به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، وزیر جهاد کشاورزی گفت: باید قبول کنیم کشورمان
با شرایط کمآبی مواجه است؛ بنابراین باید واژه خشکسالی را فراموش کنیم و
خودمان را با این شرایط تطبیق دهیم.
پیش از ظهر امروز در مراسم
افتتاح همزمان 110 هکتار آبیاری تحت فشار و یک صد طرح بخش کشاوزی استان
تهران محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی گفت: توجه به ظرفیتهای فوقالعادهای
که در زمینه طراحی و تربیت نیروی انسانی در کشور فراهم شده، و در قبل آنها
را نداشتیم هم اکنون ظرفیتهای بالقوهای برای انجام بسیاری از امور را در
اختیار داریم.
وی افزود: پیبردن به ارزش آب از نظر فرهنگی یک ظرفیت
جدید علاوه بر ظرفیتهای قبلی است زیرا دیروز بهرهبرداران و مسئولان ما
کمتر به ارزش این ماده حیاتی پی برده بودند.
حجتی تصریح کرد:اگر یک خشکسالی نسبی ایجاد میشود لطف خداست و این اتفاقات برای پی بردن به ارزش حیاتی آب است.
وی
افزود: در مجلس فقط 1000 میلیارد تومان علاوه بر ردیفهای جاری به منابع
آب تحت فشار اضافه شد و با پیگیریهای ریاست جمهوری و عنایت ویژه مقام معظم
رهبری بیش از این منابع در اختیار ما قرار گرفته که میتوان به منابع
اختصاص یافته به طرح خوزستان و ایلام اشاره کرد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با منابعی که در اختیار داریم به راحتی میتوانیم سالانه 400 هزار هکتار بهبود بهرهوری حاصل کنیم.
حجتی
افزود: اگر 20 سال پیش این پول یا مشابه آن در اختیار ما قرار میگرفت
نمیتوانستیم از آن بهینه استفاده کنیم زیرا امروز امکانات و دانش و نیروی
آموزش دیده در اختیار داریم.
وی اظهار داشت: امیدواریم پشتیبانی
دولت، مجلس و کمک مردم با یک خیزش عمومی وضعیت بهرهبری از آب را در یک
دوره کوتاه مدت به یک حالت قابل قبول برسانیم.
وزیر جهاد کشاورزی با
ذکر نکتهای به کشاورزان و بهرهبرداران، گفت: باید قبول کنیم که وضعیت
آبی مملکت اینگونه است و باید تلاش کنیم که خودمان را با این شرایط تطبیق
دهیم.
حجتی افزود: نباید هر سال بگوییم دچار خشکسالی هستیم؛ کم کم باید لفظ خشکسالی را فراموش کنیم و خودمان را با این شرایط تطبیق دهیم.
وی
اظهار داشت: در بخش کشاورزی استان تهران جای کار بسیار داریم و علیرغم
تمام مسئولیتهای خاک و آب و استفاده از منابع کشاورزی استان تهران و کشت
گلخانهای و فشرده و همچنین در دسترس بودن بازار میتوانیم ضایعات را کاهش
داده و ارزش افزوده بیشتری را حاصل کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت:
کوتاه کردن فاصله تولید تا مصرف بزرگترین دغدغه کشاورزان و مصرفکنندگان
است که باید به این موضوع نیز پرداخته شود.