کد خبر: ۲۴۶۸۱۸
زمان انتشار: ۱۷:۴۳     ۰۷ شهريور ۱۳۹۳
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، رویترز گزارش داد: صادرات نفت ایران به مشتریان آسیایی خود در ماه ژوئیه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال گذشته 29.4 درصد افزایش یافته است.

بر اساس اسناد رسمی صادرات نفت ایران در هفت ماه سال جاری نیز نسبت به دوره مشابه در سال قبل تا 40 درصد افزایش را نشان می دهد.

به نوشته رویترز، بر اساس قرارداد هسته ای ژنو که در تاریخ سی ام دی‌ ماه سال گذشته به اجرا گذاشته شد، قرار بود که صادرات نفت ایران در حد یک میلیون بشکه در روز (معادل متوسط صادرات نفت ایران در سال 2013) ثابت باقی بماند، اما آمارها حاکی است که صادرات نفت ایران طی هفت ماه گذشته 40 درصد افزایش یافته است.

وزارت تجارت ژاپن در گزارشی که جمعه منتشر شد اعلام کرد که این کشور واردات نفت از ایران در ماه ژوئیه را نسبت به ماه مشابه سال گذشته حدود 25 درصد کاهش داده و به حدود 130 هزار بشکه در روز رسانده است.

رویترز می‌نویسد که واردات نفت کره جنوبی از ایران نیز در ماه ژوئیه حدود 32 درصد افت کرده و به کمی بیش از 130 هزار بشکه در روز رسیده است.

اما واردات نفت چین از ایران در این ماه بیش از 40 درصد و واردات هند تا شش برابر نسبت به ژوئیه پارسال افزایش یافته است.

در مجموع صادرات نفت ایران به چهار مشتری عمده آسیایی خود در ماه گذشته کمترین میزان طی هفت ماه 2014 را داشته، اما نسبت به ژوئیه 2013 حدود 29.4 درصد افزایش یافته است.

چهار مشتری آسیایی طی هفت ماه گذشته روزانه به طور متوسط یک میلیون و 180 هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده‌اند. هنوز گزارشی درباره حجم صادرات نفت ایران به ترکیه و احتمالا دیگر مشتریان نفتی در ماه ژوئیه منتشر نشده است.

رویترز می‌نویسد که چین، بزرگ ترین مشتری نفتی ایران، در هفت ماه نخست سال 2014 به طور متوسط روزانه 617 هزار و 670 بشکه نفت از ایران وارد کرده که نسبت به دوره مشابه سال قبل 200 هزار بشکه در روز افزایش را نشان می‌دهد.

این کشور در ماه گذشته نیز حدود 559 هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است.

همچنین هند در ماه ژوئیه روزانه بیش از 210 هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده، در حالی که در ژوئیه سال گذشته، به خاطر مشکلات بیمه نفت ایران مجبور شده بود شش برابر کمتر از این میزان نفت از ایران وارد کند.

ایران قبل از تحریم‌های غرب، روزانه به طور متوسط دو میلیون و 500 هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی صادر می‌کرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها