دکتر مجید کاراندیش اظهار کرد: روغنها و چربیها بخشی از مواد مغذی انرژیزا در تغذیه افراد است. وظیفه اصلی این روغنها و چربیها، تامین انرژی و مقداری اسیدهای چرب ضروری است که بدن به آنها نیاز دارد.
وی افزود: اسیدهای چرب که ساختمان چربیها را تشکیل میدهند به سه گروه اصلی تقسیم میشوند؛ اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه و اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه گروههای اصلی اسیدهای چرب هستند.
کاراندیش ادامه داد: در تغذیه انسان هیچ نیاز و ضرورتی به اسیدهای چرب اشباع نیست و دریافت آنها بیش از حد لازم، عوارض بسیار جدی در پی دارد؛ از جمله گرفتگی عروق که منجر به سکته میشود.
وی افزود: بیشتر اسیدهای موجود در روغنهای حیوانی، اسیدهای چرب اشباع است و قطعا مصرف این روغنها، عوارض جانبی جدی به همراه دارد. از سوی دیگر متاسفانه درباره مفید بودن روغنهای حیوانی تبلیغات بسیاری میشود که به هیچ عنوان از نظر علمی ثابت نشدهاند.
این متخصص تغذیه گفت: افراد میتوانند در رژیم غذایی خود تنها بین صفر تا حداکثر ۱۰ درصد از اسیدهای چرب اشباع استفاده کنند.
وی تصریح کرد: در روند طبیعی تغذیه، در حین غذا خوردن مقداری اسیدهای چرب اشباع وارد بدن میشود، به طور مثال در شیر و لبنیات، تخممرغ و پنیر مقداری اسید چرب اشباع وجود دارد. پس علاوه بر این مواد غذایی، خوردن روغنهای حیوانی موجب میشود از ۱۰ درصد مجاز مصرف اسیدهای چرب اشباع فراتر رویم.
کاراندیش گفت: مقداری از دریافت این گونه چربیها اجتنابناپذیر است ولی مصرف آن برای همه ردههای سنی مضر است و مصرف روغن حیوانی به هیچ رده سنی توصیه نمیشود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: درصد و تناسب چربی روغنهای مایع و جامد حیوانی فرق دارد ولی عمده اسیدهای چرب این روغنها، اسیدهای چرب اشباع است