به گزارش ايسنا، در اين سيستم از مکانيسمي مشابه «سراب» استفاده شده است. با گرم شدن نانولوله کربني، نور در اطراف اين نانولولهها خم ميشود که نهايت موجب ناپديد شدن شي ميشود.
محققان موفق به ساخت جامهاي شدند که نه تنها از يکي از پديدههاي عجيب طبيعت بهره ميبرد، بلکه خواص منحصر به فردي نيز دارد. اين جامه داراي قابليت خاموش و روشن کردن بوده و ميتوان از آن در زير آب استفاده کرد. محققان دانشگاه دالاس در نشان ميدهند که چگونه اشياء توسط اين جامه ناپديد ميشوند. در طراحي اين جامه جديد که در نشريه «Nanotechnology» به چاپ رسيده، از نانولولههاي کربني استفاده شده است.
با استفاده از شبيه سازي الکتريکي نشان داده شد که ورقههاي شفاف از نانولولههاي کربني ميتوانند به راحتي تا دماهاي بسيار بالا گرم شوند. نانولولهها قادرند اين گرما را نيز به محيط اطراف خود منتقل کنند که با اين کار يک گراديان گرمايي در اطراف نانولولههاي کربني به وجود ميآيد. با ايجاد اين گراديان گرمايي، همانند پديده سراب، نور ميتواند در نزديکي اين نانولولههاي کربني خم شود، بنابراين اشياء پشت نانولوله کربني از ديده پنهان ميشود.
از اين وسيله ميتوان در زير آب استفاده کرد. همچنين ميتوان با قطع و وصل گرما، از اين کار به عنوان يک سوئيچ براي کنترل دستگاه استفاده کرد.