به گزارش پایگاه 598، مصطفی هاشمیطبا در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم در خصوص عملکرد کاروان ورزشی ایران در هفدهمین دوره بازیهای آسیایی اظهار داشت: عملکرد کاروان ایران قابل قبول بود و در کسب مدال موفق بودیم، همچنین بانوانمان نیز عملکرد بهتری نسبت به دوره گذشته داشتند.
وی تاکید کرد: مشکلات مدیریتی در برخی از فدراسیونها وجود داشت و در بعضی از رشتهها آن طور که پیشبینی میشد نتیجه نگرفتیم ولی در مجموع میتوان نمره قبولی را به کاروان ایران داد.
رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی گفت: در رشتههایی مانند جودو و وزنهبرداری نتایج خوبی به دست نیاوردیم. همچنین در دوومیدانی به عنوان یک رشته پایه، سرمایهگذاری نکرده بودیم و طبیعتا نتایج خوبی نیز کسب نکردیم اما باید قبول کرد که وضعیت فدراسیونهای ما از نظر مالی خوب نبود.
هاشمیطبا ادامه داد: دوومیدانی یک رشته نیست بلکه از چندین شاخه تخصصی تشکیل شده که هر کدام نیاز به مربی و استعدادهای ویژه دارد و نمیتوانیم بدون کار در این رشته توقع کسب مدال داشته باشیم.
وی در خصوص عملکرد قزاقستان در این دوره از بازیهای آسیایی که بالاتر از ایران در رتبه چهارم قرار گرفت، گفت: قزاقستان موفق شد 28 مدال طلا و در مجموع 84 مدال مختلف کسب کند و این نشان میدهد که عملکرد خوبی داشته و اگر بحث ناداوریها هم وجود نداشت باز هم بعید میدانم میتوانستیم در تعداد مدال طلا به قزاقستان برسیم.
این کارشناس ورزش تصریح کرد: ناداوریها به جهت میزبانی کرهجنوبی کاملا واضح بود و ما میتوانستیم آن را پیشبینی کنیم، به هر حال کشور میزبان همیشه در نتایج و داوریها اعمال نفوذ میکند که در مورد عبدولی این موضوع کاملا صادق بود ولی نباید همه ناکامیها را به داوری نسبت داد. گاهی کارشناسان ما در مورد بحث ناداوری اشتباه قضاوت میکردند ولی باید قبول کرد که دید داوران متفاوت است.
هاشمیطبا در خصوص جایگاه ایران در این رقابتها گفت: آنچه مسلم است این است که تکرار عنوان چهارمی بسیار سخت بود و من پیشبینی میکردم که نتوانیم این عنوان را تکرار کنیم. با این حال باید قبول کنیم که در برخی از رشتهها فراتر از انتظار عمل کردیم و شاید کسی فکر نمیکرد در دوچرخهسواری یا تیراندازی مدال طلا کسب کنیم.
وی افزود: اگر به دنبال کسب مدال در المپیک هستیم باید سرمایهگذاری و استعدادیابی را در دستور کار قرار دهیم و باید قبول کنیم نیاز به کار بیشتری در این بخش داریم.
رئیس پیشین سازمان تربیتبدنی در خصوص حضور ایران در المپیک 2016 ریو با توجه به نتایج کسب شده در بازیهای آسیایی گفت: من معتقدم همان رشتههایی که در دوره قبل و در دوره المپیک لندن شانس کسب مدال داشتند، در المپیک آینده نیز باید روی مدال همانها حساب کنیم. ممکن است تک چهرههایی در برخی از رشتهها داشته باشیم ولی در حد المپیک لندن عمل خواهیم کرد.
هاشمیطبا یادآور شد: باید دنبال کسب سهمیه برای المپیک باشیم. در برخی از رشتهها مانند جودو لازم است تیم ملی در طول سال در مسابقات مختلف شرکت کند تا امتیازات لازم را به دست آورد.
وی گفت: لازم است استعدادیابی و برنامهریزی را هرچه سریعتر آغاز کنیم تا بتوانیم موفقیتهایمان را در مسابقات آینده نیز تکرار کنیم.