با وجود رایزنی گسترده برخی از کشورهای عضو اوپک همچون ایران و ونزوئلا برای کاهش سقف تولید نفت اوپک، اما در پایان یکصد و شصت و ششمین نشست این سازمان در وین، اعضا تصمیم گرفتند سقف تولید روزانه 30 میلیون بشکهای اوپک را تثبیت کنند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر ؛ وزیران نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) امروز (پنج شنبه، ٦آذر) در پایان نشست پشت درهای بسته در نشست ١٦٦ این سازمان تصمیم گرفتند سقف تولید روزانه ٣٠ میلیون بشکه ای این سازمان را همچنان بدون تغییر حفظ کنند.
با این تصمیم اعضای اوپک پیش بینی میشود روند کاهش قیمت نفت در بازار جهانی نه تنها متوقف نشود که شیب سقوط آزاد قیمت طلای سیاه تند تر هم شود.
بر این اساس گمانه زنی موسسات معتبر بینالمللی از کاهش قیمت نفت حتی تا سقف بشکه 60 تا 65 دلار حکایت دارد با این وجود پیش از آغاز نشست 166 اوپک، قیمت های جهانی نفت بار دیگر کاهش یافت و به پایین ترین سطح آن در چهار سال گذشته رسیده است.
بر این اساس قیمت نفت برنت در بازارهای آسیا و اروپا با بیش از یک دلار و هفتاد و پنح سنت کاهش به بشکه ای کمتر از 76 دلار رسید که پایین ترین قیمت آن از ماه سپتامبر سال 2010 میلادی به شمار می رود.
در همین حال بیژن زنگنه روز گذشته در بدو ورود به وین در جمع خبرنگاران با تاکید بر لزوم پایبندی اعضای اوپک به سهمیههای تولیدی اعلام کرد: ایران هیچ برنامهای برای کاهش تولید خود (در صورت کاهش رسمی سقف تولید اوپک) ندارد.
همزمان با این اظهار نظر، احتمال کاهش یک میلیون بشکهای سقف تولید نفت اوپک در رسانه های بین المللی از چند روز گذشته مطرح شده و حتی ونزوئلا رسما از کاهش سقف تولید نفت این سازمان حمایت کرده است.
رافائل رامیرز وزیر امور خارجه ونزوئلا اعلام کرده است: "دولت کاراکاس برای تثبیت قیمت نفت در بازار حاضر به کاهش تولید و عرضه نفت خود است."
در همین حال وزیران نفت جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی شب گذشته در وین دیدار و گفتگو کردند و به نظر میرسد این دو کشور بزرگ نفتخیز جهان بر روی طرح کاهش یک میلیون بشکهای تولید نفت اوپک به توافق رسیدند.
بیژن زنگنه وزیر نفت ایران پس از دیار با علی انعیمی وزیر نفت عربستان سعودی، اعلام کرد: دیدگاه های ایران و عربستان درباره یکصد و شصت و ششمین نشست سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) به هم نزدیک است.
در حال حاضر تولید روزانه سازمان اوپک حدود 30 میلیون و 200 هزار بشکه در روز است که با وجود کاهش تولید نفت برخی از کشورها همچون عربستان، عراق، قطر، آنگولا، کویت و نیجریه در ماه نوامبر سال جاری میلادی بازهم اعضای اوپک روزانه بیش از 200 هزار بشکه بالاتر از سقف تعیین شده نفت تولید و به بازار عرضه می کنند.