به گزارش پایگاه 598 به نقل از طبنا
نيوز/ اين روزها کودکان در محيط بسيار آلوده اي زندگي ميکنند و در معرض
تماس با فلزات سنگيني چون سرب، جيوه و کاديوم هستند که به مرور زمان در بدن
آنها جمع ميشود. اين تجمع ميتواند باعث بروز مشکلاتي مانند ناتواني در
يادگيري، بيش فعالي و افسردگي در آنها شود، بنابراين در برهه اي از زمان
که رشد کودک سريعتر ميشود، بايد به مساله تنوع و تعادل در برنامه غذايي
آنها توجه بيشتري داشت و مراقب بود خوراکيهاي کمارزش نخورند.
ژله
يکي از همين خوراکيهاي کمارزش است ولي بيشتر والدين با اين تصور اشتباه
که در استحکام استخوانها تاثير دارد، آن را به عنوان دسر در برنامه غذايي
فرزندان خود مي گنجانند درحالي که ميتوان به جاي آن منابع غذايي بسيار
غني از کلسيم مانند شير، ماست، کنجد، بادام و انواع کلم ها را که تامين
کننده کلسيم مورد نياز بدن هستند، در برنامه غذايي آنها قرار داد.
در
حال حاضر، ژله هاي آماده موجود در بازار که با رنگها و طعم هاي مختلف
عرضه مي شوند، از نظر تغذيه اي مناسب کودکان نيستند زيرا در بروز حساسيت
در آنها نقش دارند و ممکن است در برخي از بچهها که زمينه آلرژي دارند،
باعث بروز حساسيت به صورت خسخس سينه يا کهير شوند.
اگر ميخواهيد
بچهها تغذيه سالمي داشته باشند، انواع مغزها، ميوه و سبزيها را در برنامه
غذاييشان بگنجانيد و با استفاده از مخلوط آبميوه هاي طبيعي با ژلاتين
هاي استاندارد، ژله خانگي تهيه کنيد. مي توانيد علاوه بر آبميوه هاي
طبيعي، انواع ميوه ها يا بستني را نيز به ژله اضافه کنيد. هرچند بهتر است
به جاي اينکه ذائقه کودک را به چنين خوراکيهايي عادت دهيد، ترکيبي از
انواع مغزها يا مخلوطي از سالاد ميوه (ترکيب ميوه ها همراه با کنجد، بادام
يا گردو) را در برنامه غذايي او بگنجانيد و به عنوان ميان وعده اي سالم
در اختيارش قرار دهيد تا قسمتي از نيازهايش به انواع ريزمغذي ها تامين شود
زيرا توان مقاومتي کودکان امروزي در مقابل عوامل بيماريزا و آلودگيهاي
احتمالي به دليل بدغذايي، کم خوابي و رعايت نکردن تناسب در مصرف
موادغذايي، بسيار ضعيف است و معمولا بعد از سن 3 سالگي، مصرف تنقلات و کم
تحرکي در کودکان باعث چاق تر شدن آنها ميشود بنابراين زماني که مي توان
کودک را به خوردن انواع مغزها تشويق کرد، لزومي ندارد خوراکيهايي مانند
ژله را در برنامه غذايي آنها گنجاند.