رييسجمهور گفت: پرداخت ماليات مهمترين جلوه مشاركت در اداره كشور است.
به گزارش ايسنا دكتر محمود احمدينژاد در چهارمين همايش تبيين طرح تحول نظام مالياتي با تشكر از كساني كه در اين جلسه شركت كردهاند، گفت: اجر شركت در اين جلسه كمتر از شركت در مراسمهاي عزاداري نيست. همه ما مصمم هستيم ايران را بسازيم و پيشرفت كشور ما هدف مشترك و آرمان ملت ما است. بايد به قلههاي تعالي و برپايي يك جامعه سعادتمند برسيم و تحقق اين اهداف با اصلاحات بنيادين و كار عالمانه امكانپذير است.
احمدينژاد گفت: دولت برآمده از راي ملت كار خود را بدون توجه به هياهوها و حرف و حديثها ادامه ميدهد و بياعتنا به فشارهاي خارجي ميخواهد اصلاحات را در ساختارهاي اداري، اقتصادي و مديريتي كشور ادامه دهد. طرح تحول اقتصادي كه جزو آرزوهاي چندين دولت قبل بوده است تحقق يافته است و اگر عالمانه و همدل تصميم بگيريم ميتوانيم بقيه اهداف را نيز محقق كنيم.
احمدينژاد گفت: دو عامل در ساختن كشور نقش كليدي دارد يكي عدالت است، اگر عدالت نباشد پيشرفت پايدار اتفاق نميافتد و امنيت و استقلال و آرمانهاي انساني فرصت تحقق نمييابد. اگر كشور پيشرفته و پايدار داشته باشيم نياز به عدالت داريم عدالت فرصت شكوفايي همه استعدادهاي انساني در يك كشور است حتي استعدادهاي طبيعي. به همين دليل مهمترين وظيفه پيامبران بعد از دعوت به توحيد زمينهسازي براي قيام عمومي و برپايي عدالت است.
رييسجمهور تصريح كرد: عامل دومي كه براي ساختن كشور نقش كليدي دارد مشاركت است، جامعهاي موفق است كه همه آحاد آن در ساختن كشور و مديريت و نگهداري آن مشاركت داشته باشد و الا هيچ بخشي از جامعه اصلاح نميشود. به عنوان مثال سه ميليون خودرو در رفتوآمد هستند اگر تنها پنج درصد آنها در برنامههاي ترافيكي همراهي نكنند محال است پليس بتواند نظام ترافيكي را برقرار كند.
رييسجمهور در ادامه گفت: هفت طرح براي اصلاحات ساختاري در اقتصاد پيشبيني شده است يكي از مهمترين آنها طرح تحول مالياتي است. اين طرح به جهت عدالت و مشاركت دادن عموم مردم در ساختن كشور است. ممكن است كسي بپرسد كه چرا بايد ماليات بدهيم خيليها فكر ميكنند ماليات پول زور است و به انحاي مختلف تلاش ميكنند از زير آن فرار كنند، اما اداره كشور هزينه دارد و اين هزينه از كجا بايد پرداخت شود. كسي كه با استفاده از فعاليت اقتصادي درآمدي دارد بايد بداند كه در كسب اين درآمد ديگران هم او را ياري كردند و در درآمد او سهمي دارند و بايد مالياتش را بدهد ممكن است عدهاي ديگر بگويند كشور را با پول نفت اداره كنيد. اما آيا نفت يك منبع پايدار است و يا ميتوان پذيرفت كه اين نفت تنها متعلق به نسل ما است. نسل امروز ما پدر و مادر نسلهاي آينده هستند و حق ندارند كه اين منابع را به اتمام برسانند.
رييسجمهور تصريح كرد: اداره كشور هزينه دارد و هزينه آن به دوش همه است و معلوم است كه هر كسي درآمد بيشتري داشته باشد بايد ماليات بيشتري بدهد چراكه از خدمات بيشتري هم استفاده ميكند. با استفاده از ماليات بايد هزينههاي اداري، مديريتي و حاكميتي كشور پرداخت شود. پرداخت ماليات بالاترين جلوه مشاركت در مديريت كشور است. البته جلوههاي ديگري از مشاركت مانند انتخابات هم وجود دارد اما پرداخت ماليات مهمترين جلوه مشاركت در اداره كشور است.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود با انتقاد از اظهار نظر برخي عليه طرح تحول اقتصادي گفت: طرح تحول اقتصادي طرحي بود كه دستاندركاران اقتصادي كشور آرزوي عملي شدن آن را داشتند اما امروز كه اين طرح توسط مسوولان اجرا شده است اين مسوولان مورد تخطئه و فحش و استيضاح قرار ميگيرند.
رييسجمهور خطاب به مسوولان اجراي طرح تحول مالياتي گفت: اين طرح را جدي بگيريد فعاليتهاي اقتصادي بايد شفاف شود و تمام نقاط ابهام در نظام مالياتي كه ميتواند منشاء سوء استفاده باشد برطرف شود. ساختار دريافت ماليات در كشور بايد ساده در دسترس و قابل محاصره باشد.
وي همچنين گفت: در محاسبات مالياتي دقت كنيد كه عدالت رعايت شود مبادا همكاري بخاطر مقداري كمي پول از مبالغ هنگفتي كه بايد به بيتالمال واريز شود چشمپوشي كند. بدانيد مردم همواره مقايسه ميكنند اگر دو نفر كه به لحاظ اقتصادي همسان هستند ماليات متفاوتي داشته باشند كار سخت ميشود و مخفيكاريها آغاز ميشود. ماموران مالياتي بايد ماليات افراد را طوري حساب كنند گويي معلمان برگههاي ديپلم را كه نام و نشاني در آن وجود ندارد تصحيح ميكنند.
احمدينژاد با ستايش از ملت ايران گفت: ملت ما ملتي با فرهنگ است و ديديد كه چقدر زيبا در طرح هدفمندي يارانهها همكاري كرد و تراز اجتماعي خود را در عرصه بينالمللي صد پله بالا برد. بايد در نظام مالياتي به جايي برسيم كه هر فعاليت اقتصادي ثبت و قابل رصد باشد و اين شدني است.
رييسجمهور خطاب به ساير قوا نيز گفت: اداره كشور با يك قوه نيست و نبايد اينجور تصور كرد كه يك قوه كارگر است و بقيه ارباب ميباشند همه بايد به كمك هم كشور را اداره كنيم به عنوان مثال ثروتي كه در ثبت اسناد و املاك وجود دارد كمتر از بازار نيست و ما در اين حوزه بيش از يك ميليون ثبت سند و يا تغيير سند مالكيت در سال داريم كه همه اينها بايد ماليات بپردازند، مجلس نيز همچنان كه در طرح تحول اقتصادي با دولت همراهي كرد در بقيه موارد اصلاح ساختار نيز همراهي كند.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود خطاب به مردم گفت: ماليات يك حق عمومي است و نبايد تضييع شود. پول نفت بايد به زيرساختها اختصاص يابد و هزينههاي جاري كشور بايد از ماليات تامين شود. ممكن است كسي بگويد پول ميدهيم، اما خوب خرج نميشود، اما بايد بدانيد كه در اين پنج الي شش سال اخير كارهاي بزرگي شده است و دولت تمام تلاش خود را براي صرفهجويي به كار گرفته است به طوري كه هم اكنون نسبت به شش سال قبل كاركنان دولت 25درصد كاهش يافته است.
احمدينژاد گفت: كسي كه ماليات نميدهد پول ناسالم به درآمدهاي خود وارد ميكند و بايد بدانيم كه پول ناسالم مثل سم مهلك است و منجر به تخريب اخلاق ميشود. سيستم بانكي هم نبايد با اسمهاي ديگر رباخواري را انجام دهد. ماليات ندادن برداشتن از جيب 75 ميليون است.
احمدينژاد در بخشي ديگري از سخنان خود با تاكيد بر حفظ كرامت در جامعه گفت: يكي از مراكزي كه بايد بالاترين حد كرامت را براي اربابرجوع قائل باشند سيستم مالياتي كشور است.
رييسجمهور با اشاره به ايام محرم گفت: امام حسين(ع) حقيقت انسان را نجات داد و اگر امام حسين نبود انسانيت انسان زير خروارها غرور و جهل مدفون ميشد، اما امام در جامعه بشري اصلاحات اساسي ايجاد كرد.