در منابع شیعی احادیث بسیار زیادی در خصوص مباحث پزشکی و تغذیهای وجود دارد که دانشجویان این رشتهها میتوانند ضمن مشورت با اساتید حوزوی و دانشگاهی به تحقیق و پژوهش در خصوص مبانی علمی این احادیث بپردازند.
از جمله احادیث مطرح شده در منابع اسلامی میتوان به توصیههای پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار(ع) در خصوص تأثیر مصرف آب و نحوه آن اشاره کرد. مبحثی که میتواند موضوع دهها و پایان نامه پژوهشی باشد.
پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «اگر کسی از شما روزه بود با خرما روزه بگشاید و اگر خرما ندید، با آب؛ چرا که آب پاک کننده است». (کنزالعمال، ج ۸).
امام صادق(ع) میفرمایند: «پیامبر خدا(ص) به هنگام روزه گشودن با حلوا افطار میکردند. اگر حلوا نبود با شکرینهای دیگر یا چند دانه خرما و اگر نبود با آب خالی افطار میکردند و میفرمودند: آب معده و کبد را تمیز میکند، دهان را خوشبود میکند، دندانها را محکم میسازد، چشم را قدرت میدهد و دیده را جلا میبخشد، رگهای برآشفته و تلخه تحریک شده را فرو مینشاند، بلغم را از میان میبرد، حرارت را از معده بر میدارد و سردرد را نیز از میان میبرد(الکافی).
امام رضا(ع) نیز در خصوص نحوه مصرف آب به نحوی که به بدن آسیب نرسد میفرمایند: «هر کس میخواهد معدهاش او را آزار ندهد، میان غذا خوردن آب ننوشد تا آن را به پایان برساند. زیرا هر کس چنین کند، رطوبت در بدنش مینشیند و معدهاش ضعیف میشود و رگها نمیتوانند نیروی موجود در غذا را بگیرند. اگر پی در پی آب به معده ریخته شود، معده فراخ میشود.(طب الرضا(ع))