کتاب ۴۸ صفحهای، مصور و ۵۰۰ تومانی «بیخطر برانیم» در حالی به عنوان پرتیراژترین کتاب کشور در ماه قبل شناخته شده است که بر اساس آمارهای یونیسف، ایران یکی از کشورهایی است که بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی در جهان را دارد. آمار تصادفات جادهای در ایران چندینمرتبه بالاتر از میانگین جهانی رفته است و از مهمترین دلایل آن میتوان به عدم رواج فرهنگ صحیح رانندگی و بیتوجهی به مقررات راهنمایی و رانندگی اشاره كرد.
همچنین کتابهای «مداد رنگیهای هفته» و «تانک پرنده» هر یک با ۲۰۰ هزار عنوان، درجایگاه دوم و سوم پرتیراژترین کتابهای تیرماه قرار دارند و بعد از آنها به ترتیب کتابهای «آموزش رانندگی»، «قرآن و جوانان»، «جوانان و راز نماز» و «با هم بياموزيم، چگونه خطرات بلايای طبيعی را كاهش دهيم» هر کدام در شمارگان ۱۰۰ هزار نسخه قرار دارند.
پرتکرارترین کتابهای تیر ماه
بر اساس این گزارش، فهرست پرتکرار ترین کتابهای تیر ماه سال جاری هم اعلام شده و کتاب «مفاتیح الحیاه» موفق شد تنها در این ماه ۲۶ بار تجدید چاپ شود. این کتاب نوشته آیتالله جوادی آملی است و مرکز نشر اسرا آن را منتشر کرده است.
همچنین «من زندهام: خاطرات دوران اسارت» توسط نشر بروج ۱۵ بار، «قطرههایی كه دريا شدند: سرگذشت داستانی مشاهير يتيم» توسط نشر مهر امیرالمومنین (ع) ۱۰ بار و «بشقابهای سفره پشتباممان: خانواده و ماهواره» توسط نشر جامعه الزهرا (س) ۵ بار تجدید چاپ شدهاند.
«قانونيار آيين دادرسی كيفري (مصوب ۹۲/۱۲/۴)» توسط نشر چتر دانش، «ايران! جوان بمان!» توسط نشر جامعه الزهرا (س)، و کتابهای «اقلیت» و «آنها» توسط نشر سوره مهر نیز، هر یک ۴ مرتبه چاپ شدهاند. «تو، تويی؟!: داستانهای كوتاه و شگفتانگيز» نشر ذهن آویز و نیز «پایی که جا ماند» نشر سوره مهر، هر یک با ۳ نوبت چاپ جایگاههای بعدی پرتکرارترین کتابهای تیرماه را از آن خود کردهاند.
پدیدآورندگان مرد، سه برابر زنان
همچنین بر اساس این گزارش، آمار تعداد پدیدآورندگان به تفکیک جنسیت در تیر ماه نشان میدهد که پدیدآوردنگان مرد، تقریباً سه برابر پدیدآورندگان زن هستند؛ در تیر ماه ۱۳۹۳ پدیدآورندگان زن ۱۲۱۵ نفر و پدیدآورندگان مرد ۴۵۷۹ نفر بودهاند. این در حالی است که در تیرماه سال ۱۳۹۲ پدیدآورندگان زن ۱۰۰۱ نفر و پدید آورندگان مرد ۳۵۳۹ نفر بودهاند.