترین موضوعات پیش روی فرانسه و جامعه بینالملل از جمله بحران مالی جهانی، بحران بدهیهای یونان، ریاست و آینده اتحادیه اروپا، روابط میان دولت اولاند و دولت آنگلا مرکل در آلمان، تلاشهای دولت فرانسه برای تضعیف ترکیب کارکنان اجرایی سازمان ملل، نقش فرانسه در مناقشه فلسطین و تنش میان دولت فرانسه و ایالات متحده بر سر جاسوسی از فرانسه هستند.»
جاسوسی آمریکا از فرانسه در حالی صورت گرفته که پاریس یکی از نزدیکترین متحدان واشنگتن به شمار رفته و در چندین مجموعه و نهاد تحت نفوذ آمریکا از جمله پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، گروه هفت و همچنین بانک جهانی، در کنار آمریکا ایستاده است.
جاسوسی آمریکا از متحدانش مسئله تازهای نیست. پیش از این افشاگریهای ادوارد اسنودن کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد جاسوسی آمریکا از مرکل، جنجال آفرین شده و روابط واشنگتن-برلین را تا مدتی تیره کرد.
«جولیان آسانژ» مؤسس سایت ویکی لیکس در ارتباط با افشای جاسوسی از فرانسه گفته است: «مردم فرانسه حق دارند بدانند که دولت منتخب آنها در معرض جاسوسی خصمانه از سوی کشوری است که قرار است متحد باشد... مخاطبان فرانسوی می توانند منتظر افشاگریهای به موقع و مهمی در آینده نزدیک باشند.»