به گزارش پایگاه 598،" و به نقل از تسنیم، دکتر محمدرضا شریف درباره موضوع دوپینگ علا عبدالزهرا که روز گذشته در بازی ایران با پیراهن عراق به میدان رفت، گفت: بر اساس مدارک و مستندات فدراسیون فوتبال، آزمایش دوپینگی از علا عبدالزهرا که بطور موثر در تیم ملی عراق بازی کرده و در لیگ ایران هم به میدان رفته، در تاریخ 17 مرداد 93 در بازی تراکتورسازی و ذوب آهن توسط نادو (سازمان مبارزه با دوپینگ ایران) که مرجع رسمی سازمان جهانی است گرفته شد.
وی ادامه داد: این بازیکن پس از مدت کوتاهی با باشگاه تراکتورسازی لغو قرارداد کرده و به تیم پلیس عراق رفت. دقیقا یک روز پس از لغو قرارداد او با تراکتورسازی، پاسخ آزمایش این بازیکن توسط آزمایشگاه کلن آلمان به نادوی ایران ارسال شد که نشان دهنده تست مثبت دوپینگ این بازیکن مبنی بر استفاده از هگزامتازین بود.
شریف عنوان کرد: در تاریخ 17 مرداد نمونه دوپینگی از این بازیکن گرفته شده و در تاریخ 18 شهریور این بازیکن با باشگاه تراکتورسازی لغو قرارداد کرد و در تاریخ 19 شهریور آزمایشگاه، پاسخ آزمایش را به نادو ایران فرستاد. موضوعی که بسیار مهم است انجام مکاتبات فدراسیون و نادو با فیفا است، چرا که مکاتبات بلافاصله انجام شده و علاوه بر این هم آزمایشگاه موظف بوده که پس از مشخص شدن جواب، آزمایشها را به آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ و فیفا ارسال کند که این مورد هم به موقع انجام شده است. نکته دیگر این است که چون مرجع نمونه گیری دوپینگ نادو بوده ابتدا اطلاعات در اختیار نادو ایران بوده نه دست فدراسیون فوتبال و به همین دلیل نادو بلافاصله اطلاعات لازم شامل اسم بازیکن و ملیت وی را به فیفا ارسال کرده و فیفا هم 2 بار در تاریخهای 26 و 29 شهریور ماه اعلام وصول کرده است.
رئیس پیشین کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال تصریح کرد: با توجه به اینکه چند ماه از مشخص شدن دوپینگ این بازیکن گذشته و وی در تیم ملی فوتبال کشورش بازی کرده است، اگر این پرونده با تمامی محتویات مستندی که دارد تابع مسائل خارج از ورزش و فوتبال نشود، به دلیل تخطی محرز از قوانین دوپینگ توسط بازیکن عراق که اثبات شده احتمال بازگشت نتیجه دیدار تیمهای ملی ایران و عراق وجود دارد. این بازیکن باید بر اساس نوع ماده استفاده شده به 2 سال محرومیت محکوم شود که حتی در صورت تعلیق وی و حتی پس از درخواست استیناف نهایتا 50 درصد از محرومیت وی قابل بخشش است.
شریف تصریح کرد: این بازیکن فرصت مدیریت نتایج را داشته و البته مدیریت نتایج برعهده فدراسیون فوتبال ایران نبوده، چراکه این بازیکن ملیت ایرانی نداشته، ضمن اینکه در باشگاه دیگری عقد قرارداد کرده است. بنابر قانون، فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) باید مدیریت نتایج را انجام میداده است.
رئیس پیشین کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سوال که چرا فیفا با وجود مکاتبات و آگاهی از نتیجه نمونه گیری اقدام به مدیریت نتایج نکرده است، گفت: موضوع اول این است که هنوز نمیدانیم آیا فیفا مدیریت نتایج را انجام داده یا خیر که البته از مکاتبات موجود اینگونه برداشت میشود که فیفا مدیریت نتایج را شروع کرده اما اینکه آیا به نتیجه نهایی رسیده یا خیر مشخص نیست. با این حال این موضوع اهمیتی ندارد، چراکه نمونه گیری این بازیکن مثبت بوده و بنابر قانون پس از انجام نمونهگیری، تعلیق بازیکن تا وصول نتیجه باید ادامه داشته باشد.
وی درباره احتمال تغییر نتیجه دیدار ایران و عراق تاکید کرد: با مدارکی که وجود دارد این اتفاق شدنی است و اگر مدیریت نتایج نیازمند وجود مستندات پایهای صدور یک رای باشد، این پرونده مدارک معتبر و قانع کنندهای دارد و اگر رای این پرونده در حاشیه مسائل غیر فوتبالی قرار نگیرد بدون شک رای نهایی باید به مدیریت نتیجه دیدار روز گذشته تیم ملی کشورمان مقابل تیم ملی عراق منجر شود. این پرونده و محتویاتش مشمول ماده 55 و 31 اف ای سی و همینطور ماده انضباطی ای اف سی است و بنابر قانون، بازیکن تحت عنوان عدم صلاحیت بازی قرار میگیرد. بر اساس قوانین اف ای سی، تیمی که از بازیکن دارای عدم صلاحیت استفاده کند مشمول تغییر نتیجه بازی میشود که در ماده 31 به وضوح درباره آن توضیح داده شده است.
شریف یادآور شد: با توجه به اینکه مکاتبات و اعلام اعتراض فدراسیون فوتبال بطور شفاف و در سریعترین زمان ممکن صورت گرفته است از نظر من احتمال تغییر نتیجه وجود دارد و احتمال آن کم نیست. کمیته بین الملل و نادو ایران در یک همکاری نزدیک، زمان را مدیریت کردند و اتحاد ملی را در این اعتراض شاهد هستیم. امیدوارم با همکاریهای نمایندگان و مسئولان ایران در استرالیا، نتیجه این موضوع به سرعت مشخص شود.
وی درباره زمان پاسخ ای اف سی و فیفا گفت: طبق قانون مهلت 24 ساعتهای برای تیم شاکی وجود دارد و فدراسیون فوتبال هم از این فرصت بهترین استفاده را کرده است و با توجه به اینکه فقط دو روز تا برگزاری دیدارهای نیمه نهایی جام ملتهای آسیا زمان باقی مانده طرف تصمیم گیرنده (ای اف سی) باید به دلیل محدودیت زمانی پاسخ خود را اعلام کند. مکاتبه دکتر سجادی با فیفا دو روز قبل از برگزاری دیدار ایران و عراق و تذکر وی نسبت به حضور بازیکن دارای عدم صلاحیت بازی در تیم ملی عراق نکته مهمی در این پرونده است.