سيدمحمود عليزادهطباطبايي، وکيل فرزندان هاشميرفسنجاني در گفتوگو با خبرنگار حوزه قضايي و حقوقي باشگاه خبرنگاران، در رابطه با آشنايي خود با مهدي هاشميرفسنجاني گفت: از زماني که همافر و مسئول انجمن اسلامي نيروي هوايي بودم، مهدي هاشمي که جوان 17-18 ساله اي بيش نبود، ميشناختم و از سال 82 تاکنون نيز وکالت امور حقوقي و پرونده هاي مهدي را به عهده دارم.
*حساسيت ويژه نسبت به خانواده هاشمي ؛ دليل اصلي پذيرفتن وکالت فرزندان وي
وکيل مهدي هاشميرفسنجاني در رابطه با دليل پذيرفتن وکالت مهدي هاشمي گفت: بخاطر حساسيتي که به شخص هاشميرفسنجاني و خانواده وي داشتم، براي رفع شبهات که در رابطه با اين خانواده در سال 80 در جامعه و برخي رسانه ها مطرح مي شد، از خود شخص هاشمي درخواست پذيرفتن وکالت فرزندان وي را کردم و در اين راستا وكالت مهدي را پذيرفتم.
عليزادهطباطبايي در ادامه با اشاره به پاسخ هاشميرفسنجاني براي پذيرفتن وکالت فرزندان وي از سوي من تصريح کرد: هاشمي رفسنجاني در بيان پذيرفتن وکالت فرزندانش به من گفت «اگر درباره فرزندان من اطلاعاتي را کسب کرديد که برخلاف ادعاهاي من و فرزندانم باشد، مي توانيد تمامي آنها را در رسانه ها رسما منتشر کنيد.»و در طول 8 سال گذشته هيچ مطلبي خلاف ادعاهاي شخص هاشمي در مورد خانواده وي بدست نيامده است كه بازگو نمايم.
*چپيها از سال 80 تخريب هاشمي را کليد زدند
وي در رابطه با تخريب خانوتده هاشمي گفت: از سال 80 چپيها در شوراي شهر تخريب فرزندان هاشمي و خود وي را کليد زده اند و تاکنون نيز اين تخريبها ادامه دارد.
وکيل فرزندان هاشمي، با بيان اينکه در سال هاي اول انقلاب هاشميرفسنجاني، رييس مجلس شوراي اسلامي تخريب ها عليه وي آغاز شده، اظهار داشت: عمده تخريب هاشمي توسط چپ هاي کمونيست بوده و پس از آن گروه فرقان با ترور هاشمي و پس از رحلت بنيان گذار جمهوري اسلامي ايران جريان چپ که خود را پيرو خط امام(ره) قملداد مي کردند به تخريب عليه خاندان هاشمي اقداماتي را در جامعه انجام دادند.
*حجاريان و سروش اولين افراد هستند كه تخريب هاشمي را كليد زدند
عليزادهطباطبايي با اشاره به اينکه رفتار هاشمي رفسنجاني با گروه ها و احزاب پدرانه بوده است، گفت: هاشمي رفسنجاني با گروه هاي چپ و گروه نهضت آزادي پدرانه رفتار مي کرد و اين مساله به صورتي بود که وقتي گروه چپ پس از رحلت امام خميني(ره) در بحث نظارتي استصوابي کل جريان از مجلس و جايجاي نهادها و سازمان هاي کشور حذف شد، هاشمي اين افراد را در مراکز تحقيقات استراتژيک جمع کرد.
وي در ادامه افزود: هاشمي رفسنجاني، موسويخوينيها را در مرکز سازمان تحقيقات استراتژيک به رياست اين مرکز منسوب و بقيه افراد گروه چپ حذف شده در جامعه را همچون عبدي و حجاريان را به اين مراکز وارد و به آنها پيشنهاد کرد تا در اين مراکز تحقيقاتي و پژوهشي به تحقيق پرداخته و براي مشکلات کشور راه حل هاي مناسب بيابند.
وکيل فرزندان هاشميرفسنجاني در ادامه با بيان اينكه گروه چپ که هاشمي را مانع پيشرفت خود در جامعه مي دانستند،اظهار داشت :گروه چپ پس از رحلت بنيان گذار جمهوري اسلامي ايران (ره) تخريب وي را آغاز و اوج اين تخريب نيز پايان رياست جمهوري هاشميرفسنجاني بوده است.
عليزادهطباطبايي، تصريح کرد: در زمان رياست جمهوري هاشمي افرادي همچون سروش و کديور در دانشگاه در حالي که از سوي گروه هاي مذهبي مورد تعرض واقع مي شدند، بدون هيچ ممانعتي به تدريس مشغول بودند. با اين همه اين افراد اولين نفراتي بودند که با هاشمي دشمني مي کردند.
وي درباره هدف چپي ها براي تبليغات عليه مهدي و هاشمي رفسنجاني ،اظهارداشت: چپي ها با تبيلغات عليه مهدي و هاشمي رفسنجاني در صدد بودند تا هر چه سريعتر از وي عبور كرده و به تبليغات عليه مقامات عالي رتبه نظام دست يابند كه البته در اين راستا دستشان سريع رو شد و از ادامه كار باز ماندند.
*ايستادگي جريان چپ براي ثابت کردن پرونده استاتاويل عليه مهدي هاشمي
عليزادهطباطبايي، درباره پرونده استاتاويل و نقش مهدي
هاشمي در اين پرونده گفت: پرونده استاتاويل يکي از پرونده هاي جنجال
برانگيز مهدي هاشمي بود که جريان چپ بسيار تلاش مي کرد تا به اثبات رساندن و
مطرح کردن آن در جامعه، مهدي را تخريب کنند.
وي با اشاره به تلاش برخي از افراد گروه چپ در رابطه با به اثبات رساندن پرونده استات اويل، خاطر نشان کرد: ميردامادي، رييس کميسيون امنيت ملي وقت مجلس شوراي اسلامي براي ثابت کردن پرونده استاتاويل با گروهي ديگر از اعضاي مجلس شوراي اسلامي براي روشن تر شدن پرونده به اروپا سفر کرده و در آنجا با پليس و دستگاه امنيتي وارد مذاکره شدند تا شايد بتوانند ردپايي از مهدي در پرونده بيابند.
وکيل فرزندان هاشمي، با اشاره به نتيجه سفر گروه پارلماني به اروپا اذعان کرد: با گزارش کروبي، رييس مجلس شوراي اسلامي و هاشمي رفسنجاني تحقيقات سفر گروه پارلماني منجر بر اين شد که هيچ ردي از مهدي در پرونده استاتاويل وجود ندارد.
عليزادهطباطبايي، به بازجويي هاي وزارت اطلاعات وقت از مهدي هاشمي در رابطه با پرونده استاتاويل اشاره کرد و افزود: وزارت اطلاعات دولت اصلاحات تحت فشار جريان چپ با تمام توان کوشيد تا با بيش از 8 جلسه به دور از درج در مطبوعات و رسانه ها از مهدي هاشمي در قضيه استاتاويل بازجويي به عمل آورد، تا شايد بتوانند با اقرار گرفتن از مهدي وي را محکوم کنند.
وي در ادامه گفت: پس از بازجويي هاي وزارت اطلاعات از مهدي اين وزارتخانه فقط با ارايه اطلاعات محرمانه به هاشمي رفسنجاني و من به عنوان وكيل مهدي ثابت شد که هيچ ردي از وي در پرونده استاتاويل وجود ندارد.
وکيل فرزندان هاشمي، با بيان شکايت مهدي از مديران استاتاويل در دستگاه قضايي تصريح کرد: بيش از 3 سال است که از مديران استاتاويل در دادگاه شکايت کرده ايم و اين پرونده اکنون در دادسرا وجود دارد، ولي هنوز در اين زمينه کيفرخواستي صادر نشده است.
عليزادهطبابايي در ادامه با اشاره به عدم مشاهده ردپاي مهدي هاشمي در پرونده استاتاويل گفت: نمي دانم آقاي احمدينژاد بر چه اساسي و موضوع جديدي پرونده را در دادسرا براي رسيدگي مجدد به جريان انداخته است.
وي مطرح کردن دوباره پرونده استاتاويل را در مراجع قضايي، تبليغات در سايت ها عليه هاشمي دانست و گفت: هر گروهي که بخواهد پرونده استاتاويل را در دادگاه به جريان بيندازد، بايد دلايل جديدي در اين زمينه در دستگاه قضا ارايه کند.
وکيل فرزندان هاشمي در پاسخ به سوالي مبنيبر اينکه آيا مهدي هاشمي در پروندههاي اقتصادي خود شاکي خصوصي دارد يا خير؟، گفت: اصولا پروندههاي حقوقي- اقتصادي مهدي هاشمي از جمله پرونده اي که در سازههاي دريايي، شرکت بهينهسازي مصرف سوخت وجود دارد، تماما در دادسرا منجر به منع تعقيب يا در دادگاه تبرعه شده و در هيچ يک از اين پرونده ها نامي از مهدي برده نشده است.
*هيچ احضاريه اي از سوي دادگاه به مهدي ابلاغ نشده است
عليزادهطباطبايي، با بيان اينکه اتهام سردمدار بودن فتنه 88 مهمترين پرونده هاي مهدي بشمار مي رود، گفت: من بارها با مهدي در خارج از کشور ملاقات داشتهام و از سوي دادگاه تاکنون هيچ اتهامي به وي در اين زمينه تفهيم نشده است.
وي افزود: از سوي دستگاه امنيتي، انتظامي يا دادستان به شکل مستقيم اتهام متوجه کسي شود، براي او احضاريه ابلاغ و اگر اتهام سنگين باشد، به گونه اي که قانون مشخص کرده، حکم جلب صادر مي شود.
وکيل فرزندان هاشمي، در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه آيا مهدي هاشمي به دليل اتهام سرکرده فتنهگران مي باشد که از کشور خارج شده است، خاطر نشان کرد: مهدي به صورت قانوني براي ماموريت دانشگاه آزاد از کشور خارج شده و در آنجا به اين جمعبندي رسيده که در دانشگاه آکسفورد دوره دکتراي علوم سياسي خود را بگذراند.
عليزادهطباطبايي، با بيان اينکه مهدي خيلي اصرار دارد به ايران برگردد و به تمامي شبهات در زمينه پرونده خود به دادگاه پاسخ دهد، تصريح کرد: مهدي همچنان اصرار به بازگشت به ايران دارد، ولي هاشمي مصلحت نمي داند که وي در اين برهه از زمان به ايران بازگردد.
وي به ابلاغ احضاريه اي از سوي دادگاه به مهدي در قبل از سال 90، اشاره کرد و افزود: احضاريه اي که به منزل مهدي هاشمي قبل از آغاز سال 90 ابلاغ شد، هم اسم درج شده بر روي آن اشتباه بود و هم مشکلاتي در نحوه ابلاغ وجود داشت که همه اين مشکلات را در دادگاه مطرح كردم.
وکيل فرزندان هاشمي، با بيان اينکه آدرس قانوني مهدي هاشمي را چندين بار براي ابلاغ احضاريه هاي دادگاه به بازپرس ارايه کرده ام، اظهار داشت: از قبل از سال 90 تاکنون هيچ ابلاغيه اي براي مهدي به آدرس قانوني وي ابلاغ نشده است.
*مهدي اطلاعات موجود در دفتر خود را در اختيار شخص هاشمي رفسنجاني قرار داده است
عليزادهطباطبايي درباره فعاليت هاي مهدي هاشمي در زمان انتخابات خبرگان رهبري گفت: مهدي براي يک هزار و 800 صندوق انتخابات آخرين دوره حضور هاشمي رفسنجاني در انتخابات خبرگان رهبري سيستمي را تعريف کرده که باعث شد تا دخالت در آرا تا حدود زيادي گرفته شود و اين در حالي بود كه رفسنجايي با نفر دوم، يك ميليون راي فاصله داشت.
وي در ادامه با تاييد اينکه مهدي اسنادي را در رابطه با انتخابات سال 88 در اتاق کار خود منهدم کرده است، خاطر نشان کرد: مهدي هاشمي دفتري دارد که چندين رايانه در آن مستقر بود و فعاليت انتخابات سال 88 را نظارت و اسناد مداركي را در اين رابطه در آن ثبت کرده بود که فقط خودش از آن خبر داشت.
وکيل فرزندان هاشمي، در ادامه افزود: مهدي هاشمي در بعد از ظهر روز جمعه که نتايج قطعي آرا هنوز از سوي وزارت کشور اعلام نشده بود، آن اسناد و اطلاعات را در دفتر کار خود منهدم کرد.
عليزادهطباطبايي، در ادامه افزود: مهدي در زمان انتخابات رياست جمهوري سال 88 همان سيستمي را که براي انتخابات پدرش طرح ريزي کرده بود را بار ديگر براي عدم دخالت در آرا انتخابات سال 88 اجرا کرد.
وي بيان کرد: مهدي مدعي است، اطلاعاتي از انتخابات سال 88 دارد که اين اطلاعات را به هيچ کس جز شخص آقاي هاشمي نداده و تمام حساسيت برخي از مسئولان و مقامات بر سر همين اطلاعات وي از انتخابات سال 88 مي باشد.
وکيل فرزندان هاشمي، در ادامه به بيان برخي حوادث رخ داده در پس از انجام انتخابات سال 88 اشاره کرد و گفت: شب شنبه که هنوز نتيجه انتخابات از سوي وزارت کشور اعلام نشده بود، درست در زماني که مهدي هاشمي تمام اسناد و مدارک خود را در دفتر کارش منهدم کرده بود، چند نفر از ستاد پليس امنيت به ستاد انتخاباتي قيطريه آمدند و درگيري هايي را با افراد ستاد ايجاد کردند که با حضور مقامات عالي انتظامي اين درگيري ها فيصله پيدا کرد.
عليزادهطباطبايي، در ادامه تصريح کرد: افرادي که با حضور پليس امنيت براي جمع کردن ستاد انتخابات قيطريه به آنجا آمده بودند، از سوي مرتضوي، دادستاني وقت آن زمان مجوز داشتند، ولي اين مجوز هنوز از سوي بازپرس شعبه دادگاه به آنها ارايه نشده بود که اين موضوع نيز با صحبت هايي که با آنها انجام پذيرفت،فيصله پيدا كرد.
وي همچنين با بيان اينکه ورود نيروهاي پليس امنيت تنها به ستاد انتخابات قيطريه مربوط نمي شود، بيان کرد: نيروهاي پليس در شب شنبه که هنوز اتفاقي در سراسر کشور در رابطه با تجمعات غير قانوني برخي از آشوب گران مردمي رخ نداده و آن راهپيمايي روز شنبه نيز برگزار نشده بود، به ستاد ميدان فاطمي نيز ورود پيدا کرده و درصدد جمع کردن آن ستاد بودند که آن نيز با حضور مقامات عالي رتبه قضايي فيصله پيدا کرد.
وکيل فرزندان هاشمي، درباره ديدگاه مهدي در رابطه با امنيتي شدن انتخابات سال 88، گفت: مهدي که بعدازظهر جمعه متوجه روند انتخابات به سمت امنيتي شدن پي برده بود، تمام سيستم هايش را در دفتر کارش جمع آوري و اسناد و اطلاعات آن را نيز منهدم کرد.
عليزادهطباطبايي همچنين تصريح کرد: در اوج اغتشاشات سال 88 مهدي در دفتر کارش مشغول رسيدگي به امور کاري و زندگي خود بوده و من نيز مرتب در آن زمان پيش وي مي رفتم و کارهايش را پيگيري مي کردم، اين در حالي است که سايت ها مدام بدنبال تخريب مهدي هاشمي بودند و وي را گرداننده اغتشاشات ميدانستند.
وي در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: در ديدارهايي که با مهدي داشتم، وي مرتب از من سوال مي کرد «من نمي دانم چطور گرداننده اغتشاشات هستم، ولي هيچ يک از مقامات عالي رتبه قضايي و امنيتي حتي يک تذکر به من در اين زمينه نمي دهند.»
وکيل فرزندان هاشمي، در ادامه اظهار داشت: مهدي تا 9 ماه پس از اغتشاشات در ايران زندگي کرده و اين در حالي بود که هيچ يک از دستگاه هاي امنيتي و قضايي ايشان را احضار و اتهامي نيز بر وي وارد نکرده است.
عليزادهطباطبايي، تصريح کرد: همه اتهاماتي كه در سال 88 از سوي برخي سايت ها و مقامات به مهدي منتسب بوده به دليل اين است كه مهدي در سال 88 انتخابات را نظارت ميكرده و در اين زمينه جلوي برخي از عوامل نفوذ در انتخابات را مي گرفته و اين در حالي بوده كه هيچ صندوقي در اختيار مهدي قرار نداشته است.
*تنها هاشمي رفسنجاني مي دانست كه مهدي در دفتر كارش چه كار انجام مي دهد
وي با بيان اين كه بجز شخص هاشمي رفسنجاني ما هم نمي دانيم مهدي در دفتر خود چه كاري انجام مي داده و چه اطلاعاتي را جمع آوري مي كرده است چه بوده است ، افزود: کسي مهدي را در اغتشاشات نديده و تاکنون نيز ابلاغيه و تفهيم اتهام وي از سوي دادگاه وارد نشده است.
وکيل فرزندان هاشمي، با بيان اينکه قطعا مهدي مثل ديگر متهمان نيست که راحت بشود از او اقرار گرفت، گفت: بازپرس وقتي شخصي را احضار مي کند که عليه وي دلايل کافي براي احضار داشته باشد و نمي تواند به عنوان مدعيالعموم فردي را احضار و پس از آن به جمعآوري دلايل بپردازد، چرا که اين خلاف اصل بي طرفي بازپرس مي باشد.
*مهدي در لندن زندگي نمي کند؛بلکه در دبي به سر مي برد
عليزادهطباطبايي، زندگي کردن فرزندان مهدي هاشمي با وي در لندن را تکذيب کرد و افزود: خانواده مهدي هم اکنون در تهران به سر مي برند و فرزندان وي در مدارس تهران مشغول تحصيل مي باشند و همسر مهدي نيز به خروج از کشور راغب نيست.
وي در ادامه همچنين در رابطه با زندگي کردن مهدي هاشمي در لندن را تکذيب کرد و گفت: مهدي در لندن زندگي نمي کند، بلکه وي اکنون در دبي به سر مي برد و با استاد راهنما يش براي ارايه تز دکترا خود از طريق اينترنت در ارتباط مي باشد.
وکيل فرزندان هاشمي، در رابطه با اينکه اگر مهدي در لندن زندگي نمي کند، پس چگونه است که در دانشگاه آکسفورد به تحصيل مشغول است، تصريح کرد: در مقطع دکترا کلاسي تشکيل نمي شود و فقط به صورت تز و پاياننامه مي باشد.
عليزادهطباطبايي در پاسخ به سوالي مبنيبر اينکه آيا مهدي هاشمي تاکنون براي دفاع از خود در برابر اتهاماتي که به وي وارد است، بيانيهاي به دستگاه قضايي صادر کرده است، يا خير؟ اظهار داشت: مهدي و خانواده وي تاکنون چندين نامه براي رييس قوه قضاييه نوشته و دلايل، صحبت ها و دفاعيه هاي خود را در آن براي رييس قوه قضاييه بيان کرده است.
وي در ادامه گفت: مهدي هاشمي از احمدينژاد، رييس جمهور وقت کشور شکايتي را در قوه قضاييه به دور از هم همههاي رسانه اي مطرح کرده که احتمالا دستگاه قضايي مصلحت نمي داند در اين برهه زماني به آن رسيدگي کند.
*احضار مهدي به دليل نبود اتهامات كافي غير قانوني است
وکيل فرزندان هاشمي، با بيان اينکه مهدي اصلا تاکنون به دادگاه براي پاسخگويي به سوالات احضار نشده و نيازي نيز به آمدن وي به ايران نمي باشد، اذعان داشت: من به عنوان وکيل مهدي هاشمي چندين بار براي ارايه دلايل به دادگاه مراجعه کردم و دلايل خود را در رابطه با اتهاماتي که به مهدي وارد است، براي قاضي بيان کرده ام.
عليزادهطباطبايي، خاطر نشان کرد: با توجه به اينکه براي اتهامات مهدي هاشمي دلايل دادگاه کافي نمي باشد، اگر بخواهند وي را احضار نمايند، کارشان غيرقانوني است و دستگاه قضايي نيز تاکنون هيچ احضاريه اي به مهدي ابلاغ نکرده است.
وي پذيرفتن مسئوليت پرونده هاشمي توسط رييسي، معاون اول قوه قضاييه را تکذيب کرد و اذعان داشت: با توجه به اينکه قانون براي پذيرفتن پرونده هر فردي و گروهي توسط قضات و مسئولان قضا تكليف را برهمگان روشن کرده است، و اگر اتهامي متوجه شخصي و گروهي شود بايد شكايت خود را طبق قانون در دادگاه و دادستان تسليم و دادستان نيز پرونده را به بازپرس ارجاع دهد ، بازپرس زماني كه دليل را براي احضار متهم و مشتكي عنه كافي بداند دستور جلب را صادر خواهد كرد.
*پرونده اي براي رسيدگي به اتهامات مهدي هاشمي در دستگاه قضايي شكل نگرفته است
وکيل فرزندان هاشمي، با بيان اينکه هنوز هيچ بازپرسي مهدي را احضار نکرده است، افزود: اگر بازپرس، مهدي هاشمي را احضار نمايد و وي حاضر به رفتن دادگاه براي پاسخگويي به سوالات نشود و حضور وي نيز ضروري باشد، بازپرس حکم جلب وي را صادر خواهد کرد.
علي زاده طباطبايي در ادامه با بيان اين كه مهدي آماده محاكمه مي باشد ، تصريح كرد:وقتي اولين احضاريه آن هم به غلط قبل از سال 90 به منزل مهدي ابلاغ شد به قضات دادگاه گفتم مهدي آماده محاكمه مي باشد و آدرس دقيق حقوقي وي را در اختيار آنان قرار داده ام .
وي در رابطه با اين كه آيا تا كنون دستگاه قضايي كشور به پرونده مهدي هاشمي غيابي رسيدگي كرده است ،گفت:پرونده اي عليه مهدي تا كنون در دادگاه شكل نگرفته است كه بخواهند به آن پرونده غيابي رسيدگي شود.
وي در ادامه خاطر نشان كرد :با توجه با اين كه مهدي در رابطه با اقدمات و پرونده هاي خود وكيل اختيار كرده و بارها نيز خود را به عنوان وكيل وي به دادگاه معرفي كرده لذا رسيدگي غيابي و حكم غيابي عليه مهدي معنا ندارد.