کد خبر: ۲۹۹۰۸۰
زمان انتشار: ۰۸:۵۴     ۰۶ اسفند ۱۳۹۳
حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان مطرح کرد
یکی از اساتید حوزه علمیه تاریخ‌سازی را راهکار دشمن برای تغییر فرهنگ دینی در ایران اسلامی دانست و گفت: برای اعتلای دین در جامعه نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم. وی با بیان اینکه آداب و رسوم اختلاف‌های محدودی با یکدیگر دارند ابراز کرد: آداب در جامعه اسلامی بار روانی مثبت‌تری دارد و جامعه‌ای که در حال رشد است باید به ابعاد مختلف فرهنگی توجه ویژه داشته باشد.

به گزارش سرویس اندیشه دینی پایگاه 598، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در همایش فرهنگ جهاد که در سالن همایش‌های مدرسه علمیه دارالشفا برگزار شد اظهار کرد: فرهنگ برای یک جامعه همانند اخلاق برای یک فرد است که می‌تواند فرد یا جامعه را به سمت تعالی هدایت کند.

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه تعابیر فرهنگ را با تعابیر دینی نزدیکی‌های بسیاری دارد تصریح کرد: تعریف‌های مختلفی که برای فرهنگ وجود دارد می‌تواند فضای جامعه اسلامی را مخدوش کند.

وی با بیان اینکه آداب و رسوم اختلاف‌های محدودی با یکدیگر دارند ابراز کرد: آداب در جامعه اسلامی بار روانی مثبت‌تری دارد و جامعه‌ای که در حال رشد است باید به ابعاد مختلف فرهنگی توجه ویژه داشته باشد.

پناهیان با تاکید بر اینکه فرهنگ می‌تواند بستر رشد یک دین در جامعه را ایجاد کند گفت: اگر فرهنگ متناسب با یک دین را در یک جامعه نداشته باشیم دین‌داری و پذیرش آن برای اعضا جامعه سخت خواهد بود و این موضوع به خوبی در طول تاریخ دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه اگر جامعه‌ای فرهنگ حیا ندارد نمی‌تواند فرهنگ دینی را بپذیرد افزود: در مقام تبلیغ دین نباید عجله کرد بلکه باید قبل از این عمل به دنبال فرهنگ‌سازی و افزایش حیا مردم باشیم تا بتوانیم معیارهای دینی را در آن جامعه ترویج دهیم هر چند این موضوع نیازمند کار و تلاش بسیاری است.

پناهیان جایگاه دین را بالاتر از فرهنگ دانست و عنوان کرد: در بعثت نبوی عناصر بسیاری زمینه‌ساز پذیرش دین شده و موفقیت‌های پیامبر اسلام مرهون نکات مثبت فرهنگی آن دوران بوده است.

وی از عناصر فرهنگی دوران پیامبر اسلامی یاد کرد و افزود: این عناصری که زمینه‌ساز بعثت پیامبر شده گاهی منجر به حرکت‌های مثبت برای زنده نگه داشتن دین مبین اسلام شد.

این کارشناس مسائل دینی با تاکید بر اینکه اکنون اگر در جامعه اسلامی فرهنگ‌سازی گسترش یابد ارزش‌های دینی هم تقویت می‌شود بیان کرد: می‌توانیم در مقام فرهنگ‌سازی از عبارات دینی استفاده کنیم هر چند حرف‌های بسیاری در میان مردم ترویج می‌شود که با دین ارتباطی ندارد اما برخی با دیدن لباس‌های طلاب انتظار دارند محتویات دینی ارائه شود.

وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه جامعه ما دینی است و می‌توان با تکیه بر آموزه‌های دینی فرهنگ‌سازی داشته باشیم اما اگر یک عالم دینی برای فرهنگ‌سازی اقدام کرد می‌تواند از گزاره‌های دینی استفاده نکند زیرا در فرهنگ‌سازی لزوما اقتضا ندارد سخن دینی گفته شود و فرهنگ را می‌توان با توجه به خواسته‌های عقل بشر تحقق بخشید.

پناهیان تاریخ‌سازی را راهکار دشمن برای تغییر فرهنگ دینی در ایران اسلامی دانست و گفت: برای اعتلای دین در جامعه نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم هر چند می‌توان گزاره‌های فرهنگی را بدون معیارهای دینی تبلیغ کرد اما بر عکس دین هم می‌تواند به راحتی در عرصه‌های مختلف فرهنگ‌سازی کند.

وی از تاثیر سبک زندگی اسلامی بر فرهنگ جامعه اسلامی یاد کرد و متذکر شد: در ماه رمضان فضای رفتاری تغییر پیدا می‌کند و این نشان دهنده نفوذ فرهنگ دینی در میان مردم است که می‌تواند در بخش‌های مختلف جامعه اسلامی موثر باشد.

پناهیان با تاکید بر اینکه در فرهنگ‌سازی به شیوه ضعیف انجام شده است اظهار کرد: فرهنگ رفت و آمد به کربلا را ناشی از حس انسان بیان می‌کند در صورتی که دین بر ما برای زیارت کربلا تاکیدهای بسیاری داشته است و این نمونه به خوبی در ارتباط با مسائل دیگر زندگی دیده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه نیازهای طبیعی هم بر فرهنگ انسان موثر خواهد بود خاطرنشان کرد: دین فرهنگ‌ساز و فرهنگ زمینه تعالی دین را فراهم می‌کند و جهاد به عنوان یک فریضه دینی فرهنگ‌سازی موثری در جامعه اسلامی دارد.

پناهیان برخی از پایه‌های فرهنگی جامعه اسلامی برای پذیرش جهاد را بیان و تاکید کرد: آرامش زیر سایه جهاد به وجود می‌آید و تا هنگامی که این فرهنگ در جامعه اسلامی ترویج داده نشود نمی‌توان حق مورد نظر دین را اجرایی کرد و جهاد و شهادت در فرهنگ‌سازی بیشترین قدرت را دارد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها