کد خبر: ۲۸۶۸۴۱
زمان انتشار: ۱۱:۵۴     ۲۷ دی ۱۳۹۳
يک کارشناس مسائل مذهبي گفت: يکي از عوامل کم‌رنگ شدن ازدواج در بين جوانان، نفوذ فرهنگ بيگانه است، جوان ما وقتي مي‌بيند جوانان در کشورهاي غربي تا آخر عمر مجرد باقي مي‌مانند و براي رسيدن به لذت‌هاي دنيايي به هر رابطه‌اي تن مي‌دهند بدون شک از اين فرهنگ تأثير مي‌پذيرد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام علي‌رضا مرادي با بيان اين‌که «بحث ازدواج يکي از مهم‌ترين مباحث در جوامع جهاني مخصوصاً در جامعه خودمان است» افزود: اسلام به ازدواج سفارش کرده است و روي آن تأکيد دارد چراکه اين مقوله از منظر اسلام اهميت زيادي دارد.
وي با اشاره به اين‌که «دين و قرآن مي‌گويد ازدواج مايه آرامش روح و روان انسان‌هاست» ادامه داد: خداوند تأکيد کرده در سن جواني ازدواج کنيد چراکه اگر کسي ازدواج کند تحت ولايت و حمايت خدا قرار مي‌گيرد و باعث خشمگين شدن شيطان، کامل شدن ايمان، زياد شدن روزي و مسائلي از اين دست مي‌شود.
مرادي افزود: با توجه به اهميتي که اسلام به بحث ازدواج داده است، بايد سعي کنيم اين بحث را به ثمر برسانيم و آن را بين جوانان رواج دهيم.
وي با اشاره به اين‌که «عوامل بالا رفتن سن ازدواج به سه حيطه اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي تقسيم مي‌شوند» اظهار کرد: ما در جامعه‌اي زندگي مي‌کنيم که جرم و جنايت و آسيب‌هاي اجتماعي مانند بي‌بندوباري، اعتياد و طلاق زياد شده است و عوامل اجتماعي زيادي وجود دارد که خانواده را از هم مي‌پاشد.
مرادي ادامه داد: جواناني که ازدواج را عامل خوشبختي مي‌دانند وقتي اين مشکلات را مي‌بينند سعي مي‌کنند وارد اين مقوله نشوند، چراکه مي‌ترسند بعداً به طلاق و اعتياد منجر شود.
مسئول کانون تخصصي نماز لرستان عامل ديگر بالا رفتن سن ازدواج را تحصيلات دانشگاهي دانست و افزود: طبق آماري که اعلام شده، تعداد دختران دانشجو بيشتر از پسران است و اين نکته را بايد در‌نظر گرفت زماني‌که فرد وارد تحصيل مي‌شود، برنامه‌اي براي ازدواج ندارد و اين تحصيلات ممکن است طولاني باشد و اين در حالي است که دين مبين اسلام مي‌گويد؛ دختر و پسر در پايين‌ترين سن ازدواج کنند.
وي بيان کرد: جوانان ما در سن ۲۰ سالگي وارد دانشگاه شده و پس از چند سال درس خواندن دغدغه پيدا کردن شغل دارند و اين تفکر را دارند که بايد همه چيز تکميل باشد بعد ازدواج کنند و از طرف ديگر توقع دختران تحصيل‌ کرده بالا رفته و حاضر نيستند با يک نفر که سطح تحصيلاتش از او پايين‌تر است، ازدواج کنند.
مرادي با اشاره به اين‌که «آمار دختران دم‌بخت از پسران دم‌بخت بيشتر است» اظهار کرد: در اين برهه از زمان که تعداد دختران از پسران بيشتر است، شاهديم که بين پسران رقابتي براي به دست آوردن يک دختر وجود ندارد و پسر نيز زماني‌که مي‌بيند دختر زياد است ديگر عجله‌اي براي انتخاب همسر ندارد.
مسئول کانون تخصصي نماز لرستان، دليل اجتماعي ديگر را مهاجرت جوانان روستايي به شهر دانست و افزود: پسران روستايي براي کار و درآمد روستا را ترک مي‌کنند، که اين خود باعث شده جمعيت دختران روستا بيشتر شود و از طرف ديگر پسر حاضر نيست با دختر روستايي ازدواج کند، که اين يکي از عوامل بالا رفتن سن ازدواج است.
وي با بيان اين‌که «عوامل اقتصادي نيز در بالا رفتن سن ازدواج دخيل هستند» ادامه داد: اگر با پسران دم‌بخت صحبت کنيم که دليل اين‌که ازدواج نمي‌کنيد چيست؟ مي‌گويند شغل، خانه و ماشين نداريم و هم‌چنين پول کافي براي هزينه جشن نداريم و از طرف ديگر بر سر راه دختران نيز مشکلاتي وجود دارد و بعضي مرسومات داريم که دست‌ و پاگير شده و باعث بالا رفتن سن ازدواج مي‌شود که به‌عنوان مثال مي‌توان به تهيه جهيزيه براي دختران اشاره کرد، مخصوصاً خانواده‌اي که چند دختر دم‌بخت دارد و توان تهيه جهيزيه و در نتيجه سر و سامان دادن به دختر خود را ندارد.
مرادي شغل را عامل اصلي بالا رفتن سن ازدواج دختران دانست و افزود: دختري که وارد شغل و کسب و کار شده و درآمدي دارد، ممکن است يک پسر مناسب که از نظر اقتصادي مانند خودش نباشد به خواستگاري او بيايد‌ و يا ممکن است کسي که به خواستگاري يک دختر شاغل مي‌رود، بگويد کار نکن و شغل خود را کنار بگذار، در اين صورت دختر شغل خود را به خواستگار ترجيح مي‌دهد، و يا اين‌که يک دختر به‌دليل داشتن استقلال مالي، خود را بي‌نياز از ازدواج بداند.
وي با اشاره به اين‌که «کشور ما اسلامي است و در کنار آن فرهنگي غني داريم، مي‌بينيم با همه سفارشاتي که اسلام در رابطه با ازدواج داشته، اين امر در جامعه اسلامي کم‌رنگ شده است» عنوان کرد: يکي از عوامل کم‌رنگ شدن سنت ازدواج در بين جوانان، تيليغات سوء بيگانگان و نفوذ فرهنگ بيگانه در جامعه است، چرا وقتي که مي‌بيند جوانان در کشورهاي غربي تا آخر عمر مجرد باقي مي‌مانند و براي رسيدن به لذت‌هاي دنيايي خود حاضر است به روابط نامشروع تن دهد و ازدواج نکند، بدون شک روي جوان ما نيز تأثيرگذار است.
مرادي اظهار کرد: در زمان‌هاي قديم زماني‌که فرزندان به سن تکليف مي‌رسيدند، براي آن‌ها زن مي‌گرفتند که امروزه اين مسئله بسيار ضعيف شده است.
وي با اشاره به اين‌که «عوامل فرهنگي در بالا رفتن ازدواج تاثير دارد» ادامه داد: در حال حاضر ارزش‌‎‌ها از بين رفته و ارزش‌هاي مادي جاي ارزش‌هاي معنوي را گرفته است، و اين نکته را جوانان ما بايد در نظر بگيرند که ازدواج و تشکيل زندگي، خريدن خانه، ماشين و چيزهايي از اين قبيل نيست.
وي اظهار کرد: يکي از اهداف ازدواج معنويت است، چراکه با ازدواج انسان به‌ سمت گناه نمي‌‎رود، دينش کامل مي‌شود، اما يک‌سري هدفشان از ازدواج رسيدن به خانه و ماشين است، پس مي‌گويد اول مال دنيا را جمع کنيم و بعد ازدواج کنيم، پس نتيجه مي‌گيريم که ارزش مادي جايگزين ارزش معنوي شده است.
مرادي با اشاره به اين‌که بُعد دوم عوامل فرهنگ اين است که بعضي جوانان به‌دنبال يک‌سري چيز‌ها مي‌گردند که فقط در عالم خيال وجود دارد، افزود: متاسفانه جوانان امروزي کاري با بزرگ‌تر‌ها نداشته و اگر کسي آن‌ها را نصيحت کند، مي‌گويند که قديمي فکر مي‌‎کند، و اين در حالي‌است که جوانان تا فرد مورد نظر خود را پيدا کنند طول مي‌کشد نهايتاً سرخورده شده يا اصلاً ازدواج نمي‌کنند و يا دير‌تر ازدواج مي‌کنند.
مسئول کانون تخصصي نماز لرستان با بيان اين‌که «بالا رفتن سن ازدواج تبعات خيلي بدي براي جامعه و خود فرد دارد» ادامه داد: مهم‌ترين پيامدي که اين مقوله دارد، تهديد نسل است که باعث مي‌شود جمعيت آينده رشد کمتري داشته باشد، و اين در حالي است که وقتي سن ازدواج بالا مي‌رود ديگر انگيزه‌اي براي زندگي کردن وجود ندارد و به تبع آن انگيزه‌اي براي صاحب فرزند شدن نيز وجود ندارد و چون سن زن و مرد بالا رفته شور و نشاط در خانواده وجود ندارد ممکن است فرزند نيز پژمرده و غمگين شود.
وي با اشاره به اين‌که «بالا رفتن سن ازدواج باعث مي‌شود، منکرات، فساد، فحشا و آسيب‌هاي اجتماعي زياد شود» عنوان کرد: جواني که از راه مشروع ارضا نشود به‌دنبال خلاف و فساد رفته و در نتيجه اميد براي زندگي از بين مي‌رود و اين در حالي است که هرچه سن ازدواج بالا برود قدرت انتخاب پايين آمده و جوان ديگر توان جست‌وجو براي پيدا کردن جفت خود را ندارد که در نتيجه تن به ازدواجي مي‌دهد که ايده‌آل او نيست و اين در حالي است که جوان قدرت انتخاب دارد.
مرادي در پايان اظهار کرد: کسي که سنش بالا رفته احساس مي‌کند که سر بار خانواده است پس مجبور است به اولين خواستگار جواب مثبت بدهد که بعداً از اين انتخاب خود پشيمان مي‌شود که سودي ندارد.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها