کد خبر: ۲۹۱۵۱۸
زمان انتشار: ۱۰:۵۰     ۱۲ بهمن ۱۳۹۳
تحقیقات صورت گرفته توسط محققان آمریکایی نشان می‌دهد، حس خنکی ایجاد شده توسط نعنا سرنخی برای ساخت داروهای مسکن موضعی است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا: مصرف بعضی غذاهای سرد یا گرم مثل بستنی و سوپ باعث ایجاد حس سردی یا گرمی می‌شوند و پس از خوردن فلفل حس تندی و با خوردن آدامس نعنایی، احساس سردی و خنکی در دهان ایجاد می‌شود.

به گفته محققان دانشگاه روچستر، طعم تند یا طعم خنکی هر دو مکانیسم مشابهی دارند و سیستم عصبی در این مورد نقش اصلی را ایفا می‌کند.

اعصاب انسان دارای رشته‌های عصبی است که اطلاعات را در قالب جریان الکتریکی منتقل می‌کنند؛ سیستم عصبی ما مجموعه‌ای کامل از اعصاب زیر پوست هستند که به تغییر درجه حرارت حساس بوده و اطلاعات را به مغز منتقل می‌کنند.

پروتئین گیرنده تغییر درجه حرارت TRPM8 نام دارد که این پروتئین در تمام سلول‌های عصبی، مسئول ایجاد حس خنکی است.

هنگامی که درجه حرارت دهان کاهش پیدا می‌کند، پروتئین TRPM8 به یون‌های کلسیم تغییر شکل داده و در سلول‌های عصبی جریان پیدا می‌کند و به مغز منتقل می‌شود که این مسأله منجر به ایجاد حس خنکی در دهان می‌شود.

بعضی از مواد طبیعی خاص مثل عصاره نعنا منجر به فعال کردن عملکرد پروتئین TRPM8 می‌شوند که این اثر ناشی از وجود ماده منتول است.

در غذاهای تند هم همین واکنش انجام می‌شود، اما گیرنده آن متفاوت است؛ گیرنده‌های VR1 عملکردشان تشخیص حرارت است، به طوری‌که ماده کپسایسین موجود در فلفل تند را فعال کرده و این مسأله منجر به احساس گرمی و تندی در دهان می‌شود.

این تحقیق نشان داد که ایجاد طعم و مزه با تغییر ناگهانی بیولوژیکی، یک منبع مهم برای تولید نسل جدید مسکن‌های موضعی محسوب می‌شوند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها