کد خبر: ۲۸۲۳۰۶
زمان انتشار: ۱۷:۱۶     ۱۰ دی ۱۳۹۳
در حالی که بانک‌ها از کمبود منابع برای تسهیلات دهی و تامین سایر هزینه‌های خود نالانند و اغلب سعی می‌کنند تا با تعیین نرخ‌های سود جذاب، سپرده‌های بیشتری را به منظور افزایش منابع جذب کنند در سویی دیگر همواره بر میزان طلب آنها از بدهکارانشان افزوده شده و دارایی هایشان مشکوک الوصول می شود.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا ؛ کمیجانی - قائم مقام بانک مرکزی - در حالی معوقات بانکی را به عنوان یکی از موانع ایجاد شده در اقتصاد کشور طی سالهای گذشته دانست و از افزایش آن تا حدود 94 هزار میلیارد تومان در آبان ماه خبر داد که این رقم بیانگر رشد نزدیک به 10 هزار میلیارد تومانی نسبت به آخرین آمار اعلامی در فصل ابتدایی امسال است.

این در حالی است که بنابر اظهارات مقامات بانک مرکزی میزان مطالبات معوق تا پایان سال 1392 حدود 82 هزار میلیارد تومان و در ماههای ابتدایی سال نزدیک به 85 هزار میلیارد تومان بود. براین اساس طلب 94 هزار میلیاردی شبکه بانکی از بدهکاران در مقایسه با پایان سال قبل 12 هزار میلیارد تومان و نسبت به آمار 85 هزار میلیارد قبلی 10 هزار میلیارد تومان به عبارتی دیگر نزدیک به 10 درصد رشد دارد.

افزایش مطالبات معوق بانکی و بنابر تاکید مدیران عامل بانکها و برخی مسئوولان درگیر با این موضوع سختی وصول آن در شرایطی مطرح می‌شود که کارشناسان، مدیران شبکه بانکی و حتی مدیران بانک مرکزی نسبت به نقش موثر وصول این طلب در رفع بخشی از مشکل تامین منابع و نقدینگی بانک‌ها اجماع نظر دارند. به طوری که قائم مقام بانک مرکزی در کنار یادآوری اقدامات وسعیی که برای ساماندهی مطالبات غیر جاری در جریان است اذعان می کند که حتی اگر بخشی از منابع بانکی هم باز گردد می تواند کمک بسیار بزرگی برای بانکها باشد.

اما با افزایش میزان معوقات و جهت گیری آن به مرز 100 هزار میلیاردی، رقم واقعی معوقات بر مبنای تکالیف بودجه نیز رشد خواهد کرد و از 150 هزار میلیارد تومانی که پیش تر وزیر اقتصاد و رییس شورای هماهنگی بانکهای دولتی به آن اشاره کرده بودند عبور خواهد کرد.

  زمانی که معوقات بانکی بین 82 تا 85 هزار میلیارد تومان برآورد می شد، طیب نیا و همتی معتقد بودند که رقم واقعی آن تا 150 هزار میلیارد تومان هم تخمین زده و این گونه استدلال می شد که بخشی از این مطالبات مربوط به استمهال واحدهای تولیدی بوده که مدام بدهی آن‌ها به تعویق افتاده و پرداخت نشده است و مجموع مطالبات استمهال شده از طریق مفادی از قانون بودجه است که این مطالبات را نیز به دلیل عدم پرداخت، دوباره به حساب مطالبات معوق بازمی‌گردد.

بر این اساس به نظر می رسد که ادامه الزام به اجرای قوانینی از این دست با افزودن بر میزان بدهی های معوق رقم واقعی آن را به زودی به مرز 200 هزار میلیارد تومان خواهند رساند که در یک مقایسه، این مبلع حدود 70 درصد رقم 280 هزار میلیارد تومانی پیش بینی شده برای پرداخت تسهیلات از سوی شبکه بانکی در سال جاری را در بر می گیرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها