«جایزه جهانی بیداری اسلامی» که پس از تحولات اخیر آمریکا و اروپا به «جایزه جهانی بیداری» تغییر نام یافته است با جوایزی به ارزش 60 هزار یورو اعلام موجودیت کرد.
به گزارش 598 به نقل از خبرنگار آئین و اندیشه خبرگزاری فارس، صبح امروز در نشستی خبری در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جایزه جهانی بیداری اعلام شد.
در این نشست خبری «محمدباقر خرمشاد» رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به آنچه بهار عربی گفته میشود، گفت: این روزها با اوج گرفتن بیداری اسلامی در شمال آفریقا و جهان عرب و حرکت آن همچنان که مقام معظم رهبری گفتند به سمت اروپا و آمریکا مواجه هستیم.
وی افزود: ابتدا قصد داشتیم این مسابقه جهانی را با عنوان بیداری اسلامی تاسیس کنیم اما با سیر سریع تحولات تصمیم گرفته شده است این جایزه به «جایزه بیداری» تغییر نام یابد.
خرمشاد موضوعات این جشنواره و جایزه را در چهار محور تشریح کرد و گفت: خیزش ملل جهان، بیداری اسلامی در جهان معاصر، پایداری در برابر نظام سلطه و مبارزه با استبداد چهار موضوع جایزه جهانی بیداری است.
وی همچنین با اشاره به جنبش والاستریت تاکید کرد: آثار مربوط به ناکرایی نظام سرمایهداری نیز موضوع پنجمی است که در این جشنواره مطرح خواهد شد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات، با بیان رشتههای حاضر در این جشنواره و جایزه گفت: در سه رشته کاریکاتور، پوستر و عکاسی این جایزه در سال جاری برگزاری میشود که در هر رشته 5 جایزه اهدا خواهد شد.
وی افزود: در هر رشته یک جایزه 10 هزار یوروئی و 4 جایزه 2 هزار و 500 یوروئی تقدیم میشود و از فردا تا 15 بهمن هنرمندان از اقصینقاط جهان میتوانند با مراجعه به پایگاه این جشنواره و جایزه آثار خود را به جشنواره ارسال کنند.
خرمشاد همچنین «بیداری، حقیقت دنیای امروز، نویدبخش فردای نیک» را شعار این جایزه و جشنواره عنوان کرد و گفت: در هر رشته 5 نفر از بزرگان هنرهای تجسمی از میان هنرمندان داخلی و خارجی به داوری آثار ارائه شده خواهند پرداخت.
* کارنامه سازمان فرهنگ و ارتباطات در بیداری اسلامی از زبان خرمشاد
محمدباقر خرمشاد در بخش دیگری از این نشست خبری همچنین از عملکرد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در جریان بیداری اسلامی کارنامهای ارائه کرد و گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این زمینه پیشرو بوده است.
وی افزود: سه شنبه هفته آینده همایشی درباره وال استریت با حضور کارشناسان برگزار میکنیم و بحث پاییز غربی را در آن بررسی میکنیم.
خرمشاد با اشاره به نزدیک شدن به سالگرد آغاز انقلاب تونس و سالگرد بیداری اسلامی، گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاکنون حداقل برگزاری 8 همایش بینالمللی در بیداری اسلامی، برگزاری 30 هفته قرآنی بیداری اسلامی، برگزاری هفتههای فیلم با موضوع بیداری اسلامی، برگزاری کنفرانسهایی با موضوع امام(ره)، صلح، عدالت و بیداری اسلامی و تولید فیلم مستند در حوزه بیداری اسلامی و تولید محتوا در نشریات بیداری اسلامی داشته است.
وی افزود: حمایت از نمایشگاههای مختلف در جهان با عنوان بیداری اسلامی، چاپ کتابهایی درباره بیداری اسلامی که در یک مورد به سه زبان ترجمه شده است!، برگزاری نشستهای تخصصی درباره بیداری اسلامی و بعضا به صورت موضوعی درباره لیبی، یمن و فلسطین، برگزاری 8 هماندیشی با متخصصان، طراحی حداقل 8 طرح بیداری اسلامی از شعر تا موضوعات دیگر و همچنین برگزاری حداقل 6 همایش بیداری اسلامی برای دانشجویان از جمله دیگر عملکردهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بوده است.
* عسگری: سالهای آینده تئاتر و سینما به این جایزه افزوده خواهد شد
در ادامه این نشست خبری همچنین علی عسگری رئیس جشنواره و جایزه جهانی بیداری نیز با توضیح درباره این جایزه گفت: موضوع پنجم این جایزه «سرمایهداری، والاستریت، 99-1» خواهد بود.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم این جشنواره در استانداردهای بینالمللی برگزار شود، افزود: با گسترش بیداری اسلامی به اروپا و آمریکا به نظر ما باید این بیداری به زبان هنر درآید تا زوایای پنهان آن به این زبان ارائه شود.
عسگری با معرفی اعضای شورای سیاستگذاری این جایزه و جشنواره گفت: محمد حسین نیرومند ریاست این شورا را بر عهده دارد و سید مسعود شجاعی طباطبایی رئیس خانه کاریکاتور ایران، مشاور این جایزه در بخش کاریکاتور و محمدمهدی رحیمیان مشاور عکاسی شورای سیاستگذاری هستند.
وی افزود: این جشنواره سالانه طراحی شده است و در سالهای آینده شاهد رشتههای هنری دیگری چون تئاتر و سینما نیز خواهیم بود.
عسگری آغاز جشنواره را 15 فروردین سال 1391 عنوان کرد و گفت: از نیمه فروردین تا ابتدای خرداد این جشنواره برگزار خواهد شد و ابتدا اهدای جوایز بخش کاریکاتور، سپس بخش پوستر و نهایتا بخش عکس را خواهیم داشت.
وی افزود: آثار این جشنواره در اختیار دبیرخانه جشنواره قرار خواهد گرفت و از ابتدای تیز 91 نمایشگاههایی در اینباره در سراسر دنیا برگزار خواهد شد.
رئیس جشنواره «جایزه جهانی بیداری» همچنین با اشاره به آدرس پایگاه این جشنواره به نشانی www.awakening-award.com گفت: فراخوان این جشنواره اعلام شده است و رایزنیهای جمهوری اسلامی نیز در این جشنواره نقش خاصی دارند تا هنرمندان کشورهای خارجی به صورت خاص وارد این مسابقه شوند.
وی پیش بینی کرد استقبال خوبی از این جایزه صورت بگیرد و گفت: هیئت انتخاب شامل سه نفر از هنرمندان برجسته کشور خواهند بود که این سه نفر به همراه 4 نفر از هنرمندان جهان در هر رشته کمیته داوران را تشکیل خواهند داد.
عسگری همچنین با بیان اینکه کتاب و نشریات این جشنواره نیز در آینده منتشر خواهد شد، در پاسخ به خبرنگار فارس درباره همکاری دیگر دستگاههای فرهنگی با این جشنواره گفت: سازمانهای فرهنگی دیگری نیز با این جشنواره همکاری خواهند کرد که با برخی مذاکره شده و با برخی دیگر در حال مذاکرهایم که در فرصتی دیگر اسامی آنان را اعلام خواهیم کرد.