این مذاکرات با واسطهگری قطر در حال انجام است. یک منبع خبری به هافینگتون پست گفته است که قرار است در این ائتلاف نظامی، ترکیه نیروی زمینی را برای حمله به خاک سوریه تامین و عربستان نیز با حملات هوایی از آنها پشتیبانی کرده و همچنین در این عملیات از آنچه که آنها شبهنظامیان میانهروی مخالف بشار اسد میخوانند، حمایت کنند.
به گفته این منبع خبری، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا در دیداری که ماه فوریه با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در جریان سفر وی به آمریکا داشته در جریان این مذاکرات قرار گرفته است.
سخنگوی کاخ سفید از اظهارنظر درباره این گزارش خودداری کرد. اگرچه دولت آمریکا معمولا کشورهای حوزه خلیج فارس را تشویق کرده تا برای نقش داشتن در امنیت منطقهای مداخلاتات بیشتری انجام دهند، اما اغلب این خواسته در حد حرف باقی مانده است. مشخص نیست که آیا در این مورد با توجه به اینکه عربستان با تجاوز به یمن نشان داده که جسارت بیشتری پیدا کرده است، مساله متفاوت خواهد بود یا خیر.
این درحالی است که باراک اوباما پس از دیداری که ماه فوریه با امیر قطر داشت گفت که هر دوی آنها به تبادل نظر درباره اینکه چطور بشار اسد را از قدرت حذف کنند، پرداختهاند.
اوباما مدعی شد: هر دوی ما شدیدا نسبت به وضعیت سوریه نگران هستیم. ما به حمایت از مخالفان میانهرو در سوریه ادامه داده و معتقدیم تا زمانی که بشار اسد از قدرت کنار نرود امکان بازیابی کامل ثبات در این کشور وجود نخواهد داشت.
یک منبع خبری که در این مذاکرات دخیل است گفت: اگر مذاکرات میان ترکیه و عربستان موفقیتآمیز باشد مداخله آنها در سوریه چه آمریکا پیشنهاد حمایت دهد و چه ندهد اجرا خواهد شد.
ترکها به طور کلی حامی کناره گیری بشار اسد از قدرت هستند اما گفتهاند که به عنوان یک کشور غیرعربی تمایلی به ایفای نقش بیشتر در سوریه بدون مداخله گسترده عربستان سعودی ندارند.