ویتامین B3 به طور طبیعی در بسیاری از مواد خوراکی همچون میوهها، سبزیجات و گوشت وجود دارد. همچنین میتوان این ویتامین را در خوراکیهایی از قبیل آووکادو، خشکبار، خرما و نان سبوسدار مشاهده کرد. به گفته پزشکان فرآوردههای فرعی گوشت همچون جگر، دل و قلوه آسانترین راه برای تامین نیاز بدن به ویتامین B3 است. باور رایج در جامعه پزشکی این است که ویتامین B3 میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی کمک کند. در واقع این ویتامین از طریق افزایش میزان کلسترول خوب و پایین آوردن میزان کلسترول مضر بدن در سلامت قلب و مغز موثر باشد. اگرچه ویتامین B3 در مواد خوراکی وجود دارد اما میتوان این ویتامین را در قالب مکمل دارویی نیز مصرف کرد.
از آنجایی که ویتامین B3 نقش مهمی در عملکرد صحیح اعضای بدن بازی میکند کمبود آن در بدن با عوارض جانبی همراه خواهد بود. در افرادی که سطح این ویتامین پایین است علائمی چون ابتلا به التهاب پوست، زوال عقل و اسهال مشاهده میشود که در موارد شدید حتی میتواند منجر به مرگ فرد شود.