کد خبر: ۲۸۰۶۴
زمان انتشار: ۲۰:۲۵     ۰۴ آذر ۱۳۹۰
سينماي ايران نسبت به همتايان غربي‌اش امتياز ويژه‌اي دارد، چون آن ور دنيا روزي نيست که از اين جور خبرهاي طلاق و ازدواج به گوش نرسد؛ حتي کار به زندگي‌هاي چندروزه هم کشيده است. اما به هر حال اين‌ور هم خبرهايي بوده است؛ هرچند خيلي کم و انگشت‌شمار. چندتايي از اين طلاق‌ها را مرور کرده‌ايم تا نشان دهيم هرچند طلاق اتفاق خوشايندي نيست، اما مي‌توان پس از آن زندگي موفقي داشت و با همسر سابق نيز با احترام برخورد کرد.

 ماجرا از اولین فیلم ناطق سینمای ایران یعنی «دختر لر» به کارگردانی عبدالحسین سپنتا و اردشیر ایرانی شروع شد. با ساخت این فیلم و نمایش آن در سال 1312 یک طلاق واقعی اتفاق افتاد.  این فیلم آن‌قدر برای ایرانی‌ها جذاب بود که به مدت 3سال در سینماهای تهران و شهرستان‌ها نمایش داده شد و به عنوان پرفروش‌ترین فیلم زمان خودش انتخاب شد. اما خانواده بازیگر زن این فیلم، روح‌انگیز سامی‌نژاد که از حضور او در این فیلم ناراضی بودند، او را طرد کردند و همسرش هم او را طلاق داد.
این اولین طلاق یک چهره سینمایی در تاریخ سینمای ایران است؛ اتفاقی که سال‌های بعد کمی شایع‌تر شد و به یکی از ویژگی‌های زوج‌های سینمایی، به خصوص در دوران قبل از انقلاب، بدل گشت.
 با پیروزی انقلاب و آغاز دوران جدید سینمای ایران، طلاق‌ زوج‌های سینمایی هم کمتر شد و الان خیلی از زوج‌های سینمایی را می‌توان مثال زد که سال‌هاست با خوبی و خوشی در کنار هم زندگی می‌کنند.

 

سوسن تسلیمی/داریوش فرهنگ
2-سی و پنج سال پیش، داریوش فرهنگ آدم خیلی معروفی بود و سوسن تسلیمی را كسی نمی‌شناخت، اما پس از ازدواج و در سال‌های دهه شصت، ماجرا برعكس شد و تسلیمی شهرتی فراوان پیدا كرد. در این سال‌ها اگرچه داریوش فرهنگ فیلمساز بود و بعضی كارهایش خیلی مطرح شد، اما حضور ثابت تسلیمی در فیلم‌های بهرام بیضایی، این بازیگر هنرمند را به اوج رساند. این دو كه از طریق گروه تئاتر پیاده با همدیگر آشنا شده بودند، پس از مدت‌ها زندگی مشترك سرانجام فرصت پیدا كردند تا در فیلم «شاید وقتی دیگر» ساخته بهرام بیضایی، نقش زن و شوهر را بازی كنند. تسلیمی، پس از این فیلم، به همراه فرزندش عازم سوئد شد و  امروز یكی از چهره‌های سرشناس تئاتر سوئد است. اما داریوش فرهنگ مانده و فیلم‌سازی و بازیگری را تا امروز ادامه داده است.
 


 خسرو شكیبایی/تانیا جوهری
3-شاید خیلی‌ها ندانند كه شكیبایی در دهه 40 كار خودش را با دوبلوری شروع كرد و پس از ناكامی در این رشته به تئاتر رفت و سال‌ها گذشت تا دوباره با فیلم «خط قرمز» مسعود كیمیایی به سینما بازگشت. تانیا جوهری هم در همان سال‌های دهه 50 بازیگر تئاتر بود. این رابطه كه منجر به ازدواج شد، چندان خبرساز نبود؛ چون هیچ یك از این دو، آدم‌های معروفی نبودند و در سال‌های بعد در حرفه‌شان سرشناس شدند.  جالب است كه مشهورترین فیلم شكیبایی یعنی«هامون»، داستان مرد روشنفكری است كه تمایلی برای جدایی از همسرش ندارد اما زن و خانواده‌اش اصرار دارند كه این جدایی هر چه زودتر اتفاق بیفتد.

 

  آیدین آغداشلو/شهره آغداشلو
4-آیدین آغداشلو كه نقاش، طراح، گرافیست و نویسنده‌ای تواناست، سال‌ها قبل، پس از یك ازدواج ناموفق و در حالی كه دختری به نام تارا داشت، با شهره آغداشلو ازدواج كرد. شهره در فیلم‌های علی حاتمی (سوته‌دلان) و عباس كیارستمی (گزارش) بازی كرده بود و با تحسین مواجه شده بود و کم‌کم داشت به بازیگری توانا تبدیل می‌شد.  شهره آغداشلو كه با بازی در فیلم «خانه‌ای از شن و مه» و نامزدی اسکار، امروزه یک بازیگر معتبر در عرصه جهانی است، از آیدین جدا شد و مجددا ازدواج کرد و خدا دختری به او داده كه ظاهرا آن هم اسمش تارا است. شهره آغداشلو در تمام گفت وگوهایش همواره از آیدین آغداشلو به عنوان كسی یاد کرده است كه دوران سعادتمندی را با هم سپری كردند؛ بر خلاف عادت بسیار زشتی كه خیلی‌ها دارند و پس از جدایی، با لحنی زننده درباره همسر سابقشان صحبت می‌كنند. ظاهرا نه ازدواج و نه جدایی این دو، در مسیر پیشرفت حرفه‌ای‌شان هیچ تاثیری نگذاشته و هر دو همچنان از چهره‌های فعال در حیطه کاری خود هستند.

 

ابوالفضل پورعرب/ آناهیتا نعمتی
5-زمانی كه ابوالفضل پورعرب با آناهیتا نعمتی ازدواج كرد، بازیگر بسیار معروفی بود. او محبوبیتش را كه با بازی در فیلم «عروس»، ساخته‌ی بهروز افخمی، به دست آورده بود؛ تا سال‌ها حفظ‌كرد.
 از آن طرف، آناهیتا نعمتی تازه با فیلم خوش‌ساخت «هیوا»، ساخته‌ی رسول ملاقلی‌پور، وارد سینما شده بود و به عنوان یك چهره جوان و بااستعداد، اول راه بود. از این ماجرا حدود 8 سال می‌گذرد. ابوالفضل پورعرب از آن زمان، سیر نزولی را در كارش تجربه كرد و آناهیتا نعمتی هم در حاشیه‌ی سینمای ایران به كار خود ادامه داد.
حالا این روزها پس از سال‌ها جدایی این زوج هنرمند، هم آناهیتا نعمتی دوباره به سینمای جدی بازگشته و هم ابوالفضل پورعرب در تلویزیون پركارتر شده است.

 

 بابك ریاحی پور/مهتاب كرامتی
6-بابک ریاحی پور یکی از معروف‌ترین نوازنده‌های ایرانی با ساز تخصصی گیتار باس است و در زمینه موسیقی راک فعالیت می‌کند. او در آلمان موسیقی را آموخته، آن را در ایران ادامه داده و با خواننده‌هایی مثل محمد نوری و گروه‌هایی مثل اوهام و آویژه که نوعی موسیقی تلفیقی را دنبال می‌کرد‌ه‌اند، همکاری داشته است.
مهتاب کرامتی از سال 1377 با بازی در فیلم «مردی از جنس بلور» پایش به سینمای ایران باز شد.
 جالب  این که ریاحی پور زودتر از کرامتی به سینما آمده بود. او در سال 1374 برای موسیقی فیلم «فاتح» نوازندگی کرده بود؛ کاری که بعدها ریاحی پور کمتر سراغ آن رفت. ولی مهتاب کرامتی با جدیت، حضور در سینما و تلویزیون را ادامه داد و رشد كرد و خیلی زود به ستاره سینمای ایران تبدیل شد. حالا مهتاب کرامتی تنها زندگی می‌كند و علاوه بر بازیگری و فعالیت در یونیسف، در یك موسسه طراحی و تولید لباس هم حسابی مشغول ست.

 

 نیما بانكی/ لیلی رشیدی
7-خانم رشیدی سوای این كه دختر احترام‌السادات برومند و داود رشیدی است و از بچگی در محافل هنری بزرگ شده، بازیگر خوبی هم هست. بیشتر ما او را با «مادرخانمی زی‌زی‌گولو» می‌شناسیم.  اما بعضی‌ها شاید بولتن جشنواره فیلم كودك را به یاد بیاورند که عكس‌های كودكی او را در کنار لیلا حاتمی به چاپ رسانده بود. این دو لیلی و لیلای محبوب، از كودكی همبازی بوده‌اند؛ هرچند بعدها، لیلی یك چهره تلویزیونی شد اما لیلا یك ستاره سینما.
لیلی رشیدی همسر پیشین نیما بانكی است كه به اندازه رشیدی مشهور نیست اما در عكاسی استعداد داشت و رفته‌رفته در كارش به موفقیت دست پیدا كرد تا این‌که امروزه به چهره‌ای مطرح در عالم تبلیغات تبدیل شده است.  نیما بانكی را اگر از «پراید تهران یازده» به یاد نداشته باشید، در آگهی‌های سامسونگ با لباس برزیل، یا با كت و شلوار در حالی که پایش را از قاب ال‌سی‌دی بیرون گذاشته، دیده‌اید و این آخریها در سریال شمس العماره نقش ژیمان ژزشک ژور را داشت.  حاصل زندگی مشترك این دو، پسری است كه با مادرش پیش خانواده رشیدی زندگی می‌كند.
 

 

 یوسف مرادیان  / سارا خویینی‌ها
8-  همین اواخر بود كه از سارا خویینی‌ها فیلم پر حرف و حدیث «نقاب» اكران شد كه داستانش درباره سوء استفاده‌های متقلبانه از موضوع ازدواج بود. چندی پیش از تلویزیون هم سریالی پخش می‌شد كه داستانش درباره سیاوش و رستم شاهنامه بود و نقش سیاوش را مرادیان بازی می‌كرد.
خویینی‌ها در «معصومیت از دست رفته» هم بازی خوبی داشت اما نقشی كه مرادیان در «سربازهای جمعه» بازی كرد، به هر دلیل، آن قدر كوتاه شد كه اصلا به چشم نیامد. این دو بازیگر كه زمانی با یكدیگر زیر یك سقف زندگی می‌كردند، سرانجام از هم جدا شدند و امروزه به فعالیت قبلی‌شان كه همان بازیگری در سینما و تلویزیون است ادامه می‌دهند؛ از جمله خویینی‌ها که چهره‌اش را در نقش اصلی «بی‌صدا فریاد کن» حتما دیده‌اید.


 

 فریبرز عرب نیا/آتنه فقیه نصیری/ عسل بدیعی
9-این 3 بازیگر، معروف‌تر از آن هستند كه بخواهیم معرفی‌شان كنیم. فریبرز عرب‌نیا به ترتیب با آتنه فقیه‌نصیری و عسل بدیعی ازدواج كرد و از آن‌ها جدا شد.
عرب‌نیا که اغلب، او را با بازی‌های چشمگیرش در فیلم‌های مسعود کیمیایی، مانند«سلطان» و «ضیافت»، به خاطر می‌آورند، در فیلمی با موضوع طلاق نیز ایفای نقش کرده است. او در این فیلم (هزاران زن مثل من)، از همسرش (نیكی كریمی) جدا شده و مانع احقاق حق او برای تصاحب بچه می‌شود.  آتنه فقیه‌نصیری نیز که در فیلم‌ها و سریال‌های متعددی ایفای نقش کرده است، با بازی خوبش در نقش «خاله سارا» در یک سریال تلویزیونی، نگاه‌ها را به خود متوجه کرد. درخشش عسل بدیعی نیز از بازی در فیلم «بودن یا نبودن»، ساخته‌ی کیانوش عیاری، شروع شد

 

بهروز بقایی/پرستو گلستانی

۱۰- این ۲ هم پس از سالها زندگی مشترک و فیلمهای مشترک از هم طلاق گرفتند و در سریال "به کجا چنین شتابان" نقش خواهر و برادر را بازی می کنند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها